MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 лютого 2017

5336 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 лютого

Чому в Трампа нагадали, що Крим – український

Не забуваймо, що зараз у Конгресі знову говорять про схвалення Акту на підтримку України, який вже було ухвалено минулого року, і який "завис" на рівні комітету Сенату й так і не набув чинності. Зараз, в умовах нинішньої ситуації, схвалення Акту було ймовірним. Більше того – ймовірним було і подолання гіпотетичного вето Трампа. А це б суттєво похитнуло позиції нового президента, та й позбавило би його шансу на маневр у майбутньому. Тому команда Трампа зіграла на випередження. Далекосяжні висновки робити зарано.

Війна в Афганістані: час визнати свою помилку

Та війна – така ж, як війна російських окупантів і колаборантів ОРДЛО проти України. В обох випадках її спричинила Росія. Наша війна з Росією – зрозуміла: вона за території, які належали і належать державі Україні. А що було там? За що в Афганістані боролися ті, хто загинув і кого сьогодні поминаємо? І проти чого воюють в ОРДЛО? Пора сказати, що у війні в Афганістані Україна і її солдати брали участь з вини Росії, що то була величезна помилка. Доки пільги учасникам бойових дій на чужій території, в чужій країні такі ж, як пільги тим, хто відстоював і відстоює територіальну цілісність України, – доти тікатимуть від мобілізації.

Нижня палата парламенту Канади ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Україною

Нижня палата парламенту Канади ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Україною. Про це повідомив у Тwitter посол України в Канаді Андрій Шевченко. За його словами, в подальшомуце рішення має підтримати також Сенат і підписати генерал-губернатор Канади. Потрібна також ратифікація Верховною радою України. Після завершення усіх процедур щодо ратифікації Канада скасує мита на 99.9% українського імпорту. У свою чергу Україна скасує 86% мита на імпорт з Канади.

Зміни на північно-східному фронті нової холодної війни


Теоретично п'ять північних країн, три країни Балтії та Польща вкупі більш ніж гідні супротивники Росії. Та на практиці вони і близько не готові співпрацювати. Дві з них – Швеція і Фінляндія – не входять до НАТО. Решта звикли вважати, що планування безпекових питань поза структурою Альянсу – це ризиковане розпорошення уваги. Є й інші ускладнення. Швеція – найбільша й найзаможніша північна країна. Але норвежці, данці та фіни не люблять, коли ними командують зарозумілі шведи. Якщо навіть країнам Балтії непросто співпрацювати між собою, то що казати про інших сусідів. І ніхто не знає, що робити з польським урядом, який досі зациклений на НАТО.

Журналіст: Путін – Моторола всія Русі, головне зло не він

Головне зло – це мільйони росіян, які не бачать проблем у тому, що Чичерина співає "ведут бой в чужих городах наши мечи". В чужих городах", співає Юля про Донбас, бо попри всю міфологізацію імені "Першого каналу", росіяни чудово розуміють, що напали на сусідню державу. Втім, вони готові підспівувати, бо з дитинства звикли до того, що вести бій у чужих містах – це нормально. Це така порочна суспільна мораль, що стала частиною національної свідомості тих, хто називає себе "русскіє", – завойовувати інших можна. Дідусь брав Гельсінкі, батько – Кабул, брат – Грозний.

У Чернігові невідомі викрали у пам'ятника Леніну бронзовий піджак. ВІДЕО

Невідомі вкрали зі складу в Чернігові, де зберігався демонтований згідно із законом про декомунізацію пам'ятник Леніну, фрагмент його бронзового піджака. Як повідомляє ТСН, для цього злодії розібрали одну із стін приміщення. При цьому вони залишили на місці інші частини пам'ятника, які не можна було винести без допомоги спецтехніки. "Доля чернігівського Ілліча непроста. Після повалення вождя три роки тому, невідомі порізали бронзову статую і вивезли. Знайшовся Ленін через рік. Але не весь, деяких фрагментів фігури не вистачало вже тоді", – йдеться у сюжеті.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини