MENU

В Польше посадили в тюрьму милиционеров, которые били участников мирной акции в 1987 году

670 0

 

 

 

Суд в Кракові засудивдо різних термінів тюремного ув'язненняумовно чотирьох колишніх міліціонерів,які 25 років тому побили учасників мирноїдемонстрації протесту.

Про це повідомляє TVN24.


Колишні співробітникиспеціальних сил міліції, які в комуністичнійПольщі називалися ZОМО, 3 травня 1987 рокужорстоко побили 12 учасників мирноїманіфестації біля краківського замкуВавель, організованої опозиційноюКонфедерацією незалежної Польщі.


«Будучи на службі укомуністичної держави, діючи спільноз іншими співробітниками народноїміліції, вони вчинили злочин, що полягаву побитті учасників патріотичноїманіфестації», - так обґрунтувала вироксуддя Барбара Сікора.


«Цей вирок в якійсьмірі повертає віру в справедливість, -заявив один з учасників розігнаної 25років тому демонстрації. - Проте шкода,що на лаві підсудних лише кілька людей,немає інших, які здійснювали це і подібнізлочини. Ну і перш за все - тих, хтовіддавав накази».


Жертви переодягнениху цивільне міліціонерів зазнали травм:зламані носи, щелепи, ребра і рука. Кількалюдей отримали численні синці.


Колишні міліціонериотримали від двох з половиною до трьохроків тюремного ув'язнення умовно звідстроченням на два роки. Своєї провинивони не визнали.


Як відомо, у січні цьогороку в Польщі засудилидо двох років позбавлення волі (умовно)міністра внутрішніх справ ПНР ЧеславаКіщака, який був визнаний відповідальнимза введеннявійськового стану в 1981 році.


У 2010 році в Польщі набувчинності закон, згідно з яким колишніспівробітники спецслужб ПольськоїНародної Республіки, а також членивійськової ради, які ввели в країні в1981 році військове положення, позбавляютьсяпривілеїв при нарахуванні пенсій.

 

Вахтанг КИПИАНИ VakhtangKipiani


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини