MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 лютого 2021

281 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 лютого.

РНБО провела засідання 26 лютого: що ухвалили

Президент Володимир Зеленський провів закрите засідання Ради нацбезпеки та оборони. На ньому розглянули ситуацію в окупованих Криму та на Донбасі та запровадження подвійного громадянства. Також РНБО за підсумками засідання ввела санкції проти 10 посадовців вищого офіцерського складу, які зрадили Україну.

Засідання відбулося 26 лютого. За його підсумками, секретар РНБО Олексій Данілов провів пресконференцію, інформує  UAINFO.org з посиланням на 24 канал.

Що розглядали та що ухвалили на вищевказаному засіданні РНБО – читайте у новині.

Розслідувачі з'ясували, що перед санкціями медведчуківські літаки сховали у Швейцарії. ВІДЕО

Так звані літаки Медведчука перегнали у Швейцарію до зпролвадження санкцій

Як зазначило Bihus.Info, три чартерні літаки опинились у Сент-Галле до засідання РНБО, на якому на офшорних власників наклали санкції, повідомляє UAINFO.org.

Мова йде про швейцарське містечко, в якому юридично прописана фірма "Інтернешнл Трейдинг Партнерс" – співвласницґ українського "ПрикарпатЗахідтранс", яка по суті і стала причиною накладення санкцій за володіння частиною нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок", призначеного для перекачування дизеля з Росії та Білорусі в Україну і Європу.

В "Голосе" раскол, и не только по вопросу коалиции – Шрайк

Вчера, 25 февраля, некоторые депутаты "Голоса" провели внезапный флешмоб. И ключевое слово в нем не "Степанов", "Стерненко" или "Шкарлет", а "коалиция"

Об этом в своем телеграм-канале пишет Роман Шрайк.

Все это косвенно подтверждает, что:

• ️Между руководством "Голоса" и властью ведутся если не переговоры, то разговоры о коалиции.

• Во фракции "Голоса" раскол, и не только по вопросу коалиции.

Байден: Крим – це Україна, США допоможуть протистояти агресії Росії

Сполучені Штати Америки ніколи не визнають незаконну анексію Криму. Більш того, Вашингтон продовжить допомагати Україні в протистоянні російській агресії.

Як повідомляє РБК-Україна, про це йдеться в заяві президента США Джо Байдена, опублікованій на сайті Білого дому, інформує UAINFO.org.

За його словами, рівно сім років тому Росія порушила міжнародне право і вторглася до Криму, порушивши суверенітет і територіальну цілісність України.

"США продовжують підтримувати Україну та її союзників сьогодні, як і з самого початку цього конфлікту. У цю сумну річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим – це Україна", – заявив Байден.

Фінт вухами цілком законний, вимагав тільки грошей, котрих куму Путіна не бракує, – політолог про "Пєрвий медведчуківський" телеканал

Медведчук запускає в Україні свій "Пєрвий канал" ака "Перший незалежний" – на заміну "трьом підсанкційним". Початок мовлення – сьогодні о 18:00.

Фінт вухами цілком законний, вимагав тільки грошей, котрих куму Путіна не бракує, пише на власній сторінці у Facebook політолог Олексій Голобуцький, інформує UAINFO.org.

На заваді міг би стати закон про колаборацію – але його немає. Адже "співвласниками" нібито є "незалежні журналісти" – кремлівські пропагандисти, що отримували зарплатню на "трьох підсанкційних". А в Законі про колаборацію можна би було передбачити можливість дожиттєвої заборони на соціально чутливі професії (працівник ЗМІ, держслужбовець, вчитель, військовий тощо).

Новий "канал Медведчука" заблокували після першої ж години ефіру

Придбаний соратником кума Путіна Тарасом Козаком "Перший незалежний" канал, що був створений з трьох підсанкційних ZIK, NewsOne та 112 Україна, мовив тільки одну годину.

Відомо що "Перший незалежний" відключили від супутника, а тепер відключають у кабельних мережах. Журналісти медіахолдингу Козака знову перейшли на YouTube. 

Секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу 26 лютого заперечив вплив Радбезу на це рішення.

"Те, що стосується ситуації з супутниками й іншими речами, це господарські справи тих людей, які цим займаються. Ми до цього не маємо ніякого відношення", – пояснив Данілов.

Atlantic Council: Путин – настоящий яд для демократического мира

«Ядовитая», возможно, самый меткий эпитет, которым можно описать широкомасштабную гибридную войну России против демократического мира…

Лидер российской оппозиции Алексей Навальный умеет работать со СМИ и ценит важность запоминающихся фраз. Этот талант впервые проявился еще в 2011 году, когда он назвал путинскую Единую Россию «партией жуликов и воров». К великой досаде Кремля, это название прицепилось.

Об этом пишет Питера Дикинсон, Atlantic Council (США). Перевод НВ

Даже в заключении Алексей Навальный остается настоящим источником цитат. Во время слушания в суде, на котором он получил срок 3,5 года за нарушение режима условно-досрочного освобождения, Навальный жестко оценил место Путина в российской истории: «Он войдет в историю как отравитель. Вот был Александр Освободитель или Ярослав Мудрый, а этот человек войдет в историю как отравитель трусов».

ФБР объявило в розыск "повара Путина" из-за якобы вмешательства в выборы США

США объявили в розыск российского предпринимателя Евгения Пригожина, которого еще называют "поваром Путина", за вмешательство в американские президентские выборы 2016 года.

Об этом сообщили в Федеральном бюро расследований, информирует UAINFO.org со ссылкой на Фокус

ФБР предложило награду в размере до 250 тысяч долларов за информацию о Пригожине.

Кроме Пригожина, в розыск объявлены еще 12 человек.

"Эти люди участвовали в заговоре с целью вмешательства в политическую систему США, включая президентские выборы 2016 года. 16 февраля 2018 года Окружным судом округа Колумбия были выданы федеральные ордера на арест этих лиц", – говорится на сайте ФБР.

В Одесі збиратимуть американські військові вертольоти

На Одеському авіаційному заводі ліцензійно збиратимуть американські військові гелікоптери Bell UH-1 Iroquois

Як зазначила "Думська", про це під час візиту на підприємство заявив Юрій Гусєв, повідомляє UAINFO.org

Директор "Укроборонпрому" розповів, що організація виробництва вертольотів нині перебуває на завершальній стадії.

Перший гелікоптер мають зібрати цьогоріч улітку – до 30 річниці відновлення Незалежності України.

Принц Гаррі розповів про те, як британська преса змусила його переїхати в США. ВІДЕО

Принц Гаррі дав перше велике інтерв'ю після того, як разом з Меган Маркл і їхнім сином Арчі переїхав жити до Каліфорнії.

Він з’явився в шоу свого друга, коміка Джеймса Кордена The Late Late Show і прокотився з ним по Лос-Анджелесу на двоповерховому автобусі, обговорюючи особисті теми і розповідаючи про свою сім'ю, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Під час бесіди герцог Сассекський заявив, що вирішив покинути Великобританію через важку обстановки і тиск, який чинила британська преса. Відповідаючи на питання Кордена про своє рішення відмовитися від виконання офіційних обов’язків членів королівської сім'ї Гаррі підкреслив, що "не втік, а лише відійшов в сторону".

"Обстановка була дуже важкою, це було помітно багатьом. Всі ми знаємо, якою буває британська преса. І це руйнувало моє психічне здоров’я. Я розумів, що це токсична атмосфера. Я зробив те, що зробив би на моєму місці будь-який чоловік і батько — забрав сім'ю. Але я завжди буду вносити якийсь внесок. Моє життя в служінні суспільству, і Меган приймає це", — сказав він.

CNN: Український борщ серед 20 найкращих супів у світі

Якщо тарілка супу, над якою піднімається пар, – це те, що дає вам найвище старомодне відчуття комфорту, знайте, що в цьому у вас багато однодумців. Суп – одна з найстаріших і найбільш універсальних страв у світі.

Так стверджує Дженет Кларксон, автор книги "Суп: глобальна історія".

"У кожній культурі є така страва. У неї дуже стародавнє коріння", – сказала вона CNN

Починаючи з Бронзової ери, стародавні люди варили в металевих казанках все: від панцирів черепах до бамбуку. Варена їжа дала можливість жити завдяки стабільним врожаям. Трави й інші інгредієнти додавали з міркувань поживності чи медицини. Кларксон зауважує, що кожного разу, коли хтось простягає другу з нежитем тарілку супу, він виконує стародавню традицію.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини