MENU

Ексклюзивне інтерв'ю активістів, які захопили кран біля Гостиного двору

447 0

Ексклюзивне інтерв"ю для Фейсбука!! :) На крані над Гостиним зараз Марія Лебедєва, Igor Lutsenko і Тетяна Чорновол.

 

Марія Лебедєва: - На стрілу крана піднімалися я, Ігор, Таня і Женя - за допомогою альпіністських карабінів та мотузок. (Жені напівдорозі довелося спуститися, бо виникла проблема з рукою.) Ми вибрали момент коли охорони було менше. Найкритичнішим моментом було подолати паркан та відстань до крана. Охоронець кидав по мені цеглиною, причому в обличчя. Але був момент коли охоронці самі боялися і втікали коли ми почали проникнення: певно думали - "що це за такі невідомі відчайдухи, що вирішили йти на штурм". До нас піднімалися двічі на пожежній машині. Спочатку піднімалася люлька пожежної машини де був МЧС-івець. Він досить позитивно поставився до нашої пригоди - просто запитав чи хочемо щоб нас зняли з крану, а якщо ні - то ні. Ми йому розказали що ми проти реконструкції, адже це порушення закону, що тут відбувається злочин, і у киян більше легітимних способів вплинути не лишилося. МЧС-івець розповів що сам тушив пожежу яка тут була і що це схоже на підпал. Ось так позитивно поспілкувалися і потім він спустився вниз. Вдруге піднімався бригадир будівельників. Він каже що тут йде робота - бурять і так далі. Навіть у вихідний день. [Порушення будівельних норм.]

 

- Що видно з такої висоти, який краєвид?

 

- Відбувається концерт на Андріївському, діджей кричить зі сцени, музика. Це все весело виглядає. Ось прямо зараз бачимо киян які зібралися на акцію "обнімати" Гостинний двір - створюють живий ланцюжок. Внизу міліція, будівельники, "Беркут", багато журналістів. Видно все місто до поштової. Спостерігаємо розібраний дах Гостиного - половина даху в напрямку до вулиці Сагайдачного знята. Всередині в Гостиному велика яма, подвір"я в жаливому стані - жодної травинки, не кажучи вже про ялинки чи інші зелені насадження, все знищили екскаватором. Збираємося бути тут ще довго. Ми тут без води тому що складно було взяти її залізаючи таким способом.

 

- Ти кажеш що ви залізли саме на стрілу крану? Ви перебуваєте там, не в кабіні? Наскільки складно було підніматися?

 

- Це кран без кабіни. Піднімалися досить швидко - 10-15 хвилин. Там була ділянка де треба було декілька метрів пролетіти на канаті в повітрі - як маятник. Зараз ми перебуваємо на стрілі, пристібнуті карабінами. Таня Чорновол зараз просто "зависає в повітрі" на карабінах.

 

- Були журналісти?

 

- Так, журналістів багато, повідомляли з "Інтера" що під"їдуть, вже був "5й канал". Багато фотокореспондентів.

 

Ігор Луценко: - Тут напрочуд гарно, чудовий краєвид, сонце, але і вітер, тому нежарко - це чудовий спосіб провести час в рамках Дня Києва. Киянам хочу сказати що треба розуміти - боротьба за Гостиний продовжується. І сам кайф перебування в Гостиному - той хто був той пам"ятає - можна продовжити, незважаючи на те що двір намагаються від усіх закрити. Зараз бачу тут дуже багато киян.

 

Фото - (с) Ігор Луценко, Марія Лебедєва, Макс Левін, Volodymyr Pryimak.

 

Апдейти дивіться тут: https://www.facebook.com/profile.php?id=1805356099 https://www.facebook.com/igor.lutsenko?fref=ts https://www.facebook.com/profile.php?id=100003579973128&fref=ts

 

Ivan Baboshyn


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини