MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 жовтня 2018

5898 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 жовтня

Як Донбасові врятуватися, а Україні – вціліти

Сучасна Україна – це простір боротьби, фінал якої ще не визначений, а отже, шанс прорватись у краще майбутнє є, зокрема й для Донбасу з усіма його проблемами та патологіями (а в кого їх немає?). Але, щоб ним скористатися, необхідно прийняти Україну разом із її мовою, культурою, історією бодай мінімальною, прописаною в Конституції мірою. Кремлівські некроманти це чудово розуміли, а тому з усіх сил роздмухували на Донбасі антиукраїнські настрої та стежили, щоб поміж тамтешньої еліти були лише еталонні українофоби.

Перед яким вибором поставила Москву жорстка заява Вселенського патріарха Варфоломія

У Москві навряд чи розраховували на таку жорстку заяву Вселенського патріарха. Керівники Росії – і в цьому патріарх Кирило нічим не відрізняється від Путіна або Медведєва – вже звикли, що на будь-яку їхню хамську витівку світ відповідає "серйозною стурбованістю" та "необхідністю діалогу" з хуліганами в погонах або рясах – а буває, що в погонах і рясах одночасно, так уже в росіян заведено. А тут – проста й мудра констатація факту: розмовляти нема про що, все одно змушені будете визнати рацію Константинопольського престолу. І РПЦ по суті немає чим відповісти на ці слова.

Наукова критика: дельфінотерапія нічим не краща за спілкування з собаками чи вівцями

20 хвилин із дельфіном коштують до 3000 гривень. Сеансів потрібно десять, і бажано – двічі на рік. Тобто десятки тисяч за рік від однієї родини йде у кишеню власників дельфінарію. Часто такими послугами користуються батьки дітей, які мають тяжкі хвороби, часом, невиліковні. Багато хто каже, мовляв, чого хвилюватися, коли дельфіни не зашкодять. Однак, оскільки у людей із дельфінами є спільні інфекційні хвороби: кандидоз, сальмонела та інші, є також ризик заразитися. Особливо тим, хто має проблеми зі здоров'ям!

Єдиний ворог Білорусі, який загрожує її суверенітетові

Одужання білоруського суспільства почнеться з усвідомлення цього простого незаперечного факту. Ну а після цього усвідомлення доведеться просто чекати. Чекати на закінчення диктатури Лукашенка й на послаблення Росії – після чого виникнуть умови для вигнання російських військ із білоруської землі, надійного закриття кордону та приєднання Білорусі до НАТО. Американська військова база повинна бути не в Польщі. Вона повинна бути в Білорусі. Тільки в такому разі державність Білорусі та майбутнє білоруського народу будуть забезпечені.

В Україні створили безкоштовний додаток для вивчення птахів

Додаток "Птахи України" – це довідник, в якому вміщено 428 видів сучасної орнітофауни України з фото, описами та звуками птахів. Користуватися додатком можна у режимі офлайн. Він абсолютно безкоштовний та не містить реклами. У додатка вже з'явилися перші прихильники. Зазначається, що каталог-довідник буде корисним для вчителів природознавства, а також дітей і дорослих, які цікавляться орнітологією. Додаток поки, що доступний лише для Android.

Український фільм "Вулкан" Романа Бондарчука отримав приз у Китаї

Фільм українського режисера Романа Бондарчука "Вулкан" отримав приз глядацьких симпатій Другого Міжнародного кінофестивалю "Тигр підкрадається, дракон ховається" в китайському Пін’яо. Фільм отримав один з двох призів глядацьких симпатій. Цю нагороду присуджує журі, що складається з 35 представників різних професій. Режисер розповів, що обговорення його фільму тривало до пізньої ночі. "Вулкан" отримав неймовірний відгук у глядачів – людям було цікаво дізнатися більше про сучасне життя в Україні, про міфології, культури", – розповів Бондарчук.

Олександр Гавриленко приніс до скарбнички збірної України третю золоту нагороду на Invictus Games. ВІДЕО

В австралійському Сіднеї триває третій день змагань Ігор нескорених. Українська команда сьогодні вже завоювала чергову нагороду – це третє "золото" до скарбнички національної збірної. Як повідомляє Facebook-сторінка української команди, Гавриленко став найкращим у змаганнях із пауерліфтинґу в середній вазі. "Три спроби і кожна була рекордною для його групи – 165 кг, 172 кг та фінальні 177 кг! Справжній козак – сильний, мужній, нескорений!" – йдеться в повідомленні.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини