MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 квітня 2019

1807 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 квітня

Не "британська королева": чому президент – це важливо

В Україні президент визначає далеко не все – і це відрізняє нас від сусідів зі сходу. Але водночас він зовсім не є "британською королевою", яка царює, але не править. Ми продовжуємо жити в епоху особових займенників. В епоху конкретних прізвищ і персональних бажань. В українській політиці правила умовні, кордони стерті, а інститути слабкі. Підсумки президентських перегонів не стануть панацеєю для всіх наших хвороб – і ми не зробимо крок одномоментно в світле майбутнє вже завтра. Але точно так само вони не стануть і простим косметичним оновленням у Вікіпедії.

Готуйтеся до нової Європи. ТОП-10 тез про нове рішення ПАРЄ

Герої проекту "Повернення" на кожному кроці розказуватимуть, що вони просто хотіли зробити РЄ сильнішою та ефективнішою і захистити права простих росіян, але злі українці та їхні друзі їм завадили. Утім, наші опоненти можуть і перемогти. Сили для цього задіяні неспівмірні з нашими. Але РЄ від безумовного повернення росіян все одно сильнішою не стане, а просто підважить себе зсередини і дискредитує себе, насамперед в Україні. А це одна з вкрай небагатьох країн, де РЄ має реальний вплив.

Путінферштеєри: чому в Німеччині не бракує прихильників Росії

Матеріальне, політичне та моральне корумпування путінським режимом не єдина причина, чому провідні постаті в Німеччині раз по раз стають рупорами кремлівської дезінформації та фальшування історії. Їхня готовність виправдовувати путінську автократію культурною своєрідністю Росії, якій не можна "накинути" західні демократичні цінності, наявна й у довгій німецькій ідейно-історичній традиції. Німецькі мислителі від початку ХІХ століття створювали міфічний образ Росії, який коливається між страхом і захопленням.

Чим Україна докорінно відрізняється і від Росії, і від СРСР

І геть не дарма російська пропаганда так любить зображати Порошенка у військовій формі – так любить, що багато росіян щиро певні, буцімто український президент ходить у військовій формі повсякденно. Робиться це для того, щоб росіяни порівнювали Порошенка у військовому й Путіна в цивільному та були впевнені, що російська мілітаризація зовсім не вийшла за будь-які межі, у РФ нібито ще далеко не край. Аби не сприймали свою мілітаризацію як екстремальну й екстраординарну.

Танки на Тріполі: російська гра в Лівії

Результат нинішньої лівійської кризи залежить від того, яку позицію займуть західні держави. Поки що вони, покладаючи вину на загострення ситуації суто на Хафтара (Москва вимагає, щоб відповідальність була покладена на обидві сторони конфлікту), закликають до деескалації за принципом: "Хлопці, треба жити дружно!" Проте військово-морське й військово-повітряне угруповання НАТО у Східному Середземномор'ї цілком достатні для того, щоб за необхідності не залишити від армії Хафтара мокрого місця.

"Шукай": у Києві відкрили міні-скульпуру Золотих воріт. ФОТО

У Києві в рамках проекту "Шукай" відкрили нову бронзову міні-скульптуру, присвячену черговому символу Києва – Золотим воротам. Скульптуру встановлено біля справжніх Золотих воріт та однойменної станції метро – на фасаді будинку на Ярославовому Валу, 21/20а. Вона присвячена головним воротом стародавнього Києва і стала вже чотирнадцятою у проекті. Перед цим у березні на вулиці Ярославів Вал відкрили міні-пам'ятник комп’ютерові.

Місто, яке обов’язково треба відвідати усім українським забудовникам та чиновникам. ФОТО

Фактично ці міста знову вирішили повернулися до правил кількасотрічної давності, коли їх тільки починали активно розбудовувати: пріоритетом є пішохід, який рухається зі швидкістю 5 км год, а не авто, яке пролітає 50 км/г і більше. Такі райони є більш затишними, вони наповнені людьми і життям. Саме тому нам набагато більше подобаються старі пішохідні європейські квартали з їх вузькими вуличками, невисокими будинками, вітринами кафе, магазинами на перших поверхах та вуличними музикантами біля них.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини