MENU

"Зоряні Війни: Пробудження Сили" або назад у 1977

2917 1

Без спойлерів про сьомий епізод саги, якого фанати чекали більше 10 років.

Ще задовго до старту "Пробудження Сили" у прокаті, було зрозуміло, що стрічка приверне чимало уваги. Виникало безліч питань щодо того, як підійдуть до зйомок фільму. Джей Джей Абрамс виглядав і справді непоганим кандидатом на режисерське крісло завдяки роботі над Star Trek, а після перегляду нових "Зоряних Війн" всі питання щодо успішності вибору зникають. Дж. Дж. Абрамс зняв фільм, який сильно нагадує стару добру "Нову Надію", і це добре.

Після перегляду стрічки багато глядачів діляться враженнями, повними сентиментів. "Пробудження Сили" - це наче повернутись додому після довгої подорожі; наче тобі знову 10 років і ти з захопленням вперше дивишся оригінальну трилогію; це коли тобі настільки подобається фільм, що хочеться його забути аби знову подивитися вперше. "Пробудження Сили" викликає саме таке відчуття, наче ти знову вперше дивишся фільм, який дуже любиш.

Такого ефекту вдалося досягнути тому, що Дж. Дж. Абрамс зробив сьомий епізод сильно схожим на четвертий. Ним Лукас колись відкрив оригінальну трилогію, яку в світі люблять набагато більше за молодшу трилогію-приквел. Деякі сцени із "Пробудження Сили" наче скопійовані із "Нової Надії". Ці фрагменти, які постійно з'являються у фільмі, можуть навіть не помічатися, але вони роблять свою справу: глядач сприймає новий фільм в перемішку з емоціями від старого. Також заради естетичної подібності на попередні епізоди, знімати фільм старалися більше на реальних локаціях, аніж на зеленому фоні.

Не менш вдалим рішенням було запросити акторів зі старих "Зоряних Війн" у нові. Так фанати саги побачать знайомі обличчя, тоді коли нових глядачів не злякає, що вони прийшли аж на сьомий епізод, не бачивши попередніх шести. Як і свого часу в Star Trek, Дж. Дж. Абрамс подавнових героїв, приправивши їх улюбленими ветеранами публіки. Це подіяло тоді, подіяло і зараз.

Найбільше часу ми знайомимося з новими героями, яких можна побачити і у трейлері: дівчина Рей, штурмовик Фін та робот BB-8. Персонаж Рей ­- сильна та розумна дівчина, яка чимось нагадує маленького Енакіна, але дратує своїм митєєвим освоєнням дуже складних вмінь. Ті, хто знайомий зі світом "Зоряних Війн" скажуть, що так просто не буває, навіть у далекій-далекій галактиці. Справжнью знахідкою став BB-8. Які ж "Зоряні Війни" без роботів? BB-8 нічим не гірший за C3PO і R2-D2, а ще неймовірно милий. Темна сторона не так вражає: персонажі наразі нерозкриті і виникає набагато більше питань, аніж є відповідей. Ну але для цього вже треба дочекатися наступного епізоду, який вийде в наступному році.

Про успіх "Зоряних Воєн" промовисто говорять касові збори. За перші вихідні стрічка зібрала 517 млн доларів і це ще без врахування Китаю (там прем'єра відбудеться в січні), де ринок кінопрокату другий по величині після США. Скоріш за все, "Пробудження Сили" перевершить рекордних 524 млн доларів, які зібрав "Світ Юрського Періоду".

Нагадаємо, до прем'єри сьомого епізоду під назвою "Пробудження Сили" сайт "24" підготував гру. Спробуйте свої сили та поділіться з друзями!

Юлія ЛІПЕНЦЕВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини