MENU

Янукович погодився здати Путіну національні інтереси України - Бригинець

1684 2

Останнім часом гарант української Конституції, який вже мерзенний не лише власному народові, але й всій світовій спільноті, не знаходить собі місця.

 

Усі переговори Януковича з ЄС та США закінчились поразкою. Адже світ жорстко стоїть на демократичних засадах, вимагаючи від Януковича виконати рішення Європейського суду та закликає українську владу звільнити політичного в’язня Юлію Тимошенко. Підтверджуючи невідступність своїх намірів, посли ЄС та США навіть активізували зустрічі з українським екс-прем’єр-міністром.

 

Останнє – дратує Януковича, оскільки світова спільнота не бажає грати за правилами Януковича, який хоче отримати все (в тому числі і гроші МВФ і євроінтеграцію), не виконуючи дані обіцянки, не кажучи вже про демократичні принципи.

 

Тож, відчуваючи, що красти та бешкетувати йому залишилось не довго, на носі  президентські вибори, які він обов’язково програє, Янукович вирішив змінити політичний вектор та скористатись останнім шансом на порятунок себе, родини та наближених до родини осіб. Він вирішив просити притулку у любителя політичних аутсайдерів – президента «дружньої» Росії Володимира Путіна. 

 

Так, багато в чому Росія обманює своїх партнерів, але прикриття своїх агентів впливу – проросійських лідерів сусідніх держав - для неї справа непорушна. На підтримку «старшого брата» завжди можуть розраховувати всілякі лукашенки, кокойти, смирнови та врешті януковичі. Лякає єдине: яку саме ціну запросить цей «брат» за порятунок останнього з перерахованих?

 

Усвідомлюючи ситуацію, та знаючи апетити Росії, швидше за все, теплим травневим ранком, (до речі, акурат, у день Києва), Янукович погодився віддати Путіну абсолютно все, що належить ненависному йому українському народові задля порятунку своєї шкіри після поразки на президентських виборах у 2015 році. А тому стрімко понісся до Росії з пропозицією від якої важко відмовитись - газотранспортна система України в обмін на його недоторканність.

 

Непрямим доказом підготовки плацдарму для відступу гвардії януковичей є ледве не тижневі подорожі до Росії ідеолога Партії регіонів Дмитра Табачника.

 

Те, що Кремль готовий прийняти умови Януковича, підтверджується нещодавньою заявою російської влади з приводу того, що вступ України до Митного союзу не суперечить вступу України до ЄС та інших об’єднань. Але далекоглядний політик Путін вже не впевнений у стабільності позицій Януковича, хоч і погодився на незаплановані перемовини, переніс їх далеко від столиці Росії та провів п’ятигодинну таємничу зустріч в Сочі. Тож, перемовини за закритими дверима між Януковичем і Путіним це є згода Януковича на здачу національних інтересів України в обмін на власну безпеку і безпеку як родичів, так і вкрадених ним в українського народу коштів.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини