MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 вересня 2020

173 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  16 вересня

"На Німеччину я б не розраховував", – Коболєв вважає, що без американських санкцій поховати "Північний потік-2" не вдасться

Остаточно зупинити проєкт будівництва газопроводу "Північний потік-2" можуть тільки американські санкції, які можуть бути посилені цієї осені. Таку заяву голова Нафтогазу Андрій Коболєв зробив в інтерв'ю Яніні Соколовій.

"Я не думаю, що німці відмовляться від цього проєкту. Я дуже багато часу провів в Німеччині, говорив з представниками німецького уряду, був на переговорах з канцлером Меркель, яку я дуже поважаю і вважаю одним з найсильніших політиків, з якими я спілкувався. Я дуже сумніваюся, що без американських санкцій, посилення яких ми очікуємо цієї осені, можна буде сказати, що цей проєкт зупинений, мертвий. Я б на це на розраховував", – сказав він.

"Ера Паніковського", – Луценко прокоментував дії монобільшості стосовно справи Юрченка

Ексгенеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справи про корупцію народних депутатів Розенблата в 2017 році і Юрченка у 2020 році ідентичні за складом злочину. Тільки тоді ВР дала згоду на притягнення Розенблата до кримінальної відповідальності, а зараз монобільшість покриває свого колегу. Про це він написав у Facebook.

Луценко зазначив: "Ера Паніковського. Корупційні справи депутата Розенблата та Юрченка – по суті ідентичні. І метод агентів НАБУ під прикриттям, і доказова база, і ганебна статечність розмов про хабарі членів правлячих фракцій – без змін".

"Синдром Кобзона": Пишут, что Кернеса планируют отправить в "Шарите". А как же отличная медицина в Харькове? – Сазонов 

СМИ: Кернеса планируют отправить в клинику "Шарите", где лечится Навальный. Потрясающая новость.

А я думал, судя по рейтингу Кернеса в Харькове, что там медицина просто в отличном состоянии. И лучше нету места для жизни и лечения, чем Харьков, которым Геннадий Кернес правит много лет после Михаила Добкина.

Ну, не может быть, чтобы у таких крепких хозяйственников с такой популярностью у избирателей больницы были плохими.

"На день виборів – менше 10% по країні", – Богдан дав невтішний прогноз "Слузі народу"

Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що партія "Слуга народу" набере на місцевих виборах в загальному менше 10%. Про це він написав у Facebbok.

Він зазначив, що рейтинг Зеленського впав до рівня меншого, ніж у першому турі виборів 2019 року – менше 30%.

"Соціологія показує, що більше половини українців планують на місцевих виборах голосувати за місцеві партії. Тобто середній рейтинг  "Слуги народу" по Україні вже менше 15%", – написав Богдан.

1000% річних під забороною. Рада обмежила розмір штрафів за мікрокредитами

Парламент захистив права позичальників, поширивши на мікрокредити дію закону про споживче кредитування.

Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроект № 1109 про поширення дії закону про споживче кредитування на кредитні договори, укладені на термін до одного місяця, а також на позики, розмір яких не перевищує одну мінімальну зарплату (на даний момент — 5 тис. грн). Прийняття закону підтримали 310 народних депутатів.

Відповідно до закону, максимальна сума стягнення з боржника по мікрокредитам, які не перевищують розмір однієї мінімальної зарплати, обмежується подвійною сумою взятого кредиту, незалежно від домовленостей сторін.

Тобто, якщо розмір позики складе 5 тис. грн, то всі виплати по ній не можуть перевищити 10 тис. грн.

У Києві відкрили меморіальну дошку Георгію Гонгадзе: минуло рівно 20 років з моменту його зникнення

У центрі Києва в середу, 16 вересня, відкрили меморіальну дошку журналістові Георгію Гонгадзе, який зник цього дня 20 років тому, після чого його тіло знайшли в лісі під Києвом, повідомляє Українська правда.

Відзначається, що меморіальну дошку Гонгадзе встановили на будівлі Національної спілки журналістів за адресою Хрещатик, 27-а.

ідкрили за участю заступника голови Київської міської держадміністрації Валентина Мондрієвського. Кошти на виготовлення дошки виділив Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

Йосіхіде Суга став новим прем'єром Японії

Новим прем'єр-міністром Японії став Йосіхіде Суга. За таке рішення 16 вересня проголосував японський парламент, пише ВВС. Суга приступить до формування нового уряду. Він став 99-м прем'єр-міністром Японії.

Раніше він очолив правлячу Ліберально-демократичну партію. На цій посаді Суга змінив Сіндзо Абе, який оголосив про свою відставку в кінці серпня.

"Вова купує квиток до Ростова": Жадан і Собаки випустили новий кліп із політичною сатирою. ВІДЕО

Вова" – новий трек харківського панк-проекту Жадан i Собаки, заснований на політичній сатирі. Відео виклали на Youtube.

"Вова" – пісня, випущена на старті чергової передвиборної кампанії, пісня присвячена взаємостосункам влади та громадянського суспільства. "Твір побудовано як алюзію на класичну античну драматургію, де тезою є героїчні монологи очільника (в нашому випадку – колективного підсвідомого Вови), а антитезою – хорова відповідь електорату", – йдеться у повідомленні.

Голобуцький: Книгарня "Є" отримала шанси стати книгарнею "НЕМА"

Скандал понеділка: Книгарня "Є" отримала шанси стати книгарнею "НЕМА" через заяву, що книгарні більше не можуть обмежувати частку російськомовних (і виданих в Росії) книжок на тлі браку державної підримки. А заодно через видалення з сайту допису із засудженням російської агресії та появу реклами видавництв РФ.

Ще буквально рік тому, восени 2019-го, "Є" на співпрацю з російськими видавництвами реагувало так: "Ми закликаємо українські видавництва зайняти чітку позицію неспівпраці з каналами просування книжкового "русского мира" в Україну".

За рік риторика кардинально помінялась...

Українська стрибунка у висоту Юлія Левченко виграла турнір у Хорватії

Українка Юлія Левченко виграла змагання зі стрибків у висоту на легкоатлетичному турнірі у Хорватії. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет у facebook.

На міжнародному турнірі Hanzekovic Memorial, що відбувався у рамках Continental Tour Gold у Загребі, Левченко показала перший результат у стрибках у висоту – 1.93 м. Вітаємо Юлію з перемогою!

Телекритики США обрали найкращий серіал року

Найкращим серіалом року був визнаний серіал, який переміг відразу в декількох номінаціях - Серіал року, Видатний телефільм або мінісеріал, Видатний новий серіал.

Асоціація телевізійних критиків США назвала найкращий серіал року. Ним стало шоу Хранителі. Серіал переміг в чотирьох номінаціях, пише Deadline.

Хранителі - драматичний серіал, який є продовженням однойменної серії коміксів 1987 року, створеної Аланом Муром і Дейвом Гіббонсом. Його творцем для HBO виступив Деймон Лінделоф, який також є сценаристом і виконавчим продюсером.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини