MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 серпня 2021

152 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  5 серпня.

Зеленський звернувся до жителів Донбасу, які вважають себе росіянами: їдьте шукати місце в РФ

Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованої частини Донецької та Луганської областей, які вважають себе росіянами. Він закликав їх їхати шукати собі місце в Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву президента в інтерв'ю телеканалу "Дом", інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що це не означає що хтось когось виганяє.

"Ще раз: батьківщина чи гість. Я вважаю, якщо ти живеш на території окупованого Донбасу та, якщо ти вважає, що "Наша справа права - нам в РФ, ми росіяни". Велика помилка залишатися жити на Донбасі", - заявив він.

"РФ не проґавить можливості вчинити провокації до Дня Незалежності", – військові  

Провокації на Сході України з боку Російської Федерації під час урочистостей до Дня Незалежності цілком вірогідні, оскільки таким чином офіційна Москва намагається показати Україну як таку, що не здатна себе захистити.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав Юрій Кочевенко, військовий, директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді, передає UAINFO.org.

"Коли в Україні проходять святкові події, то на Сході окупанти завжди намагаються "привітати" посиленням обстрілів та активними діями диверсійного характеру. Саме тому у нас в зоні АТО свята були не святами – це посилене чергування, заходи безпеки і уваги", - сказав він і додав: "Ми були свідками загострення неодноразово. Зрозуміло, що можуть бути провокації, адже Путін любить тримати на гачку".  

Частина українців зможуть оформити пенсію без довідок про доходи: кого це стосуватиметься

У разі втрати документів про заробітну плату і неможливості їх відновити, українці можуть йти на пенсію встановлюючи заробітну плату за конкретний період без пошуків своїх колишніх роботодавців.

Про це йдеться у "Порядку визначення заробітної плати (доходу) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату", затвердженому постановою Кабінету міністрів України № 919, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Це стосується періодів трудової діяльності до 01 січня 2004 року - коли набрав чинності Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV (зі змінами).

Обама в последний момент отменил прием в честь своего 60-летия: стала известна причина

https://uainfo.org/blognews/1628155290-obama-v-posledniy-moment-otmenil-priem-v-chest-svoego-60-letiya-.html

В среду, 4 августа, на острове Мартас-Винъярд, штат Массачусетс, планировался грандиозный прием — Барак Обама собирался отпраздновать свое 60-летие. Юбиляр и его жена Мишель готовились к этому банкету несколько месяцев. Был составлен список гостей — 500 человек. Наняты официанты и повара — 200 человек. Однако в последний момент 44-й президент США принял решение все отменить.

Как сообщает американская газета The New York Times, Обама очень беспокоился о том, чтобы его гости чувствовали себя в безопасности. Барак и Мишель стремились обеспечить все меры защиты от заражения коронавирусом. Супруги прошли полную вакцинацию и попросили сделать это и тех, кто попал в список приглашенных. А это все сплошь знаменитости — Опра Уинфри, Джордж Клуни, Стивен Спилберг и многие другие, информирует UAINFO.org со ссылкой на Факты.

"Спорт не відноситься до політики": українські призерки Олімпіади розповіли про дружбу з російськими спортсменками. ВІДЕО

Українські синхроністки Марта Федіна та Анастасія Савчук, які на Олімпіаді в Токіо виграли бронзу, розповіли про дружбу зі спортсменками з ОКР.

На прес-конференції після змагань російський журналіст запитав Федіну і Савчук про відносини з росіянками Світланою Ромашиною і Світланою Колесніченко, які сиділи поруч, згадавши про "непрості взаємини між країнами", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Спорт не відноситься до політики, на змаганнях ми ніколи не ведемо себе вороже, ми завжди підтримуємо один одного. У нас взагалі немає ні до кого ворожого настрою, ми всі один одного поважаємо. Кожен дуже сильно працює, і ми завжди вітаємо з кожною медаллю", - сказала Савчук.

Федіна зазначила, що вони з росіянками "взагалі найкращі подружки". 

"Мені це дуже приємно. Коли я була маленькою, я бачила їх по телевізору... У нас все дуже по-доброму... Ми привітали їх з перемогою, тому що ми розуміємо, чого це коштує", - додала 19-річна Федіна.

Відповідь Путіну. У чому різниця між українцями і росіянами?

Сталін vs. Майдан

Днями аналітичний центр «Український інститут майбутнього» опублікував спільне з компанією «Нью Імідж Маркетинг Груп» соціологічне дослідження «Хто ми?», яке має на меті виявити рефлексію українців на самих себе, а також сформувати проєкцію майбутнього, пише для Радіо Свобода Станіслав Асєєв – письменник, журналіст і блогер, колишній в’язень російських гібридних сил, інформує UAINFO.org 

Незважаючи на загальний хаос і певну «соціологічну туманність» у думках респондентів, існує загальна константа, яка вкрай важлива для держави на восьмому році війни. Дослідження показує, що в Україні сформовано потужний прошарок людей, які не просто відрізняють себе від Росії (чи росіян), але і принципово інакше ставляться до феномену влади як такого.

Відповідь Путіну

Останнє фундаментальне тим, що якісно відповідає на ту ж статтю Путіна про «один народ», де повторюється ще радянський наратив про однаковість росіян, українців та білорусів. Останніх цей наратив вже поглинув: непомітно для себе, білоруси фактично втратили державність при формальному збереженні її атрибутів, як то: територія, населення, мова та інше. Але за всім цим – сконцентрувавшись на боротьбі з Лукашенком – білоруси вже давно програли значно важливіший бій – за ідентичність. Саме на її знищення в українців спрямована як стаття очільника Кремля, так, власне, і вся гуманітарна та інформаційна зовнішня політика сучасної Росії.

Українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала срібну медаль Олімпіади

Українська каратистка Анжеліка Терлюга виграла срібну медаль на Олімпійських Іграх в Токіо.

Терлюга, яка виступає у вазі 55 кг, подолала кваліфікацію, посівши перше місце у своїй підгрупі, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Українка перемогла Садву Сайед з Єгипту (1:0), звела внічию бої з Молдір Жангбирбай з Казахстану (4:4) і австрійкою Беттіною Планк (0:0), а у вирішальному поєдинку за вихід у півфінал перемогла японку Мійо Міяхару (4: 0). Завдяки виходу з групи Терлюга вже гарантувала собі як мінімум бронзу.

У півфіналі Терлюга зустрічалася з представницею Тайбея Вень Цзи-Юнь.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини