MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 вересня 2015

1675 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 16 вересня

До роковин зникнення Гонгадзе: заходи в Києві, ІНФОРГАФІКА порушень прав журналістів в Україні й звернення українських медійників

Сьогодні – 15 річниця зникнення Георгія Гонгадзе. Як і в минулі роки, цього дня громадяни вшанують пам'ять усіх загиблих за часи Незалежності журналістів. На жаль, досі крапку у справі Гонгадзе не поставлено, хоча кожного року лунають обіцянки. Злочини проти журналістів також лишаються безкарними. Медійники закликають широкий загал провести акції солідарності та вшанувати пам'ять Георгія Гонгадзе й усіх журналістів, які загинули за часи відновлення Незалежності України.

Георгія Гонгадзе пам'ятають не лише в Україні: його постать сьогодні вшановували зокрема й у знаному американському Стенфордському університеті

Нафтопродукти Курченка і шість тез щодо доцільності створення Агентства із повернення активів

Здавалося б, після гучного випадку з розкраданням нафтопродуктів олігарха Курченка, немає потреби шукати додаткових аргументів, аби переконати народних обранців віддати свої голоси за проекти законів. Утім, щоби розвіяти остаточні сумніви у доцільності існування окремого незалежного органу з пошуку й управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, проілюструємо роботу майбутнього агентства на цій конкретній справі.

Під Маріуполем побудували унікальні оборонні споруди. ФОТО

Усі вогневі точки надійно вриті в землю. Створені вони зі спеціальних металевих боксів та вкриті своєрідним «листованим пирогом» ыз півтораметрового посиленого залізом бетону, землі та дерева. Пробити його не зможе жоден із російських артилерійських снарядів. Вхід і бійниці захищені броньованими віконницями та дверима, що зсередини замикаються на надійні засуви.

У чому небезпека надання переселенцям права голосувати на виборах і нащо це регіоналівським недобиткам

вірогідна ситуація, коли в місцеві ради Донбасу будуть балотуватися колаборанти, а перемогу їм забезпечать голоси переселенців – тимчасово переміщенних осіб. І це цілком реалістично, тому що рахувати на виборах будуть ті ж члени комісій, що ще рік тому забезпечували проведення референдуму російських колаборантів про відділення від України – а їм не вперше «малювати» результат, для «ригів» усе життя його «малювали».

На Луганщині вилучили одну з найбільших схованок боєприпасів за час проведення АТО. ВІДЕО

Зі сховища вилучили протитанковий ракетний комплекс, чотири протитанкові керовані ракети, зенітну кулеметну установку, два станкові автоматичні гранатомети, п'ять ручних протитанкових гранатометів, кулемет Калашникова, 68 мінометних мін, понад 400 пакетів далекобійного заряду, майже 500 основних метальних зарядів, понад 1200 осколкових боєприпасів для підствольних гранатометів, чотири протитанкові міни, понад 60 гранат різних видів, тротилові шашки та 22 тисячі набоїв різного калібру.

Десятка абсолютних прогульників парламентських комітетів. Пальма першості – в колишніх регіоналів. ФОТО

От у чому риги задніх не пасуть!

Десятеро депутатів прогуляли всі засідання парламентських комітетів протягом другої сесії. Жодного абсолютного прогульника немає у фракціях коаліції. Це показав аналіз моніторингу «Відкрито». Дані брали зі протоколів засідань та офіційних відповідей комітетів.

The Guardian: У полоні російських окупантів і колаборантів. Комікс художника, який побував у їхній катівні

У 2014 році український художник Сергій Захаров мешкав у Донецьку. Він малював і встановлював містом відчайдушної сміливості партизанські карикатури на Стрелкова, «Моторолу» й інших російських окупантів і колаборантів. Це коштувало йому понад півтора місяця в полоні, де його не раз катували окупанти. Пан Сергій сподівається, що його книжка коміксів допоможе привернути увагу до жахливого становища інших бранців, які донині страждають од рук російських окупантів і колаборантів.

У Гелетея захопили багатоквартирний будинок у Києві. Разом із людьми

З'ясував, що будинок звела державна компанія «Житлоінбуд», заснована Управлінням державної охорони. Здали його в експлуатацію в 2011 році. Обслуговувати передали приватній компанії, кінцевий бенефіціарний власник якої – дружина директора державного підприємства. Інтернет-провайдер в домі – їхня донька.

В Україні дуже повільно, але розвивається індустрія мобільних ігор. Живий приклад

на Google Play (для пристроїв на платформі Android) вийшла гра суто українською мовою, що називається «4 літери». Завдання гравця полягає в тому, щоб утворювати слова з чотирьох літер. Робити це треба якомога швидше, інакше час кінчається, тож доводиться розпочинати все наново. Той факт, що додаток орієнтований на українського споживача, вже свідчить про зацікавленість розробників у вітчизняних користувачах. В свою чергу, останнім це дає право вибору – в які ігри ми хотіли би грати: російські чи українські.

ТОП 10: Вікіпедія обрала найкращі знімки української природи. ФОТО

У Великій лаврській дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбулася церемонія нагородження авторів найкращих фотографій та найбільшої кількості сфотографованих об'єктів природно-заповідного фонду України у межах фотоконкурсу, і також було нагороджено переможців конкурсу матеріалів «Пам'ятки природи у Вікіпедії».

Світлина-переможець. «Карпатський морозний ранок» Віталія Башкатова

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини