MENU

Про життєві шанси Вадіка "Румуна"

608 0

Сьогодні вранці десь у когось (побий мене грім, не пам'ятаю, в кого) мигцем бачив цікаві роздуми про Вадіка Румина. Мовляв, що ж ви хочете від хлопця-мізерабля, який народився в певній безперспективній соціальній ситуації, що автоматично позбавляє його соціального ліфту, божоле, Балі та айфону. Йому ж, сердезі, недоступні "дорогие девки-кабаки" й інші принади дорогого та успішного життя... Одне слово, Чіпка. І от, мовляв, цей покручений на новий лад Чіпка вчинив зрозуміло і логічно.

З останнім я погоджуюсь. Усе тут і справді до чортиків логічно. Мене не відпускало сьогодні цілий день перше – про відсутність соціального ліфту. 

Тут можна було особливо далеко не ходити, і першим я згадав українського президента. Хіба він не народився в безперспективній соціальній ситуації? Який був ліфт у єнакієвського сироти? Ніякого не було. Завгар – це ж просто класична Попелюшка на український лад! 

Я почав перебирати далі, і вийшло, що через одного міністра-олігарха та депутата різних рівнів, дуже багато людей народилося без можливості соціального ліфту. І всі в якийсь спосіб дійшли до нинішнього соціального статусу на самому вершечку піраміди Маслоу з Ікроу. 

Отже, чим принципово інший старт у Вадіка Румина? Нічим. У системі негативного відбору люди народжуються без соціального ліфту, але їм нічого не бракує просунутись із низу і прогризти собі нормальну нору нагору – в останні ланки ланцюга харчування.

Тому, думаю, Вадік Румин в нашій ситуації має неабиякий соціальний ліфт. І в цьому соціальному ліфті він може, за перепрошенням, ходити за малою і великою потребою, писати "хуй" на стінах, курити, блювати і пропалювати сірниками кнопки. І він обов'язково на цьому ліфті доїде, куди слід. Як не на зону, а потім в організований злочинний світ і з нього в бізнесмени чи депутати, то якось інакше. Попелюшці обов'язково трапиться на життєвому шляху принц із черевичком. Як трапився – і неодноразово – Завгарові.

Закінчу тим, що в цій системі гопнік із Білої Церкви має набагато кращий соціальний ліфт, ніж, приміром, фізик-ядерник або філолог–дослідник творчості Василя Стуса. Тому Вадік Румин обов'язково і божоле нап'ється, і айфон "отожмёт" у лоха, і на Балі злітає. Було б здоров'я і щастя не згоріти у своєму соціальному ліфті молодим. І все в нього вийде набагато краще, ніж у вас із нами, дорогі мої сусіди із соціального ліфту.

 

Andrij Bondar


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини