MENU

«Азаров правий - досить скиглити» – Гриценко

365 1

Азаров правий - досить скиглити...

На всіх форумах, незалежно від теми допису, чую постійні закиди на адресу опозиції: не така, слабка, нещира, імпотентна, продажна, нецензурні епітети не згадую... 

Частково це правда, про слабкість і шляхи посилення опозиції сам говорю постійно.

Але - лише частково правда. Бо мережево-активний народ надто делікатно про себе забуває. Не хоче в дзеркало подивитися. А інколи не завадило б...

Уявіть собі: опозиція - зникла. Немає її. Взагалі. Ніякої - ні слабкої, ні сильної, ні нещирої, ні щирої, ні імпотентної, ні потентної... 

І що тоді - усім легше стане?

Масове порушення законних прав десятків мільйонів людей - ця проблема кудись зникне?

Право і обов'язок (моральний принаймні) кожного громадянина захищати себе, свою сім'ю, свою країну, порушені права і вкрадену перспективу - теж зникнуть?

Чекатимемо, доки звідкись (з Європи, з Марсу) нам привезуть когось - і цей хтось, сильний, щирий і непродажний, почне активно захищати наші порушені права? 

Може, досить уже цього дитячого політичного патерналізму?! Усі ж дорослі люди, всі є (рахуються принаймні) громадянами, усі (як видно з коментів)вважають себе активнішими, рішучішими, розумнішими і чеснішими, ніж немічна опозиція - так що заважає діяти? 

Пасивність? Продажність? Хатаскрайність? Жадність? Ліньки? Страшно? Дзеркало криве?

Опозиція така, як народ. І влада така, як народ. Неприємно таке чути? Але це факт, і його доведеться визнати. Як діагноз лікаря, він теж не завжди приємний. Аби врешті ліки правильні шукати, а не тішитися ілюзіями чи пустими очікуваннями. І не виплескувати жовч на форумах, замість власної громадянської позиції і дії.

Буде в нас народу більше, ніж населення, буде народ показувати зуби - ніякі януковичі не посміють піти проти закону, проти інтересів людей і країни. І тоді (лише тоді) влада буде іншою, опозиція буде іншою - і країна стане іншою.

Анатолій ГРИЦЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини