MENU

Медведчук прокоментував записи "розмов з Сурковим" у 2014 році

1137 4

Медведчук прокоментував записи "розмов з Сурковим" у 2014 роціСБУ проведе експертизу оприлюднених у ЗМІ аудіозаписів / Фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Віктор Медведчук не готовий підтвердити автентичність оприлюднених у ЗМІ аудіозаписів розмови з екс-помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Про це він розповів BBC, інформує UAINFO.org.

За його словами, у 2014 році він за дорученням екс-президента Петра Порошенка вів переговори з російською владою на теми, які звучать у цьому записі.

"Чи була (конкретно) така розмова, я не пам'ятаю, я стверджувати не можу. Але теми, які там звучать, – звичайно, я їх знаю. Запитайте мене, і я відповім", – сказав Медведчук.

Читайте також: Кочетков: Появление пленок Медведчука-Суркова не имеет смысла, если не будет продолжения

Він додав, що теми "по електроенергії, по обміну" обговорювалися і зазначив, що голос людини на записі дійсно схожий на його.

"Так, дійсно мені було запропоновано Порошенком зайнятися обміном... І я врегулював питання, і ми отримали більше, ніж розраховувала українська сторона, і цей обмін відбувся 26 грудня 2014 року", – заявив Медведчук.

"По електроенергії теж було – він (Порошенко - Ред.) мене просив, ми (Медведчук і Сурков - Ред.) вели переговори, і на 2015 рік були укладені контракти з постачання. Російська компанія "Интер РАО" та "Укрінтеренерго" підписали контракт на експорт електроенергії з Росії до України, а також сторони домовилися про забезпечення надійного і безперебійного енергопостачання Криму", – сказав політик ВВС.

Медведчук відзначив, що в постачанні російської електроенергії до України немає нічого дивного, адже такі поставки продовжуються і понині.

Читайте також: Медведчук и Порошенко – давние партнеры, многие годы пользующиеся правилом: "Разделяй и властвуй" – политолог

Також політик розповів ВВС, що у Петра Порошенка "були якісь особливості" у відносинах з Владиславом Сурковим. На питання, чи міг Порошенко запропонувати Суркову зайняти пост міністра внутрішніх справ України, Медведчук сказав:  "Я цього не виключаю. Може, це було жартома. Але виключити це не можна",  підкресливши, що він не був особисто присутній при розмові, під час якої могла прозвучати така пропозиція. 

На опублікованому в ЗМІ записі кум Путіна Віктор Медведчук і колишній помічник Путіна Владислав Сурков в 2014 році обговорювали постачання електрики в окупований Крим і обмін полоненими на Донбасі.

Служба безпеки України проведе експертизу оприлюднених у ЗМІ аудіозаписів розмови Віктора Медведчука та екс-помічника президента РФ Владислава Суркова. 

СБУ відреагує на оприлюдений авдіозапис розмови ймовірно Віктора Медведчука із Владиславом Сурковим,  заявив Іван Баканов в етері одного з телеканалів.

За словами голови спецслужби на висновки СБУ щодо можливої розмови проросійського нардепа з ОПЗЖ й ексрадника президента РФ слід чекати після відповідної експертизи.

"На сьогодні цей запис не є належним доказом, він підлягає легалізації. Для цього будуть здійснені певні процесуальні дії, зокрема експертиза", – зазначив Баканов.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини