MENU

В Боярке ГАИшник избил местного жителя. На потерпевшего завели дело. ВИДЕО

1658 0

Обратились ко мне местные жители из г. Боярка (Киевская обл.). По их словам, 4 апреля 2012 года, они, на территории своей территории (у потерпевших-частный дом) подверглись агрессии со стороны пьяного ГАИшника.

Самое интересное реакция прокуратуры - на самих потерпевших в эту пятницу, 18.05.2012 было возбуждено УД за... нанесению побоев СМ при исполнении (при осмотре у ГАИшника за ухом обнаружили какое-то пятнышко). Что интересно, для гражданских лиц прокуратура в 100% подписывает отказной материал.

 

Разумеется, предоставим точку зрения и противоположной стороне. А пока из заявления самого потерпевшего:
 
04 квітня 2012 року приблизно о 20:00 до мене додому приїхали знайомі подружжя Козленко Василь та Валентина. Перебуваючи у мене в гостях, моя дружина накрила стіл, ми вечеряли та розмовляли про свої буденні проблеми. Під час вечері, моя дружина Ніна та наші знайомі Козленко Валентина та Василь вжили невелику кількість алкогольних напоїв. Я алкогольні напої практично не вживаю, оскільки по-перше, я працюю водієм маршрутного таксі та мені 05 квітня 2012 року треба було виходити на зміну, а по-друге у мене є проблеми із здоров’ям пов’язані із захворюванням нирок.
 
 За вечерею ми заговорились та не помітили як сплинув час, та наші гості спізнились на останню маршрутку. Я запропонував їм допомогу. Спочатку я підійшов попросити свого знайомого водія Каричківського Валерія Миколайовича, який працює на маршрутному таксі, щоб він завіз наших гостей додому, але він не пояснив, що його скоро закінчується зміна, та він не встигне доїхати в парк. Тоді я попросив відвезти Козленко Валентину та Василя додому на власному автомобілі. Оскільки я себе погано почувався, із-за хвороби нирки, я не міг сидіти за кермом, тому попросив свого сина Литвиненка Дмитра Олеговича, щоб він нас відвіз в сусіднє село Липовий Скиток. Приблизно 22:50 ми сіли в автомобіль Chevrolet Aveo, державний номер АІ 4313 АС, синього кольору. За кермом автомобіля сидів мій син Дмитро, я сидів поруч із сином, а Валентина, Василь та моя дружина сіли позаду.
 
 Рухаючись в напрямку із села Липовий Скиток в село Жорнівка, в автомобілі Chevrolet Aveo, за кермом якого сидів мій син Литвиненко Дмитро, ми не зустріли жодного автомобіля, який би рухався на зустріч нам, так і не помітили щоб за нами їхали будь-які автомобілі. Відстань між с. Жорнівка до с. Липовий Скиток складає приблизно 5 км. Більша частина дороги пролягає через ліс, тому складно було би не помітити автомобіль з увімкненими фарами в ночі на трасі. По дорозі наша друзі, Козленко Василь та Валентина, запрошували нас з дружиною зайти до них додому.

Ми доїхали додому наших друзів, мій син Дмитро заїхав у подвір’я, зупинив автомобіль. Козленко Валентина вийшла із автомобіля та пішла відчиняти будинок. Слідом за Валентиною мі всі вийшли із автомобіля. Дмитро попрощався з усіма та пішов до свого товариша на ім’я Ігор. Я сів за кермо щоб перепаркувати автомобіль, проїхавши кілька метрів вглиб подвір’я, препаркував його біля будинку родини Козленко. Після чого я вийшов та направився в будинок, але пригадав що цигарки залишились у машині я повернувся до автомобіля, відчинив його та помітив чоловіка, одягненого у форму співробітника ДАІ, який біг мені на зустріч з криками: «Чому ви не зупинились на вимогу працівників ДАІ?», на що я йому відповів: «Ми вас не бачили!», на що вони почали кричали: «Ви зовсім оборзіли! Страх втратили? Ви на «бабло» попали! Ми вашу машину евакуатором заберемо! Загримите на 15 діб за грати!»...

Під час розмови я просив пред’явити мені посвідчення працівника ДАІ, на що він мене почав тягнути за рукав до службового автомобіля марки Volkswagen, який зупинився в кількох метрах, але мені вдалось вирватися. Побачивши, що мене тягнуть за рукав, моя дружина підбігла до нас та почала заспокоювати працівника міліції та питати: «хто ви такі?», «що трапилось?», та «куди ви тягнете мого чоловіка?», Василь спитав: «що ви робите у мене у дворі?», «чому ви мого без дозволу зайшли на територію приватного будинку?».

Замість того щоб представитись та показати службові посвідчення, у відповідь на ці питання, невстановлена особа у формі працівника ДАІ, почав мене бити, з розмаху вдарив мене по голові, після чого я впав на землю, вдарився головою об великий камінь, після чого мені було нанесено удари ногами по боках та ще раз вдарили головою об камінь, після чого я та втратив свідомість.

Після того як я отямився, пам’ятаю що біля мене стояла моя дружина Ніна та Козленко Валентина, які приводили мене до тями, ругаючись з двома невстановленими особами, одягненими у форму співробітників ДАІ. Ці особи також били і Козленко Валентину, декілька разів вдарили, а потім я побачив що Валентина впала. Коли Вона підвелась, то разом із моєю дружиною та Козленко Василем допомогли мені дістатися будинку, поклали мене на ліжко та викликали швидку допомогу та міліцію.

04.04.2012 року, інспектори ДПС ВДАІ по обслуговуванню Києво-Святошинського району при УДАІ ГУ МВС України в Київській області сержант Шеденко Олександр та прапорщик Трохимчук Василь не зупиняли автомобіль Chevrolet Aveo, державний номер АІ 4313 АС, синього кольору, який рухався із села Липовий Скиток в село Жорнівка, не виконували переслідування автомобіля, як це передбачено Інструкцією з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС №111, оскільки жодного підтвердження виконання таких маневрів не зафіксовано!

Перевищуючи своїми службовими повноваженнями (ст. 365 ККУ) вчинили акт незаконного втручання на територію приватного домоволодіння за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, вулиця Лісна, №48-А в с. Жорнівка, тим самим порушили конституційні права на недоторканість приватної власності, оскільки органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (ч. 2 ст. 19).

Конституція України проголосила життя, здоров’я, честь і гідність людини найвищою соціальною цінністю. На охороні цих цінностей стоїть кримінальне право, яке передбачає відповідальність за неправомірне посягання на такі цінності. У відповідності до ч. 3 ст. 5 Конституції України, ніхто не може узурпувати державну владу. Згідно ст. 6 Конституції України, державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України. Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 68 Конституції України встановлено, що кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Сержант Шеденко Олександр та прапорщик Трохимчук Василь порушили свої посадові обов’язки: не представились, не пред’явили службові посвідчення, не пояснили причину свого візиту, не запропонували пройти освідування на вміст алкоголю у крові, не складали жодного протоколу, а згодом вчинили акт насильства з нанесення травм та поранень, в результаті цієї сутички я опинився на лікарняному ліжку! Під час інциденту мені, моїй дружині Литвиненко Ніні, та подружжю Козленко Василю та Валентні не було запропоновано пройти освідування на стан алкогольного сп’яніння.

Отримавши тілесні ушкодження під час «спілкування» з двома невстановленими особами, вдягненими у форму співробітників ДАІ, 07 квітня 2012 року я потрапив на стаціонарне лікування до Васильківської центральної районної лікарні з діагнозом забій лівої нирки, черепно мозкова травма, струс головного мозку, забій і садна лівої вушної раковини, та перебував на лікуванні до 19 квітня 2012 року. Під час перебування на стаціонарному лікуванні, у неврологічному відділенні Васильківської ЦРЛ, 18 квітня 2012 року, після 14 діб після інциденту, до мене в лікарню приїхали ті самі працівники ДАІ, інспектор ДПС ВДАІ по обслуговуванню Києво-Святошинського району при УДАІ ГУ МВС України в Київській області сержант Шеденко Олександр, а інспектор ДПС ВДАІ по обслуговуванню Києво-Святошинського району при УДАІ ГУ МВС України в Київській області прапорщик Трохимчук Василь, та просили мене підписати протоколи про адміністративні правопорушення, які я не скоював! Звісно, на таку пропозицію я відповів відмовою, оскільки не вважаю себе винним у тому чого я не робив!

Згідно ст.255 Кодексу України про адміністративні правопорушення уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення передбачені ч.3 та ч.4 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Але інспектор ДПС ВДАІ по обслуговуванню Києво-Святошинського району при УДАІ ГУ МВС України в Київській області прапорщик Трохимчук Василь, поза межі своєї компетенції склав протокол серія АМ № 426807, про адміністративне правопорушення передбачене ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення п.2.9 правил дорожнього руху (водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння або перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин, керувати транспортним засобом у хворобливому стані, у стані стомлення, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції і увагу), та протокол серія АМ № 426806, про адміністративне правопорушення передбачене ст.122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення п.2.4 правил дорожнього руху (на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися, пред'явити для перевірки документи дати можливість перевірити номери агрегатів і комплектність транспортного засобу).

Складаючи протоколи про адміністративні правопорушення, яких я не чинив, вони проявили свою некомпетентність та незнання законодавства! Згідно Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення (Затвердженої Наказом Міністерства юстиції України 19.12.2011, N 3539/5, Зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 19 грудня 2011 р. за N 1465/20203):

п. 2.6. Уповноважена посадова особа зобов'язана ознайомити особу, щодо якої складається протокол про адміністративне правопорушення, відповідно до статті 63 Конституції України з її правами і обов'язками, передбаченими статтею 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення, про що робиться відмітка у протоколі. Про обізнаність з вищезазначеним особа, щодо якої складається протокол про адміністративне правопорушення, ставить у протоколі свій підпис, а у разі відмови поставити підпис про це робиться відповідний запис у протоколі, який засвідчується підписом уповноваженої посадової особи.

п. 2.7. Особі, щодо якої складається протокол про адміністративне правопорушення, пропонується надати письмове пояснення та зауваження за суттю вчиненого правопорушення, яке вноситься до протоколу і засвідчується підписом зазначеної особи. Пояснення та зауваження можуть додаватись до протоколу окремо, про що робиться запис у цьому протоколі.

абз. 3 п. 2.8 Особа, щодо якої складається протокол про адміністративне
правопорушення, має право додати до протоколу пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, а також викласти мотиви відмови від його підпису.
п. 2.9. До протоколу долучаються матеріали, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення.

Кожен документ повинен мати свої реквізити (дату, назву, підписи тощо), містити достовірну інформацію та відповідати вимогам законодавства.

П. 14 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС №111 (Затверджена Наказ Міністерства внутрішніх справ України 27.03.2009 N 111 та Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за N 576/16592 чітко передбачений порядок зупинки транспортного засобу:

п.14.2 Сигнал про зупинку транспортного засобу подається працівником підрозділу ДПС з тротуару (обочини) у зрозумілій для водіїв формі (сигналів), за допомогою жезла регулювальника, свистка чи рукою. При цьому жезлом (рукою) вказується безпосередньо на транспортний засіб, який зупиняється, та на пропоноване місце зупинки.

Пунктом 16. вищезазначеної Інструкції передбачені дії працівників підрозділів ДПС під час переслідування транспортних засобів, а саме:

п.16.1. Працівниками підрозділів ДПС допускається переслідування транспортних засобів з особами, що підозрюються в скоєнні злочину, водіїв, які не виконали вимогу працівника міліції про зупинку або зникли з місця ДТП, а також водіїв, що своїми діями наражають на небезпеку життя чи здоров'я інших учасників дорожнього руху.

п.16.2. При переслідуванні транспортного засобу правопорушника працівник підрозділу ДПС для координації дій інших нарядів ДПС доповідає оперативному черговому про: місце початку переслідування; модель, колір, номерний знак транспортного засобу; причину переслідування (відповідність орієнтуванню, протиправні дії водія чи пасажирів такого транспортного засобу, підозра у причетності до скоєння злочину, підтверджена інформація про наявність в салоні автомобіля зброї або заручників, невиконання вимог про зупинку та ін.); особливі прикмети автомобіля, водія або пасажирів; видимі технічні пошкодження чи несправності; постійно інформує про напрямок та маршрут руху транспортного засобу, який переслідується.

п.16.3. З метою забезпечення під час переслідування власної безпеки і безпеки інших учасників дорожнього руху працівник підрозділу ДПС повинен:

16.3.1. Передавати черговому інформацію про місцезнаходження та маршрут руху транспортного засобу, який переслідується з мінімальним інтервалом.

16.3.2. Використовувати гучномовний пристрій патрульного автомобіля для попередження інших учасників дорожнього руху про можливу небезпеку.

16.3.3. Під час переслідування постійно тримати ввімкненими ближнє світло фар, спеціальні звукові і світлові сигнали, встановлені на патрульному автомобілі.
23.1.7. Здійснювати зупинку транспортних засобів за допомогою жезла з використанням поданого свистком сигналу для привертання уваги учасників дорожнього руху. При цьому враховувати швидкість руху, тип, габарити, вагу транспортного засобу, стан дорожнього покриття, інтенсивність та щільність транспортного потоку.

23.2. Вибирати для зупинки транспортного засобу темного часу доби найбільш освітлені ділянки дороги, а в разі неможливості використовувати світло фар патрульного транспортного засобу та спеціальних світлових сигнальних пристроїв.

При складанні протоколів 18.04.2012 року мені ніхто не роз’яснював мої процесуальними правами та обов’язками, які надані мені Конституцією України та іншими Законами. Мені не було запропоновано викласти свої пояснення та зауваження до протоколів в письмовій формі! (при оформленні протоколів проводилась відео фіксація та відеозапис знаходиться в матеріалах справи про адміністративні правопорушення №з-1478/12 оформлена Відділом ДАІ по обслуговуванню Києво-Святошинського району при УДАІ ГУ МВС України в Київській області, яка знаходилась в проваджені Києво-Святошинського районного суду Київської області). Протоколи складені із порушенням Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення. В разі наявності фактів переслідування автомобіля повинні були бути наявні документи, на підтвердження фактів звернення співробітниками ДПС на пост чергового, який би зафіксував факт погоні. Відсутні будь-які медичні документи, які би підтверджували факт алкогольного сп’яніння.

Тому, враховуючи вищевикладене, прошу звернути увагу на те, що наведені обставини свідчать про наявність в діях співробітників ДПС ВДАІ по обслуговуванню Києво-Святошинського району при УДАІ ГУ МВС України в Київській області Шеденка Олександра та Трохимчука Василя, ознак злочину передбаченого ч.2 ст. 365 ККУ.

З огляду на це і відповідно до ст. 40 Конституції України, ч.2 ст.12, ст. 24 Закону України «Про прокуратуру», та вимог Указа Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» від 08.12.2011 р, ст.16 Закону України «Про звернення громадян» скарга на дії чи рішення органу державної влади, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, об'єднання громадян, засобів масової інформації, посадової особи подається у порядку підлеглості вищому органу або посадовій особі.

У відповідності до п. 1 ст. 94 КПК України, приводами до порушення кримінальної справи є заяви або повідомлення підприємств, установ, організацій, посадових осіб, представників влади, громадськості або окремих громадян. Згідно ч.ч. 1-3 ст. 97 КПК України, прокурор, слідчий, орган дізнання або суддя зобов'язані приймати заяви і повідомлення про вчинені або підготовлювані злочини, в тому числі і в справах, які не підлягають їх віданню. По заяві або повідомленню про злочин прокурор, слідчий, орган дізнання або суддя зобов'язані не пізніше триденного строку прийняти одне з таких рішень: 1) порушити кримінальну справу; 2) відмовити в порушенні кримінальної справи; 3) направити заяву або повідомлення за належністю. Одночасно вживається всіх можливих заходів, щоб запобігти злочинові або припинити його.

 

[info]koordinatorudpn



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини