MENU

У Боснії і Герцоговині обурений натовп закрив на ніч депутатів парламенту. А в Україні?

304 0

Боснійським депутатам довелося провести ніч у парламенті. Вони залишили будівлю лише вранці п'ятниці після того, як поліція ескортувала їх крізь юрбу із 3000 протестувальників, що заблокували будівлю.

Боснійці обурені тим, що депутати не можуть дійти згоди стосовно порядку реєстрації регіонів. Через це діти, які народилися від лютого цього року, не можуть отримати особисті ідентифікаційні номери громадян.

Протест біля парламенту почався ще в середу, а в четвер сотні студентів та молодих батьків з немовлятами приєдналися до акції. Приводом для виплеску обурення став випадок тяжкохворого немовляти, яке батьки не можуть вивезти на лікування за кордон через відсутність документів.

"Ми попросили ідентифікаційний номер в нашій мерії, але вони відповіли моєму чоловікові, що не можуть дати документи. Вони запевняли, що хочуть допомогти, але були не в змозі щось зробити," - розповідає мати хворої дитини.

Мер Сараєво теж приєднався до демонстрантів. Протестувальники сформували живий ланцюг навколо парламенту і заявили, що не випустять звідти народних обранців, аж поки ті не дійдуть згоди. У середу депутати вирішили видавати тимчасові номери новонародженим, поки не ухвалять новий закон. Проте таке рішення боснійців не влаштувало. 

euronewsukr

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини