MENU

Як важко бути священиком...

1335 0

Якщо говорить довгі проповіді, кажуть – замучив нас. Якщо короткі проповіді – не приготувався. Хоча той, хто хоче навчитися доброї справи, не осуджує вчителя, довго чи коротко він навчає, а уважно слухає, щоб науку здобути. Наскільки ж більшою є наука як спасіння здобути?

Якщо храм не ремонтується, кажуть – недбалий, запустив усе. Якщо купола золотом блищать і все доглянуто, цікавляться, а як і за що то він все робить? Хоча дбати про храм та порядок і справність – це обов'язок самих людей.

Читайте також: Больше всего хранимого храни сердце твое

Якщо молодий, кажуть – занадто молодий, ніякого досвіду. Якщо старий – то звичайно, він святий, бо старий, йому все одно більше нічого робити лиш молитися. Хоча і в Святому Письмі сказано: Мудрість від Господа, а не від віку.

Якщо у нього ряса вся в латках, кажуть – який він неохайний. Якщо нова і красива, думають – звідки в нього гроші на нові ризи? Хоча обов'язок утримувати священика Бог покладає на людей.

Читайте також: Человек, который хотел помочь всем

Якщо отець з добром усіх настановляє, говорять – та воно благе, хоч ноги витирай. Якщо зі строгістю повчає, то обурюються, що це він відноситься без належної поваги до них. Хоча кожен приймає ліки, які призначить лікар, чи солодкі чи навіть гіркі, якщо хоче одужати.

Важко бути священиком, і тому священик іноді відвертається спиною до людей, щоб не бачили, як він плаче, коли підносить прихованого Христа в своїх руках...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram 

Євген ЗАПЛЕТНЮК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини