MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 серпня 2021

231 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 серпня.

Політика Меркель щодо "Північного потоку-2" була на боці Росії, а не України – радник президента Польщі

Розчаровує поведінку канцлерки Німеччини Ангели Меркель, що приїжджає за день до саміту Кримської платформи й втікає, щоб випадково не "попастися" президенту Росії Владіміру Путіну на участі у платформі по деокупацію Криму.

Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав зовнішньополітичний радник уряду та президента Польщі Славомір Дембський, інформує UAINFO.org.

"Політика, яку проводила канцлерка останніми роками, коли в питанні «Північного потоку-2» вона, безперечно, була на боці Росії, а не України, не викликає довіри ні до неї особисто, ні до Німеччини. Вона не зробила достатньо, аби в Путіна сформувалася думка, що Німеччина перебуває на боці країни, на яку напала Росія", - сказав директор Польського інституту з міжнародних відносин.

"Кращий момент, щоб просунути ініціативи для покращення стосунків із США", – Ілія Куса про візит Зеленського до Вашингтону 

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із Президентом США Джо Байденом у Вашингтоні має запропонувати своє бачення подальшого розвитку відносин Україна-США і конкретні програми та кроки, завдяки яким така співпраця буде корисною і ефективною для обох країн. 

Про це в ефірі українського телеканалу сказав експерт з міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілія Куса, передає UAINFO.org

"У Володимира Зеленського буде один із найкращих шансів поговорити безпосередньо із Джо Байденом та його командою, щоб дати зрозуміти, яку роль Україна відіграє для США, особливо зараз, коли США змінюють свою зовнішню політику і переходять до вузьконаправленої політики щодо забезпечення виключно своїх інтересів", - сказав він.  

За словами експерта, для України зараз важливо "принципово вирішити із США питання, які будуть у подальшому відносини", і відповідне питання давно назріло, особливо "після візиту Блінкена до України, саміту Путін-Байден та відкриття "Північного потоку-2". 

Держзрада та розграбування: Венедіктова розкрила подробиці резонансної справи проти нардепів. ВІДЕО

Слідство у резонансній справі за підозрою двох парламентарів у держзраді і розграбуванні національних цінностей завершено. Відсьогодні матеріали провадження відкриті стороні захисту.

Після їх ознайомлення з усім доказовим масивом, напрацьованим прокурорами та слідчими, справа піде до суду, розповіла у зверненні генпрокурор Ірина Венедіктова, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Одразу зауважу – матеріали сьогодні будуть відкриті народному депутатові, який перебуває під домашнім арештом. Матеріали щодо іншого підозрюваного парламентаря виділені в окреме провадження у зв’язку із його розшуком, хоча основні слідчі дії стосовно нього також завершені", – сказала чиновниця.

Вона додала, що незалежності нашої держави виповнюється 30 років, і сьогодні ми можемо з впевненістю казати, що відповідальність перед законом в Україні більше не залежить від мандатів чи статусу, медіа імперій чи статків – правоохоронна система на ділі руйнує касту недоторканих.  

"Ми готові до того, що й далі лунатимуть звинувачення в переслідуванні опозиції, будуть інформаційні атаки і перешкоджання роботі. Прокуратура не грає в політику, а захищає закон. Ми зібрали докази і ми готові йти із ними до суду", – додала генпрокурор.

Ефект доміно: глава поліції Чернівецької області теж подав у відставку

Начальник Головного управління Національної поліції України в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв подав у відставку.

Він очолював регіональну поліцію три роки, написав Дмитрієв в Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Він подякував колегам з інших відомств за співпрацю і заявив, що за ці три роки Чернівецька область була найуспішнішою з безпеки в Україні.

"Я мав честь три роки очолювати Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області - за цей час ми зайняли лідируючу позицію в державі за рівнем безпеки і довіри населення - без "смотрящих", без злодіїв в законі та з низькою криміногенною обстановкою серед областей України", - написав він.

Дмитрієв не збирається зупинятися і надалі має намір докласти максимум зусиль для спокійного життя громадян.

Сергей Фурса: СНБО даже в годовщину ГКЧП не имеет никакого законного права назначать городу власть

"Я не голосовал за Кличко. У меня к нему множество претензий. И мне больно от того, что потенциал города не используется. Но за него проголосовал Киев. Избиратели Киева. Киевляне выбрали Кличко. Это факт. И только Киев должен решать, кто им управляет. А СНБО даже в годовщину ГКЧП не имеет никакого законного права назначать городу власть", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.  

"Демократия она такая, очень неудобная. Не предусматривает простых решений.

Но она работает. А больше ничего не работает. Чтобы сменить власть в Киеве надо предложить киевлянам более привлекательную модель развития в городе. И выиграть выборы.

А захватить власть в городе не советуясь с гражданами – это как-то не честно. 

Поменять одних застройщиков другими застройщиками, поменять людей на потоках – это не про привлекательную модель развития города. Это не про справедливость. Это не про заботу о киевлянах. Это про ГКЧП.

Тимановская отказалась выступать за Беларусь

Легкоатлетка Кристина Тимановская отказалась выступать под флагом Беларуси и собирается сменить спортивное гражданство. Бегунья объявила о решении защищать цвета сборной Польши.

Об этом сама Тимановская заявила в интервью телеканалу РБК, информирует UAINFO.org. 

Он отметила, что вынуждена пойти на такой шаг после скандала на Олимпиаде-2020, который вынудил ее просить политического убежища в Польше. 

"Мы сейчас будем пытаться поменять спортивное гражданство, чтобы я могла выступать за сборную Польши. Условия смены спортивного гражданства – это карантин, который обычно длится три года. Но мы будем просить, чтобы для меня его сократили, потому что довольно неоднозначная ситуация. Мы не планировали менять спортивное гражданство, но так сложилась ситуация, это вынужденная мера. Приняла решение остаться в Польше и выступать за сборную Польши", – сказала Тимановская.

"Наші життя під загрозою". Афганська телеведуча заявила, що їй заборонили працювати

Телеведуча афганського державного телеканалу RTA Pushto Шабнам Давран записала відеозвернення, в якому заявила, що її більше не пускають в офіс телеканалу всупереч запевненням талібів.

Її відеозвернення опублікувало агентство AFP, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Шабнам Давран зазначила, що працювала журналісткою в Афганістані протягом шести років. Вона розповіла, що як завжди прийшла в офіс, але її не пустили, хоча у неї було редакційне посвідчення.

«Працівників-чоловіків, у яких були посвідчення, пропустили в офіс, але мені сказали, що я більше не можу виконувати мою роботу, тому що система змінилася. Ті, хто мене слухає, якщо світ мене слухає, будь ласка, допоможіть нам, бо наші життя під загрозою», — сказала вона.

17 серпня бойовики терористичного руху Талібан, що захопили владу в Афганістані заявили, що запросять жінок в уряд і дозволять їм працювати на телебаченні.

Епатажний MELOVIN став учасником шоу "Танці з зірками"

Український співак MELOVIN став учасником нового сезону головного танцювального шоу країни "Танці з зірками".

Артист прийняв естафету #танціззіркамиchallenge, яку йому днями передала співачка Lida Lee. Виконавець підтвердив свою участь у шоу відеороликом, в якому отримує дзвінок від абонента на ім'я "Танці з зірками", пише ТСН, інформує UAINFO.org.  

"Люблю робити те, чого від мене точно не очікують. "Танці з зірками" стануть відмінним трампліном і виходом зі звичного музичного середовища у щось нове. Якщо когось і цікавить участь заради участі, то мене цікавить саме перемога в шоу", - сказав MELOVIN.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини