MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 жовтня 2018

1812 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 жовтня

10 тез про Україну та Європу

Україна – це осіла земля чи земля номадів? Грецька культура чи латинська? Захід чи Схід? На ці запитання Україна давала різні відповіді. У кожній із них була спроба помислити себе як точку контакту між європейським світом, який цінує межу, і євразійським, який цінує безмежжя. Ці відповіді можна звести до трьох. Перша: Україна є захистом Заходу від Сходу, спробою міського та хліборобського Заходу захиститися від кочового Сходу. Вона є Військом Запорізьким: останньою фортецею за порогами, перед Диким Полем. Друга відповідь: Україна є наслідком просування Заходу на Схід.

Ми загралися в тотальне примирення

Хоч би скільки казали про те, що конфлікт на Донбасі, який був інспірований Росією за допомогою різноманітних маніпуляцій, треба гасити примиренням і толерантністю, не погоджуюся. Бо примирення може бути тільки після того, як люди, що порушували закон, визнають свою провину. Зокрема, за війну, яка прийшла на нашу землю. А нині для такого усвідомлення не створено ні умов, ні алгоритмів. Хтось відкупився, на когось інші плани, комусь вдається добре мімікрувати. І жодні ротації нічого не змінюють.

Македонія зробила рішучий крок назустріч євроінтеграції

Попри поразку із референдумом, безкомпромісно налаштована на євроатлантичну інтеграцію влада Македонії зуміла зібрати конституційну більшість у парламенті й отримати 80 голосів за початок процедури перейменування. Це було дуже нелегко, але після цієї неймовірної перемоги подальший поступ країни в напрямку успішного завершення всіх необхідних процедур із перейменування, членство в Північноатлантичному альянсі й, пізніше, вступ до Євросоюзу видаються реальними як ніколи.

Військові прогалини спільної оборони: які проблеми НАТО потребують реакції США

Америці треба закривати військові прогалини, що справді мають значення. Найголовніша проблема НАТО – маневреність військ: інфраструктурні перешкоди та бюрократична тяганина призводять до того, що переміщення сил Європою триває кілька тижнів, а не днів чи годин, як це має бути за кризових обставин. Оснащення й досвіду, що були отримані за часів холодної війни, уже давно немає. Вихід може бути таким: посилити присутність США в Польщі завдяки додатковій бригаді тилового забезпечення на аеродромі в Повідзі.

У НАБУ повідомили про ліквідацію корупційної схеми втікача Онищенка

Суд іще не розглянув справу, Онищенко як організатор схеми ще не отримав вироку, відповідно, майно в дохід держави ще не конфісковано, але сотні мільйонів гривень, які роками перетікали в його кишеню, залишилися в державі. Все тому, що НАБУ розірвало корупційні договори між державною компанією та підконтрольними нардепу приватними компаніями. Було арештовано 6 млн євро, один літак, один офіс злочинної організації, 1 млн куб. м природного газу, а також 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків загалом на суму 315 млн грн.

Львівське "Бієнале довіри" оприявнило проблему жлобства й жаги халяви "простих людей"

"Бієнале довіри" у Львові. Людям запропонували оплатити ціну замовлених у ресторанах блюд самостійно (чек був за орієнтир). Більше половини зі 30 закладів, які ризикнули взяти участь, припинили експеримент завчасно. Бо "приходили молоді люди, робили замовлення на 600-700 грн, а залишали 10 грн.". Або "приблизно 50% клієнтів платили суттєво менше, ніж було вказано у їхніх рахунках". Або "Ось, у чеку 790 гривень, а люди оплачують 210 грн.". Або "чек групи відвідувачів становив 2400 грн, а залишили вони всього 40 грн.".

Український фільм "Штангіст" здобув Ґран-прі у Варшаві

Разом із нагородою фільм отримав право поборотись за "Оскар" 2020-го року. "У різних програмах цьогорічного Варшавського кінофестивалю брали участь чотири українські стрічки, – розповідає голова Держкіно Пилип Іллєнко – Це дуже широке представлення нашого кіно у рамках одного із найпрестижніших кінофестивалів світу. Кожна така участь і кожна нагорода впливають на розвиток українського кіно і на покращення культурного іміджу нашої країни".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини