MENU

Янукович уже провалил ЕВРО-2012

6450 16

 

 

 

Нещодавно, Янукович,на весь світ оголосив про 100%-ву готовністьУкраїни до Євро-2012. Парадокс?...


Чи він знає те чого незнають інші, чи нас просто тримають заідіотів.


Особисто я, вважаю, щоЄвро-2012 стане черговим міжнароднимпровалом Януковича.


Не хочу нагадувати деталі глобального  дерибанабагатомільяродного бюджету виділенного( з кишень пересічних українців)  напроведення ЧЄ.  Про це сказано багато,та і я неоднорозаово про це говорив усвоїх публікаціях.  Це у них такийбізнес, витратити 110 млрд, щоб можливозаробити 5 ( хоча, зрозуміло, що і це невдасться). Зрештою, остаточна об’єктивнааналітика стане відомою по закінченнючемпіоната.


Зупинюсь на речах більшприземлених, людських. От я, вболівальникз 30-ти річним стажем, хочу щиро запитатиу кожного з вас: чи є у вас відчуття того,що за кілька днів в Києві має розпочатисяЄвро-2012? Переконаний, що ні. І так скрізь.Скільки б я не спілкувався з людьми,незалежно від політичних вподобань всісходяться на тому, що відчуття святанема. Атмосфера в країні не святкова, Іце правда. Не буду розписуватись завсіх, але відчуваю, що так вважаєбільшість. Ну не можна штучно створитисвятковий настрій в країні, що перебуваєу загальній депресії. Ніяк не можна.


То що ж ми маємо в Києвінепередодні початку Євро?


Кілька косметичнихрозвязок у столиці, що, ніби-то, полегшилижиття водіям. Маємо найдорожчий у світістадіон в центрі міста, що не окупитьсяі за сто років. Маємо якісь легенькі,створені «для видимості» ремонти дорігі фасадів в центрі міста. Все.


Натомість: маємо новітніпотяги Колеснікова, «Хундаї», що ламаютьсяна першому ж маршруті, маємо знищеннийі спаплюжений Андріївський узвіз. Маємозабруднений Хрещатик, де замістьсмітників, на парканах і біля переходіввисять целофанові пакети напханіусіляким мотлохом, що час від часуспалахує прямо серед дня. Маємо фан-гетто(термін блогера А.Капустіна, і я з нимпогоджуюсь) на центральній вулицістолиці, що не тільки не додає святковогонастрою, а своїми зонівськими парканами,відбиває усіляке бажання туди приходити.Гадаю, що знайдеться не багато людейготових дати по 150 грн , щоб прогулятисяпо Хрещатику ( і нема різниці в які дні). Дороги, всі, що за 2-3 кілометри відцентру розбиті як і раніше, нічого незмінилося. Я вже мовчу про спальнірайони, де повсюди діри в асфальті ізаваленні сміттям двори. А туристи жможуть опинитися і там, їм не забороненоперсуватися містом.


Спеціально прогулявсяпо центру  і чомусь не побачив обіцянімодерні громадські вбиральні. Але жтуристи-вболівальники також люди. Вонинепевно люблять пиво і  їм десьпотрібно справляти елементарні потреби.Де? Можливо по сусідніх дворах? Недавнопочув, що у тому фан-гетто будутьвстановлені біо-туалети!!!! Ви можетеуявити собі запах який буде розповсюджуватисьна весь Хрещатик? Мрак...


До речі, в цивілізованихкраїнах свту, нема проблем коли туристзаходить в туалет у будь-який ресторан,кафе, чи інший заклад громадськогохарчування. В деяких з них, передбачливо,навіть  встановлено автомати длясимволічної сплати цих послуг. І ценормально. Уявляєте, що буде коли туристи,по звичці, поплентають у наші ресторани???Преконаний, що у більшості з них,  їхстануть примушувати щось замовити передтим як скористатися вбиральнею. На жаль,так культура, далеко не європейськогозразку.


2 і 3-го травня ми зробилиміні-експеримент. Кілька наших активістів,протягом одного дня,  пройшли поцентру Києваі  і під виглядом іноземнихтуристів  зверталися англійськоюмовою до міліцонерів. Всього опитали30 правоохорнців, в різних званнях, щонесли чергування. Тільки троє !!! ( а це вже досягнення :) ) з них змогли хотьщось відповісти, всі інші як «риби звідкритими очима». Питання: то куди жви сховали тих 17 тисяч працівників МВС( проя ких ви доповідали суспільству),що вільно говорять іноземнмим мовами???Чи ще не час показувати їх людям?


А чого варте їхнє«супер-ноу-хау», вказівники-ребуси, щорозміщені на центральних вулицяхміста... Таку головоломку не відгадавби і Альберт Енштейн, він би від мізковоїнапруги втратив розум. Що? Куди? Звідки?Як? Нічого не зрозумієш. І смішно ісумно...


Я вже мовчу про Труханівостів і про 6 тисяч шведських туристів,які зібралися там оселитися. Владазбудувала для них аж 6 (шість) !!!! душовихкабінок. Супер, правда?  Про умовиперебування в цьому таборі ( чи концтаборі)від 50-ти євро за добу, я і згадувати небуду.. Мабуть бачили, знаєте. Сором. 


Це тільки кільканевеличких прикладів з усього спектрупроколів влади на час підготовки іорганізації  Євро.


Крім того, все більшекиян хочуть покинути столицю на часпроведення чемпіонату... І не дарма.


Я дуже хочу, щоб менезрозуміли правильно. Я за Євро, двомаруками!!!  Я був щасливий від того, щоми отрмалм таку нагоду проявити себена увесь світ. Але я не можу і не будузакривати очі на очевидні речі. БоУкраїна - це не Янукович, це не правлячийрежим. Україна - це десятки мільйонівгромадян, незалежно від національності,віросповідання і політичних перконань,які щиро люблять і цінуютьсвою країну.Але ж страждають саме вони.


До речі, мушу зазначити,що глобальна корупція на Євро-2012 почалосяще з Ющенка, Васюника, Павленка,Чорновецького. З постійних змінпідрядників на Олімпійському, з кампанії«Юджин», з торгівельного центру«Троїцький» і т.д. Говорив про це щетоді. Ну, а нинішні бєзпрєдєльщікі простоганебно довершили свою чорну  справу.Повернуся до сьогодення.


Політичний бойкот Януковича  на час Євро-2012, та й назагальному, міждержавному рівні, вжедавно відбувся. Ніхто зі світових лідерівсюди не приїде, це аксіома і не вартотішити себе ілюзіями. Януковича ігноруєувесь світ, вся міжнародна спільнота. 


Туристів буде значноменше ніж їх очікували, а підприємців,що мали бажання заробити на чемпіонаті,на жаль, чекає розчарування. Мені прикропро це говорити і я б волів помилятися.Але... Зрештою, чекати не довго.


Ну, а щодо Євро-2012 , намою думку,  воно провалене вже, ще непочавшись. Про це свідчать всі «новації»нинішньої влади. І всю відповідальністьза це має нести саме Янукович.


Це він, своїми діями:довівши більшість українців до зубожіння,встановивши диктаторський режим,впровадивши політичні репресії протилідерів опозиції Ю.Тимошенко, Ю.Луценката ін., викликав обурення усьогоцивілізованого і створив Україні такийімідж, що ми знаходимось на межіміжнародної ізоляції. І все це, знову, матиме продовження після Євро, жоднихсумнівів. 


Переконаний, що насчекає ще багато «сюрпризів» під часпроведення чемпіонату...


Ну, а ми можемозапропонувати всім іноземнимвболівальникам, що відвідають чемпіонатголовне -  нашу щиру українськугостинність, відкриті серця і чистіпомисли. Хай їдуть, ми будемо раді кжномуз них. 


Що ж, будемо вболіватиза нашу збірну і за красивий футбол.Особисто я, перед екраном телевізора. 


P.S. Якими ж потрібнобути циніками і політичними провокаторами,щоб 5-го червня, знову розігрувати «мовнукарту» і ділити Україну,  за два днідо початку Євро... Не розумію, простомаячня якась. No comment.

 

Зорян ШКИРЯК

 

 

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини