MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 грудня 2015

2857 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 14 грудня

Ласкаво просимо в Європу. Без віз

Маємо три етапи: 1) заява Європейської Комісії завтра; 2) позитивне рішення Європейської Ради (до двох місяців); 3) імплементація. За моїми оцінками, найпізніше з 1 вересня громадяни України матимуть можливість користуватися відповідними привілеями. Як відомо, спрощений режим стосується лише короткострокових поїздок до ЄС. Сумарно людина може перебувати на території країн Шенгенської угоди протягом 90 днів упродовж року.

Виклик для переможців

Оновлені місцеві ради почали свою роботу в нових правових умовах, які дають їм більше фінансових, майнових та земельних повноважень. Вплив політичних партій на місцях так само зріс, що передусім позначається на кадровому складі виконавчих органів самоврядування. Тут на системні партії чигають ризики репутаційних втрат, бо за їхніми списками до рад потрапили чимало нових людей з різними мотиваціями щодо участі в політиці.

Протест колишніх міліціонерів показує, що ми на правильному шляху – голова Національної поліції

Очільниця Нацполіції також зазначила, що люди, які вийшли а мітинг, навіть не дочекалися апеляції, адже точно знали, що її не виграють. "Скажу більше: ми пишаємося тим, що ці люди вийшли на вулицю. Це значить, що ми все робимо правильно і є на правильному шляху", – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Новий поділ українського населення проходить лінією сприйняття Майдану: 60% за, 40% проти

Ірина Бекешкіна на засіданні Національної ради єдності говорила про те, що майже зникли старі лінії поділу українського населення (саме населення, не громадяни чи нація чи щось інше). Геополітичний вектор, мова, ставлення до історичних подій та інші фактори, що роз'єднували у нещодавному минулому, більше не актуальні. Навіть щодо історичних постатей минулого вже більш консолідована точка зору.

Кілька ремарок щодо потреби нової Конституції для України

Принцип розподілу державної влади в жорсткому вигляді діє лише в умовах президентської форми державного правління. Єдиний успішний приклад – США. Нагадаю, що президент США не має права законодавчої ініціативи у Конгресі і не має права достроково припиняти поноваження (розпускати) Палату представників Конгресу США. Натомість, Конгрес фактично не бере участі у формуванні президентської адміністрації (уряду). Більше того, президент безпосередньо очолює уряд.

Як росіяни починають розплачуватися за злочинні авантюри РФ

Поступово плата за війну з Україною торкається кишені кожного росіянина, і це стало відчуватися вже в 2015 році із зменшенням реальної зарплати. І якщо тенденція до погіршення триватиме і далі, то все залежатиме від терпіння самих росіян – скільки вони готові платити заради однієї фрази "Крим наш". У два рази зменшення доходів, в три рази, в п'ять разів?

Чому і як слід повернути Києво-Печерську лавру УПЦ КП

Необхідні місцеві плебісцити по всіх містах і селах щодо належності храмів. Усі храми, створені до 1686 року, або ті, які збудовані на тих землях, де існували храми Київської митрополії до 1686, слід передати Київському патріархатові, як церкві, що є безпосереднім спадкоємцем Київської митрополії.

Раритетні кадри реального українського весілля 1940 року. ВІДЕО

Зйомки проходили в cелі Топорівцях Новоселецького району Чернівецької області. Операторові вдалося відзняти реальне весілля за стародавніми українськими звичаями. Режисеркою фільму була Юлія Солнцева, дружина Олександра Довженка.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини