MENU

Головні театральні події ГОГОЛЬFEST-2016

1945 0

«Доброго дня!». Музичний театр "Опероманія"

У 2016 році IX Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST об'єднає в своїй програмі проекти відомих брендів і організацій. У фестивалі будуть представлені учасники з багатьох країн світу, але найбільшу програму театральних подій у цьому році представить Литва. Акцент на об'єднанні і спільну творчість становить один з меседжів фестивальної концепції цього року «ГОГОЛЬFEST.ВАВІЛОН».

«... Ми знаходимо спільну мову, створюємо культурний код, здатний об'єднувати протилежні полюси. Ми формуємо Платформу для нового сюжету, який від безодні повертає до мрії. Це точка, де люди об'єднуються навколо мрії, вчаться довіряти один одному і спільно рухаються до мети ... », - йдеться в концепції.

Щорічно, ГОГОЛЬFEST представляє проекти, створені за підтримки іноземних інституцій. Найбільшим міжнародним проектом ГОГОЛЬFEST-2016 є програма «Литовського фокусу», яка стане кульмінацією спільного Міждержавного проекту Литви і України «Литва-Україна. Культурне партнерство 2016». В рамках «Литовського фокусу» буде представлено сім спектаклів театрального, хореографічного, музичного і дитячого напрямків.

Лаура Вансевичиене. Дитячий спектакль. Театр DANSEMA

«Ми, звичайно, не маємо на меті показати «панорамне видовище» - це аж ніяк не висвітлює  всієї повноти і різноманіття багатогранної сцени маленької країни, добре знайомої глядачеві всього світу. Однак, можна з упевненістю казати, що фокус литовської програми на фестивалі свідчить про театр сміливий і живий, а головне - який шукає справжнього спілкування з глядачем» - говорить Аушріне Жилінскієне, директор Литовського інституту культури, який виступає головним організатором «Литовського фокусу».

Одним із наймасштабніших напрямків фестивалю стане альтернативна музика. Якість програми головної музичної сцени забезпечують творці фестивалю Atlas Weekend. Цього року команда «Атласу» провела найамбітніший музичний фестиваль за всю історію Незалежності України. В рамках спецпроекту Атласу на ГОГОЛЬFEST глядачі зможуть почути справді зіркових виконавців.

"На дні" . Спектакль Оскараса Коршуноваса

Кожен з напрямків фестивалю створюється в колаборації з досвідченими культурними гравцями. Так, візуальну програму очолить відомий куратор Євген Березницький. Роботу відразу трьох кінотеатрів курує засновник об'єднання «СУК» (Сучасне Українське Кіно) Валерія Сочивец. Напрямок хореографії очолює Христина Шишкарьова (Totem dance group). Багатьох інших партнерів і учасників організатори обіцяють анонсувати вже за кілька днів разом з докладною програмою фестивалю.

Юозас Будрайтис. Спектакль "Остання стрічка" Креппа Оскараса Коршуноваса

Також в цьому році фестиваль стане в буквальному значенні смачнішим, адже організацією фудкортів займається фестиваль «Ulichnaya eda».Популярний проект готує до вересня спеціальну гастрономічну концепцію, яка об'єднає поціновувачів сучасного мистецтва і людей, які люблять смачну їжу на вулицях міста.

Нагадаємо, що в цьому році ГОГОЛЬFEST створюється в партнерстві з креативним кластером Арт-завод Платформа, який стане новим місцем сили для сучасного мистецтва. Фестиваль пройде з 16 по 25 вересня на території Арт-заводу Платформа (вул. Біломорська, 1).

Програма фестивалю охопить понад 10 напрямків. З відомих топ-подій фестивалю - новий перфоманс фрік-кабаре Dakh Daughters на відкритті фестивалю, дві вистави від легенди світового театру Оскараса Коршуноваса, прем'єра опери-цирку «Вавилон» від режисера Влада Троїцького і творців опери IYOV Романа Григоріва і Іллі Розумейка, концерти швейцарських і голландських виконавців академічної музики, хореографічна постановка Чеві Мюрадай (Іспанія) і десятки інших подій.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини