MENU

Партия регионов планирует заработать на судностроительстве

969 3

 

Події цього тижня упарламенті та під його стінами сталиапогеєм цинізму, беззаконня та відвертогознущання можновладців над власнимнародом.


Придушення мирноїдемонстрації за допомогою щитів тасльозогінного газу, зламані ребрадемонстрантів… Після такихдій вже ні у кого не виникне сумнів– кримінально-олігархічний режим негребує жодними методами задля досягненнявласних забаганок.


Але це лише верхівкаайсбергу, тому давайте спробуєморозібратися, що врешті рештвідбувалося протягомостанніх днів безпосередньо устінах парламенту?!


Виявляється, баталіїпід ВР були нечим іншим, як прикриттям дляоковідведення від чисельнихзлочинних талобістських ініціатив чинноївлади.


Однією з нихє ухвалений провладною більшістю упершому читанні законопроект пропроведення економічного експериментущодо державної підтримки суднобудівноїпромисловості (№ 10360).


Так, у законопроектіпропонується запровадити у суднобудівнійгалузі України економічний експерименттерміном до 2018 року. Офіційна мета цієїініціативи – створити сприятливі умовидля розвитку та ефективного використаннявиробничого потенціалу суднобудівнихпідприємств і поліпшенню їхньогофінансового становища. Одним словом –законопроект має відродити суднобудівнугалузь України.


Для цього у документіпередбачені відповідні заходи тамеханізми підтримки. По-перше, суднобудівнимпідприємствам спишуть усі існуючіборги, які вони матимуть станом на 1липня 2012 року. По-друге, їх звільнятьвід сплати податків на 6 років – до 2018року включно. Окрім того, підприємствабудуть звільнені від оплати мита таподатку на додану вартість за ввезенняв Україну необхідних устаткування татоварів. У тому ж разі, якщо усуднобудівельників виникне потреба уотриманні кредитів на розвитоквиробництва, то держава частково візьмена себе відсоткову ставку кредиту.Тобто, якщо, наприклад, підприємствовізьме кредит під 10% річних, то 5%компенсуватиметься з держбюджету.


Насправді, змінипозитивні - суднобудівельну галузьУкраїни вже давно треба було б реанімувати.Якби не одне «але» - дуже вже цейзаконопроект нагадує схему, яку нещодавнопровернула чинна влада із підприємствами,які виробляють «сонячну» електроенергію.Починалося все так само – аналогічніпільги, роки без податків та компенсаціякредитних відсоткових ставок. От тільки,у що це вилилося на сам кінець – вжевідомо усім – перспективну «сонячну»галузь взялися розробляти самі жініціатори законопроекту про її розвиток,заробивши на цьому вже не один мільярд.


Тому досить легкоспрогнозувати подальший розвитоксуднобудівельної галузі: далі державамає виділити кілька мільярдів гривеньінвестицій для підприємств та віддатиу оренду на десятки років за символічнікопійки значну морську акваторію. Ітільки після цього, коли вже всі можливідержавні кошти будуть безповоротновкладені у цю галузь, з’ясується, щовсю її «курує» хтось із «верхівки»чинної влади. 


Як доводить практика,усі економічні експерименти Партіїрегіонів – це лобіювання власнихінтересів державним коштом. Одні й тіж сценарії, одні й ті ж силові методи їхвпровадження в життя – більшогобеззаконня, ніж під час перебування привладі регіоналів, Україна досі не бачила.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини