MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 березня 2017

1143 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 березня

Що на порядку денному Верховної Ради цього пленарного тижня

Створення антикорупційних судів дозволить завершити формування системи нових інституцій запобігання і протидії корупції в Україні: НАЗК, НАБУ й антикорупційніих судів, і унеможливить саботаж покарання корупціонерів із боку нелюстрованої судової системи. Новий пленарний тиждень дає повторний шанс на ухвалення двох системних законопроектів у реформуванні енергетичного сектору, де ми поки що спостерігаємо інфляцію обіцянок із боку урядовців, на фоні відсутності необхідних рішень. Першим у пакеті реформи енегрентичного сектору є доопрацьований №4941-д "Про енергетичну ефективність будівель".

На Київщині голову сільради затримали під час отримання 250 тисяч євро хабара. ФОТО

Працівники Служби безпеки України та Генпрокуратури затримали голову Мартусівської сільської ради Бориспільського району Київської області під час отримання хабара. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив генпрокурор Юрій Луценко. За його словами, сільського голову "затримали на гарячому при отриманні 250 тис євро за сприяння в отриманні 4 га земельної ділянки". Як повідомляє прес-центр СБУ, затриманий посадовець вимагав вказану суму від представника комерційного підприємства зі сфери будівництва та логістики за прийняття позитивного рішення щодо виділення в оренду земельної ділянки площею 70 гектарів.

Нові війни у зміненому світі. Рушії конфліктів

Саме так розвивається наш конфлікт. Детонатором стали події навколо групи "російськомовних", але сам воєнний конфлікт спалахнув навколо цілком штучно сконструйованої "донбаської ідентичності", а зараз тотожним інструментарієм активно просуваються права групи "справжніх патріотів" всупереч інтересам української політичної нації. Отже, якщо традиційні війни точилися за геополітичні інтереси або з ідеологічних причин, то конфлікти нового типу переважно ведуться в ім'я ідентичності (етнічної, релігійної, племінної тощо). Варто ще раз зазначити, що політика ідентичності має іншу логіку ніж геополітика чи ідеологія.

Як на Закарпатті маніпулюють довкола мовного законопроекту. ВІДЕО

Зроблений у найкращий традиціях пропаганди, цей "сюжет" не показує жодної іншої точки зору на проблему і по суті є маніпуляцією та розпалюванням міжнаціональної ворожнечі (цього разу – проти українців, української мови й української держави). Говорячи з угорцями, "журналістка" чомусь не поцікавилася захистом мов національних меншин в Угорщині. Хай би угорці подали нам приклад! Я знаю причину відсутності зацікавлення – бо в Україні мовне законодавство на голову демократичніше і ліберальніше за жорстку мадяризацію в орбанській неодиктатурі.

Російські банки в Україні краще націоналізувати – економіст

Введення санкцій проти п'яти російських банків – оптимальний, хоча й запізнілий крок. Це відповідь влади на суспільний резонанс, який свідчить про те, що громадська думка в нас працює. При цьому за три роки війни з РФ частка активів цих банків знизилася з 30% до 8%, тому сьогодні вони вже не мають такого впливу. На сьогодні зобов'язання російських банків перед українськими юридичними і фізичними особами складають 36 мільярдів гривень, а кредитний портфель – 150 мільярдів гривень. Тобто він майже в п'ять разів перевищує зобов'язання перед українськими підприємствами і громадянами.

"Велика корпорація не справляється зі своїм прямим обов'язком". Що робити з "Київавтодором"?

Кияни щовесни спостерігають як асфальт сходить з доріг разом зі снігом, а взимку сніг інколи днями лежить на дорогах (як це було на різдвяні свята), ямковий ремонт інколи не тримається місяць і героїчно проводиться до самого літа, що має вигляд ліквідації страшного стихійного лиха, при цьому узбіччя і тротуари здебільшого в бруді та смітті. На прикріплених слайдах кожен може побачити та зробити власні висновки, куди вкладали великі кошти і який результат з цього вийшов. Деяким ремонтам немає і півроку. 

Письменник: Мовний кордон – один із головних чинників виживання України

Скільки вже таких зроблених, викуплених і вбитих українських проектів на нашій не такій дов­гій пам'яті, починаючи від українського жіночого журналу "Єва", молодих українських телеканалів 1990-х, музичної "Території А", яка могла геть інакше сформувати й уже формувала вітчизняний музичний ринок, чи давно вже не "Української..." і не "...правди". А зробили ж, розкрутили, злетіли "проти всіх законів фізики", як казали в одному кіно про льотчиків, теж умовно українському. Але фізика фізикою, а комерція комерцією. Мабуть, від певних пропозицій неможливо відмовитися. Це бізнес, нічого особистого, бо повбиваємо.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини