MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 травня 2021

399 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  25 травня.

Зеленський пропонує Раді ухвалити закон щодо національного спротиву та збільшити чисельність армії

Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду два законопроєкти про основи національного спротиву та збільшення чисельності армії.

Про це йдеться на сайті парламенту, інформує UAINFO.org з посиланням на Нromadske.ua.

Документи внесли до Ради 25 травня. Їх ініціатором є президент.

Проєкт закону №5557 називається «Про основи національного спротиву». Водночас законопроєкт №5558 має внести зміни до законодавства та збільшити чисельність Збройних сил України «у зв'язку з ухваленням Закону України "Про основи національного спротиву". 

Ці документи направили на розгляд керівництву Верховної Ради. Їхні тексти на сайті парламенту наразі не опублікували. 

Купуючи електроенергію у Білорусі, Україна тим самим "годує" генерацію Росії, – політолог 

Український уряд повинен відмовитись від постачання електроенергії генерації Білорусі і Росії для того, щоб вийти з-під енергетичної залежності і розвивати власну генерацію, що у свою чергу зможе забезпечити робочими місця українських енергетиків і загалом підняти економіку країни.  

Про це в ефірі телеканалу сказав політолог Кирило Сазонов, передає UAINFO.org

"Уряд повинен впровадити заборону на постачання електроенергії генерації із Білорусі і Росії, що перебувають в єдиній енергосистемі. Адже купуючи електроенергію у Білорусі, Україна тим самим "годує" генерацію Росії", - сказав він. 

За словами політолога, Україна "втрачає двічі". По-перше, Україна ставить себе у енергетичну залежність від країни-агресора Російської Федерації, що є вкрай небезпечним явищем.  

"Тому що Російська Федерація у будь-який момент може повернути рубильник, і Україна залишиться без електрики. Це буде матиме катастрофічні наслідки для України. Мова іде не про ситуацію, коли просто не горять лампочки і люди сидять при свічках, ситуація складніша: не працюють водоканал і підприємства теплопостачання, лікарні, школи, магазини тощо. Це – параліч систем життєзабезпечення людини", - застеріг він.  

Клімкін: Лукашенко став на шлях повітряного піратства. Хоче торгуватися за свою шкіру

Лукашенко перейшов "червону лінію" моральності. Власне, він її давно перейшов, але зараз остаточно. Посадивши за допомогою винищувачів літак, на якому до Вільнюса прямував колишній редактор відомого своєю боротьбою проти режиму Лукашенка каналу NEXTA Протасевич, він став на шлях повітряного піратства та державного тероризму.

Тку думку на власній сторінці у Facebook висловив керівник програм UIF, ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує UAINFO.org.

Лукашенко хоче торгуватися за свою шкіру, тобто особисту безпеку та безпеку своїх активів. Путіну це теж вигідно: Лукашенко у нього в кишені та й з Байденом буде про що додатково поговорити. 

Реакція Заходу буде швидкою. Як публічна, так і непублічна, причому друга - жорсткішою. Дуже сподіваюся, що ми теж не чекатимемо чергової серії РНБО у п’ятницю. Якщо ми й тепер не приєднаємося до повного пакету санкцій США та ЄС щодо Лукашенка, то будемо виглядати безпринципними слабаками.

Бабченко: Лукашенко получил свой "Боинг". Что нас ждет дальше?

На этом скрине с ФлайтРадара совершенно отчетливо видно, что борт "Райнэйр" до последнего на скорости уходил в Литву и повернул на Минск только когда до границы с Литвой оставалось тридцать километров, то есть две минуты лета. Борт даже на глиссаду не заходил – так и шёл, не снижая скорости, пишет журналист Аркадий Бабченко, информирует UAINFO.org

Вадим Лукашевич все расписал на пальцах. Заход на глиссаду начинается в 177 км. от Вильнюса, до Вильнюса ближе, чем до Минска, до границы две минуты, борт идет без снижения и не сбавляя скорости – почитайте его пост, если кто еще не.

Из этого следует совершенно однозначный вывод – пилоты "Райнэйр" понимали, что происходит, до последнего старались максимально быстро покинуть воздушное пространство Беларуси и развернулись только тогда, когда им с "МиГа" поступило прямое указание садиться под угрозой применения оружия и уничтожения.

То есть это – чистейшей воды терроризм. Захват и угон воздушного судна.

Более того, это – государственный терроризм.

Что из этого следует?

Суд скасував рішення міськради Харкова про присвоєння російській мові статусу регіональної

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов місцевої прокуратури й визнав рішення міськради про присвоєння російській мові статусу регіональної протиправним і недійсним.

Про це йдеться у рішенні суду, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень, інформує UAINFO.org з посиланням на Нromadske.ua.

У ньому зазначається, що таке рішення суд ухвалив, бо 28 лютого 2018 року Конституційний суд визнав норми закону «Про основи державної мовної політики», які й передбачали регіональний статус мов, неконституційними. Саме на них міськрада Харкова посилалася, ухвалюючи своє рішення щодо російської мови. 

Водночас місцева влада ще може подати апеляцію.

Нардепа впервые будут судить за кнопкодавство

Народного депутата будут судить за голосование вместо другого депутата. Соответствующее досудебное расследование уже завершено, а в суд направлен обвинительный акт. Об этом во вторник, 25 мая, сообщает пресс-служба Офиса генпрокурора, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org

"Расследованием установлено, что народный избранник в феврале 2020 во время рассмотрения поправок к законопроекту О внесении изменений в некоторые законодательные акты относительно оборота земель сельскохозяйственного назначения на пленарном заседании Верховной Рады Украины неоднократно голосовал вместо коллеги", - говорится в сообщении. 

Отмечается, что досудебное расследование в уголовном производстве осуществлялось Главным следственным управлением ГБР.

Каждый третий украинец останется без пенсии

В Украине уже в 2045 году, если не поменять действующую пенсионную систему, лишь 70% людей в возрасте 60 лет смогут получать пенсии. Остальные (почти каждый третий) из-за нехватки стажа останется без выплат.

Такой прогноз для Украины составил Всемирный банк, передает пресс-служба Минсоцполитики, информирует UAINFO.org

Так, старший экономист Всемирного банка Алексей Случинский пояснил: если ничего не менять, будет не только падать размер пенсии (до 20% от зарплаты к 2045 году), но и сокращаться число тех, кто не заработал на пенсию (до 30% к 2045 году).

Непереможений боєць MMA загинув після нападу чотирьох чоловіків на вулиці

Непереможений боєць змішаних єдиноборств Фау Вейк помер у лікарні після нападу на нього чотирьох чоловіків.

Про це повідомляє AP News, інформує UAINFO.org.

Новозеландський спортсмен провів у медичному закладі тиждень з важкою травмою. Лікарі не змогли врятувати йому життя.

У Вейка залишилася кохана і трирічна дочка. На його рахунку дві перемоги у двох боях за правилами змішаних єдиноборств. 

Чотирьом нападникам уже пред'явлено обвинувачення. Вони побили Фау в центрі Окленда. Над ними вже почався суд.

Пісня Gо_A потрапила у топ найкращих хітів світового рейтингу iTunes

Пісня українського гурту Gо_A під назвою "Шум", з якою вони виступили у фіналі Євробачення 2021, підкорила популярний музичний сервіс iTunes. Так, трек колективу увійшов у топ-10 у категорії Worldwide Songs і зараз посідає восьме місце, інформує UAINFO.org

Крім того, у категорії European Songs він входить у топ-5. Про це гурт повідомив на своїй сторінці в Instagram

"Продовжуємо шуміти", – написали в мережі музиканти.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини