MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 березня 2017

1519 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 березня

ЄС продовжив санкції за загрозу територіальній цілісності України

Рада Європейського Союзу сьогодні продовжила санкції стосовно 150 осіб і 37 організацій, причетних до дій, що загрожують територіальній цілісності України, її суверенітетові й незалежності. "13 березня 2017 року Рада продовжила обмежувальні заходи у зв'язку з діями, які завдають шкоди або створюють загрозу територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України, ще на шість місяців, до 15 вересня 2017 року", – йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

Три вектори російської агресії – як їй протидіяти

Протидіяти цьому непросто. Ми переконані, що вести бізнес із Росією – не така вже й погана ідея. Адже, як казали римляни, pecunia non olet (гроші не пахнуть). Ми затяті пацифісти: вважаємо, що конфронтації треба вирішувати діалогами. Коли йдеться про інформаційний бік, виносимо на передній край справедливість, але не правду. Навіщо ламати голову й думати над тим, на чий бік стати, коли можна просто трактувати думку всіх сторін як таку, що має право на існування? І в середовищі, де вже повно "фальшивих новин" (раніше це називалося "неякісною журналістикою"), російська пропаганда не надто й виділяється.

Чи штовхне турецько-голландський скандал Ердогана в обійми Путіна?

До чого це може призвести? Власне, ця історія вже призвела до серйозного погіршення відносин, причому не тільки між Туреччиною і Голландією, але й між Туреччиною та іншими країнами Євросоюзу (наприклад, Німеччиною), які і до цього моменту демонстрували доволі прохолодне ставлення до Анкари. А це, в свою чергу, може призвести, як мінімум, до пониження рівня представництва держав, а, можливо, і до доволі тривалого періоду охолодження у стосунках між країнами. Зазначу, що до насильницьких дій це навряд чи призведе.

Цієї весни минає 830 років зі дня першої згадки України

Вага цієї згадки про Україну колосальна. Адже назва Україна згадана задовго до монголо-татарської навали 1240 року, яку імперські ідеологи брали за точку відліку для розпаду "єдиної давньоруської народності", що нібито до того існувала. Звісно, Україна не могла бути околицею безкняжого острогу Москви, за яку тоді на Київщині, напевно, ніхто й не чув. Крім того, за князем тужило все князівство, а не прикордонні землі, мешканці всього Переяславського князівства незалежно від віддаленості від кордонів. 

Як іще одна надія ідеологів "руского міра" пішла на марне

Жоден нечисленний народ Сибіру і Далекого Сходу не віддавав своєї землі без воєн – воювали відчайдушно і довго, як чукчі пручалися захопленню 150 років, як буряти і хакаси, як мордва й марійці. Їх убивали, тих, хто лишився в живих, навертали у православ'я, а з часом створювали умови, за яких вони забували рідні мови і користувалися винятково російською. Вони і стали "росіянами" як додаток до імперії. З маленького тримільйонного Московського царства раптом вийшла Росія з населенням в 111 мільйонів "росіян".

Росія зазнає поразки у війні за майбутнє проти України

СРСР, під вагою власної громіздкої та неоковирної конструкції, завалився раніше, ніж вдалося позбавити його народи національної самосвідомості. Росіяни залишилися без власної імперської національної ідеї. Маніакальний задум відновлення "великої Держави Російської" сьогодні так само не може бути реалізованим без України і українців – без їх поглинання і знищення. Утім цей намір не може бути реалізованим у принципі, бо, на відміну від царської Росії та СРСР, новітня імперія геть не має бодай фантомної цивілізаційної мети. Вона не спроможна стати альтернативним центром цивілізаційного тяжіння навіть для найменш розвинених народів.

Українка перемогла росіянку у фіналі чемпіонату Європи зі стрільби з лука

Українка Вероніка Марченко виграла золото на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука, у фіналі ставши точнішою за росіянку Євгенію Тимофєєву. Вирішальний поєдинок завершився в трьох партіях на користь української лучниці – 3:0 (30:27, 30:29, 28:26). Зазначимо, що ще одна українка Лідія Січенікова боролася на чемпіонаті Європи за бронзу, але поступилася Ангеліні Коенде зі Франції – 4:6 (29:28, 30:30, 28:29, 27:30, 28:28).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини