MENU

Партія влади настільки переймається захистом кіпрського офшору, що спікер Рибак вдався до шахрайства — Турчинов

1216 3

Сьогодні в Верховній Раді відбулось знакове голосування. Голосувався проект закону депутата від «Батьківщини» Яворівського щодо денонсації Угоди між Радянським Союзом! І Республікою Кіпр. Ви смієтесь? А вона продовжує діяти в Україні.

Кіпр ‑ типова офшорна зона. Принципово нічого не змінилось і після вступу Кіпру до ЄС. Офшорні технології, як працювали так і працюють і мільярдні кошти продовжують ховатись від оподаткування на цьому середземному острові.

Чому чинна українська влада продовжує так натхненно захищати підписану ще в радянські часи угоду? Відповідь дуже проста - у українських олігархів, як і у можновладців саме там знаходяться кошти та підприємства-прокладки, на які вони викачують з країни мільярдні ресурси… Вже не так смішно?

Ви ж пам‘ятаєте, що це не просто кошти, а кошти, які відраховують щомісяця у вас із зарплатні, чи які ви самі сплачуєте, будучи підприємцем?

Блюзнірством виглядають розповіді кабміну Януковича-Азарова, щодо відсутності коштів на охорону здоров'я чи на ліки хворим дітям, які могли б врятувати їм життя; відсутність коштів в пенсійному фонді та підвищення пенсійного віку.

Ситуація стала катастрофічною. Ця влада поставила рекорд зі збільшення зовнішнього боргу до 70млрд. доларів. Але!.. Аналогічна сума була виведена з України протягом лише останніх двох років. Це і є кошти, які б могли забезпечити охорону здоров‘я, залатати дірки в освітній сфері, зменшити вартість комунальних послуг та створити нові робочі місця.

Тричі уряд Юлії Тимошенко вносив відповідні пропозиції, щодо денонсації цієї угоди. Але весь цей час ПР разом із «захисниками» простого народу - комуністами не давали жодного голосу. Так сталось і сьогодні.

Більше того, партія влади настільки переймається захистом кіпрського офшору, що спікер Рибак навіть вдався до шахрайства. Сьогодні наприкінці робочого дня в парламенті було небагато депутатів – голосування цього законопроекту мало відбутись завтра зранку. Але, скориставшись фразою в моєму виступі, що проблему виведення з країни мільярдів треба вирішувати негайно, він, пославшись, що я вимагаю негайного розгляду, поставив закон на голосування... Шановний пане, я вимагаю справедливого правосуддя, та негайного звільнення політв‘язнів… Якщо моя думка для вас настільки важлива, будь ласка, займіться і ви цим питанням…

Рибак просто боявся, що опозиція завтра проголосує цей закон. Традиційно ПР та комуністи дали рівно 0 голосів, підтвердивши свою безпосередню зацікавленість в збереженні офшорної прірви.

Коли ця влада вчергове розповідатимете вам про необхідність підвищення податків та про відсутність коштів для фінансування життєво важливих для кожного громадянина програм, згадайте цинізм цього кримінального угрупування вартістю 70 млрд. доларів.

 

Олександр ТУРЧИНОВ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини