MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 червня 2021

356 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  24 червня.

Арестович: 100% військових на окупованому Донбасі – це громадяни Росії

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Олексій Арестович розповів, скільки громадян Росії бере участь у війні на Донбасі.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "Україна 24".

"Останнє засідання G7: Росія - сторона конфлікту на сході України, офіційна заява. Перший і Другий армійські корпуси 12-го територіального командування Південного військового округу РФ, які через непорозуміння називаються "народними міліціями" "ЛНР" і "ДНР" - це збройні сили Росії. З 2018 року 100% особового складу - це громадяни Росії. Зараз там перебувають приблизно 3,5 тис. кадрових російських військових як інструктори, оператори складної військової техніки, а частина в підрозділах, зведених у батальйони. Напоготові стоїть 159-та дивізія , яка є основним резервом 1-го і 2-го армійських корпусів, вона шестиполкового складу", – сказав Арестович.

Казарин: Ключи от мира в Украине находятся в руках Кремля

Украина – страна непредсказуемого будущего. Мы привыкли ставить над собой эксперименты. Мы гордимся своей непрогнозируемостью, но это качество вряд ли относится к нашим достоинствам.

Об этом в Telegram пишет журналист Павел Казарин, информирует UAINFO.org.

Потому что в той цивилизации, частью которой мы хотим стать, прогнозируемость считается преимуществом. Договора принято выполнять. Обещания – сдерживать. А потому любое демократическое общество отличает наличие институтов. Тех самых, что способны сдержать эксцентрику любого калифа на час.

Деградация всегда проще развития. Глупость продается легче, чем здравый смысл. Правильные рецепты редко бывают простыми – потому что наш мир сложен и правила взаимодействия в нем тоже простотой не отличаются. Ни одна страна не застрахована от появления лжепророка. И единственной преградой на пути к этому сценарию могут стать институты.

Собственно, именно их запад и пытается строить в нашей стране. Выделяет под это деньги. Обменивает транши на улучшение законодательства. Ставит условия, делающие невозможным обнуление уже созданного. Но раз за разом у официального Киева возникает соблазн нарушить правила договора.

The Wall Street Journal: Уряд Афганістану паде за пів року після виходу військових США

Уряд Афганістану може зазнати поразки від руху Талібан за пів року чи рік після виходу з країни армії США.

Як повідомляє The Wall Street Journal, такі дані видання отримало від розвідників всередині влади США, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Водночас деякі офіційні особи повідомили на правах анонімності, що уряд Афганістану може не протриматися й трьох місяців під натиском Талібану.

Згідно з попереднім аналізом розвідки, уряд Афганістану міг протриматися близько двох років. 

Наприкінці травня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що країна виводить свої війська з Афганістану, трохи випереджаючи графік.

США 25 квітня почали виведення військ з Афганістану. Після виведення військ США мають намір і далі надавати владі Афганістану економічну, гуманітарну та іншу допомогу. 

Американські війська ввели в Афганістан у 2001 році за президентства Джорджа Буша-молодшого. Таке рішення було прийнято після терактів 11 вересня.

Пылевое облако из Сахары накрыло Европу

Огромное облако пыли из пустыни Сахара накроет большую часть Европы. Об этом сообщает The Watchers, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org.

Отмечается, сегодня, 24 июня, оно распространится на юго-восточную часть Европы, включая Словению, Хорватию и Сербию. Кроме того, 25 июня от пылевого облака пострадают южная Италия и западная Греция. 

Вчера огромный шлейф пыли пролетел над Сицилией и югом Италии, большой частью Боснии и Герцеговины, Албанией и западной Грецией.

У Києві водій трамвая зомлів просто під час руху, температура в кабіні сягала +47 градусів. ФОТО

Пекельна спека "атакує" киян. Так, через таку погоду в одному зі столичних трамваїв водій зомлів просто під час руху транспорту.

Про це повідомляється у Facebook "Київської транспортної спільноти "КТС", інформує UAINFO.org.

Про постраждалих даних немає. А водієві, якому стало зле, на допомогу прийшла колега із зустрічного трамвая. Вона  допомогла прийти до тями колега – за допомоги таблеток та води. 

"Водій щойно знепритомнів під час руху через спеку. Водій зустрічного трамвая йде рятувати водою та таблетками. У кабіні +47", - йдеться у повідомленні "КТС".

"Кажуть, що водіям у кабіну поставлять вентилятори, але це буде максимум восени... А поки нехай все літо працюють до втрати свідомості...", - написав про цей інцидент на своїй сторінці у Facebook киянин Олег Васильєв.

Засновники африканської криптобіржі зникли разом з біткоїнами на $3,6 млрд 

Двоє братів-засновників криптовалютної інвестиційної платформи Africrypt зникли разом з 69 тисячами біткоїнів на суму $3,6 млрд.

Як пише Bloomberg, юридична фірма з Кейптауна (столиця Південно-Африканської Республіки), найнята інвесторами, заявила, що не може встановити місцезнаходження братів і поінформувала про це місцевих правоохоронців. Крім того, інформацію передали кріптовалютним бірж по всьому світу на випадок, якщо будуть зроблені спроби продати вкрадені біткоїни, інформує UAINFO.org з аосиланням на НВ.

Агентство відзначає, що зникнення 69 тисяч монет є найбільшою аферою, пов'язаною з криптовалютами. Інцидент може мотивувати регуляторів швидше навести порядок на ринку криптовалют на тлі збільшення кількості випадків шахрайства.

Вперше про проблеми Africrypt стало відомо в квітні, коли біткоїн подорожчав до рекордного рівня. Головний операційний директор Africrypt Амір Каджі, старший з двох братів, повідомив клієнтам, що компанія стала жертвою злому. Він попросив їх не повідомляти про інцидент юристам і владі, оскільки це сповільнить процес повернення вкрадених активів.

Російський тренер достроково повідомив про виліт України з Євро-2020 і зганьбився. ВІДЕО

Головний тренер юнацької збірної Росії Володимир Бистров достроково відправив збірну України з Євро-2020 після поразки Австрії і зганьбився, адже наша збірна в результаті вийшла в плей-офф.

Безглузду заяву він зробив в ефірі телепередачі "Все на матч", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Україна поїхала додому. А крику скільки було: форма, Крим намалювали... Треба було просто менше шуміти, а більше займатися справою, футбольною справою», – заявив 21 червня Бистров. 

Коли офіційно стало відомо про вихід України в наступний етап чемпіонату Європи-2020, росіянину пригадали його слова, висміявши в мережі: "Бистров живий?", "Володька, ти трохи л*ханувся", "Він був таким бездарним футболістом, як і аналітиком, так що все вірно".

Перепутали Бухарест и Будапешт. Болельщики из Франции не смогли попасть на матч своей сборной

Шесть болельщиков из Франции ошибочно прилетели в Бухарест вместо Будапешта и пропустили матч своей сборной на Евро-2020.

О курьезном инциденте сообщило румынское издание Jurnalul National, пишет НВ, информирует UAINFO.org 

Сборная Франции играла против сборной Венгрии в Будапеште в субботу днем.

Шесть французских болельщиков приехали в Бухарест с украинскими болельщиками, которых встретили в аэропорту (сборная Украины играла с Австрией в Бухаресте 21 июня). 

Местный журналист стал расспрашивать французов, что они забыли в столице Румынии: может, они болеют за Украину или Австрию.

Ігор Кондратюк: Кіркоров вихваляв Путіна, який є Гітлером 21 століття. Артист перетворився на ніщо

 

Відомий шоумен і продюсер Ігор Кондратюк прокоментував заборону Філіпу Кіркорову відвідувати нашу країну і заявив, що це правильне рішення й виконавця потрібно позбавити звання народного артиста України. За його словами, співак знаходився на території окупованого Криму, тому порушував українське законодавство.

Продюсер зазначив, що ніхто не може бути вище українських законів, зокрема і "така одіозна людина" як Філіп Кіркоров. Про це Кондратюк розповів ексклюзивно для OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

"Кіркоров один з багатьох росіян, які порушують українські закони. На одній з премій він вихваляв Путіна, який є Гітлером 21 століття. Кіркоров перетворився на ніщо. А чи займається "ніщо" творчістю – я навіть не знаю, я за ним давно не спостерігаю", – повідомив шоумен. 

Кондратюк підкреслив, що не стежить за російськими музикантами, оскільки у нього немає на це бажання і для нього "країна-агресор не несе ніякої культури". Також продюсер прихильник повного розриву відносин з Росією. Він сподівається, що це все-таки станеться.

Дженнифер Энистон раскрыла всю правду об отношениях с Брэдом Питтом и заговорила о замужестве

Американская актриса, звезда сериала "Друзья" Дженнифер Энистон призналась, что ей удалось сохранить хорошие дружеские отношения со своим бывшим супругом Брэдом Питтом. После расставания знаменитости снова сблизились и начали общаться.

Об этом звезда рассказала в эфире радио SiriusXM, передает издание DNA, информирует UAINFO.org.

Она также уточнила, что заявления об их возможном воссоединении с Питтом являются только слухами, так как между ними ничего не может быть, кроме дружбы. 

"Мы с Брэдом друзья, очень хорошие друзья. Мы разговариваем, и в этом нет ничего странного, за исключением всех, кто, вероятно, хотел бы чтобы это предполагало какое-то продолжение…", – объяснила Дженнифер.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини