MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 серпня 2019

325 0

огляд блогосфери

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 серпня

Зеленський: Земельна реформа в Україні буде проведена цього року, у 2020-му з'явиться ринок землі

ринок землі

Президент України Володимир Зеленський анонсує цього року в Україні проведення земельної реформи, яка дозволить створити ринок землі у 2020 році. Про це він повідомив в ході українсько-турецького бізнес-форуму в рамках офіційного візиту глави Української держави до Туреччини.

"У цьому році ми обов'язково проведемо земельну реформу, що вже наступного року дозволить створити ринок землі в 40 мільйонів га, яка є однією з кращих у світі за своєю якістю", – заявив він.

У справі Ротердам+ повідомили підозри екс-голові НКРЕКП і ще 5 особам

НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру 6 особам, зокрема колишньому голові та члену НКРЕКП, у так званій справі "Ротердам+". Про це йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"У четвер, 8 серпня 2019 року, за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру 6 особам, серед яких колишні Голова та член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП, Комісія), зловживання яких завдали понад 18 млрд 868 млн гривень збитків", – повідомили у САП.

Не підтримали навіть себе: 14 кандидатів на виборах в Раду отримали по нулях

14 мажоритарників на виборах до Верховної Ради одержали нуль голосів. Як повідомляє рух "Чесно", усі аутсайдери є самовисуванцями, які балотувались у Донецькій (11 кандидатів) і Луганській областях (3 кандидати).

"Це означає, що й самі кандидати не проголосували за себе, адже чимало з них мешкали навіть не в межах округу, а в Києві та інших областях. Відтак вони навіть не мали можливості це зробити. Така характеристика є свідченням того, що ці кандидати зареєстровані як технічні", – йдеться у повідомленні.

До жовтня 2020 року чинні депутати місцевих рад будуть перефарбуватися в зелений колір – експерт

Озеленення місцевих рад: скоро на всіх телеканалах країни. Віталій Кличко анонсував "озеленення" депутатів Київради, маючи на увазі, що частина депутатів дуже скоро приєднається до групи підтримки команди нового Президента. І це саме той процес, який ми будемо бачити впродовж наступних місяців не лише в Києві, але й в інших містах України. Схоже, що чергові місцеві вибори таки відбудуться в жовтні 2020 року. А це означає лише те, що до того часу тепер ще чинні депутати місцевих рад мають встигнути перефарбуватися в зелений колір. Почати можуть з Києва, в якому, до речі, позачергові вибори є більш ймовірними, але далі буде вся країна.

Піскун: Україні потрібна не лише військова прокуратура, а й військовий трибунал

Святослав Піскун

Ліквідація військової прокуратури недопустима, натомість Україні потрібен ще й військовий трибунал. Таку думку у коментарі УНН висловив колишній генеральний прокурор України, юрист Святослав Піскун, коментуючи заяву заступника голови Офісу Президента про недоцільність існування військової прокуратури.

11 років тому російський загарбник вторгся на територію суверенної Грузії

Уже тоді було чітко зрозуміло: якщо Росія не отримає рішучу жорстку відсіч від світової спільноти, наступною мішенню Кремля стане Україна. Уже тоді було ясно, що мову дипломатії і пошук примирення Путін сприймає виключно як слабкість і запрошення до ще більшої і жорстокішої агресії. Путін розуміє тільки мову сили. Сьогодні, після віроломного обстрілу путінськими нелюдами і трагічної загибелі чотирьох наших героїв, це необхідно твердо усвідомити і Володимиру Зеленському. Це реальність сувора, але іншої немає.

Корупційний скандал в Італії: партія Сальвіні має відшкодувати державі 49 мільйонів євро

Касаційний суд Італії підтвердив рішення щодо конфіскації 49 мільйонів євро у італійської правопопулістської партії "Ліга Півночі", котру зараз очолює міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні. Згідно з рішенням суду, ухваленим у вівторок, 6 серпня, цю суму буде використано, аби відшкодувати державі неправомірно витрачені партією кошти, виділені для проведення передвиборчої кампанії. Про це пише Deutsche Welle. Корупційний скандал навколо розтрати коштів стосується періоду 2008-2010 років, інформує AFP. Тому зі спливом строку давності порушення суд зняв обвинувачення з колишнього очільника "Ліги Півночі" Умберто Боссі та тодішнього скарбника партії Франческо Бельсіто.

Автосмітник Європи: як врегульовується автомобільний ринок у інших країнах і що робити Україні

євробляхи

29 липня президент України зареєстрував у ВР свій законопроект "Про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України" (№10462). Це – чергова спроба відтермінування штрафів за користування нерозмитненими “євробляхами”. В чомусь я президента Зеленського розумію, бо теж не уявляю, як розрулити цей багатоповерховий глухий кут, догодивши і водіям, і митникам, і держбюджету (від якого вчительки з Яготина досі чекають своїх 4000 “зелених”), та ще й "любим друзям" у вітчизняному автопромі.

"Втомився від цього лайна". Багаторазовий чемпіон світу вирішив завершити кар'єру перед боєм з українцем

Український боксер напівсередньої ваги Іван Редкач повинен був провести свій наступний бій проти колишнього чемпіона світу в чотирьох вагових категоріях Едріена Бронера. Однак американець в результаті вирішив завершити кар'єру, про що повідомив на своїй сторінці в Instagram. "Я завершую кар'єру. Бокс – самотній спорт. Я втомився від цього лайна. Дайте мені відпочити", – написав Бронер.

"Привіт, Siri". На Apple подали до суду через прослуховування користувачів голосового помічника

Відповідний позов подали в окружний суд Північної Каліфорнії. Позивач, який представляє інтереси неповнолітнього, звинувачує Apple у порушенні законів штату про захист приватного життя, що забороняють запис розмов без згоди громадян. У позові зазначено, що в угоді Apple йдеться про право компанії записувати команди після слів "Привіт, Siri", однак помічника можна активувати й іншими способами, наприклад, звуком блискавки або підняттям руки.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини