MENU

Так кто они - «священные коровы»?

2245 2

Почну з того, що я завжди виступав  ЗА ЗНЯТТЯ ДЕПУТАТСЬКОЇ НЕДОТОРКАННОСТІ !!! Це не обговорюється. Але... Сьогодні відбувається наступне:

Скасування депутатської недоторканності від ПР - це чергова технологія влади, спрямована на спробу маніпуляції свідомістю людей напередодні майбутніх виборів.

Те, що пропонують «регіонали» - відверті подвійні стандарти. Говорячи про скасування депутатської недоторканності, вони хочуть не тільки  «сподобатись» виборцям, їх бажання  знищити парламентську опозицію. Адже маючи свою ГПУ, СБУ, МВС, ДПА вони й так залишаться недоторканими. При цьому, «священними коровами» залишаються головний винуватець встановлення диктатури, лідер окупаційного режиму - Янукович, а також продажні судді.

Звичайно, не багатьом нардепам і майбутнім кандидатам від ПР на виборах до парламенту сподобаються такі новаціїї. Більшість з них йшла до Ради ( або хоче туди ) саме заради цієї недоторканності. Але... Змушені будуть грати не в свою гру... А можливо просто відмовляться.

Насправді, перш ніж говорити про необхідність прийняття рішення про недоторканність депутатів, Партії регіонів потрібно включити в свій законопроект скасування недоторканності свого шефа Януковича і його суддів. Це буде чесно по відношенню, і до себе, і до українського суспільства в цілому.

Вважаю, що парламентська опозиція не повинна голосувати за скасування недоторканності народних депутатів, якщо в законопроект не будуть внесені президент та судді.

Ми завжди виступали за скасування депутатської недоторканності. Вона необхідна, це аксіома. Але тільки разом з відміною недоторканності президента та суддів. Саме тому опозиція не повинна голосувати за нині запропонований законопроект ПР. Все повинно бути збалансованим. Інакше це буде виглядати, як голосування опозиційних депутатів за відкриття кримінальних справ проти себе самих.

Більше того, можливо, скажу непопулярну тезу. Зараз опозиційним депутатам недоторканність необхідна. Це вагомий фактор стримування в умовах тотальних політичних репресій, в умовах диктатури Януковича. Як тільки вона буде знята, влада почне відкриття кримінальних справ саме проти них. Такі справи вже заведені на нардепів: А. Павловського, Ю. Гримчака, А. Парубія та багатьох інших. Опозиційних політиків будуть переслідувати і заарештовувати. Так працює репресивна машина.

Безперечно, включення Януковича в «список доторканних» сьогодні неможливе. Парламентська більшість чітко виконує накази Банкової і буде захищати режим паханату  до останнього.

Крім того, слід пам'ятати, що сьогодні мова йде про голосування законопректу про зняття недоторканості в першому читанні. Для цього ПР потрібно 226 голосів, які вони нашкребуть. А от для включення змін до Конституції необхідно 300 голосів, яких у них нема. Отже, такий сценарій може бути і виборчою технологією. Тобто, вони можуть провести першу частину і довго, до самих виборів у ВР  вихвалятись перед виборцями, які вони «послідовні» і «чесні»... Далі швидко забудуть.

Саме тому ми повинні пояснювати людям підступність і брехливість правлячого режиму.

Переконаний, що реально недоторканність буде знято з президента, депутатів і суддів тільки після виборів.

Після перемоги на майбутніх виборах об'єднана опозиція не тільки скасує недоторканність президента, депутатів і суддів, але оголосить імпічмент Януковичу. Сподіваюся, що в подальшому на нього чекає суд. І людський і Божий.

Зорян ШКИРЯК

 

 

 ЕФРЕМОВ АЛЕКСАНДР СЕРГЕЕВИЧ. ДОСЬЕ



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини