MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 вересня 2021

122 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 вересня.

Зеленський: Байден заявив, що Україна має бути в НАТО

Президент Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з його американським колегою Джо Байденом у Вашингтоні той сказав, що Україна повинна бути в НАТО, однак це залежить не тільки від нього.

Про це він заявив під час інтерв'ю Фаріду Закарії на телеканалі CNN, передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

Зеленський запитав у Байдена щодо членства України в НАТО і "дуже прямо, коли це може статися". За його словами, відповідь Президента США щодо цього та Альянсу загалом тривала близько 20−30 хвилин.

"Він сказав: я думаю, ви повинні бути там, але це не тільки моє рішення. Я чув цю риторику від нього перед зустріччю", — заявив Президент України. 

Фурса: Путь в ЕС для Украины – это как Путь Самурая. Как и путь в НАТО. Тут главное процесс, а не результат

Досить тримати Україну на гачку реформ. Коррупция есть во всех странах, не только в Украине. Байден – почему мы еще не в НАТО.

Форум Пинчука активизировал контакты западного мира и украинских властей, показав разительное отличие между ними. А еще он дал снова возможность украинским властям "поскиглити", что нас все обижают, не любят, относятся не справедливо и требуют делать зарядку по утрам. Украинская сторона в очередной раз потребовала просто взять и взять нас в ЕС и в НАТО и не приставать с этими вашими реформами. А Запад в очередной раз публично озвучил тезис о том, что в Украине идет откат ключевых успешных реформ. Вспоминают НБУ и Нафтогаз. Раньше на всех конференция вспоминали НБУ и Нафтогаз как пример успешных преобразований, а теперь вот наоборот.

Об этом на своей странице в Facebook пишет Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Поговорили. И вряд ли поняли друг друга. Ну вот не может инфантильный подросток понять взрослого, который говорит с ним как с другим взрослым. Это невозможно. Украина в очередной раз напоминает этого самого инфантильного подростка. Который, с одной стороны, протестует против ограничений его свободы. Хочет пить водку с друзьями, не хочет учится в школе, не хочет мыть руки перед едой и предпочитает питаться в Макдональдсе.

У Путина исключили встречу с Зеленским с обсуждением Крыма

На предполагаемой встрече президента России Владимира Путина и украинского лидера Владимира Зеленского невозможно обсуждение темы оккупированного Крыма. Сама постановка данного вопроса исключает возможность встречи.

Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на "РИА Новости", информирует UAINFO.org.

По словам пресс-секретаря президента России Дмитрия Пескова, требование украинской стороны обсуждать Крым делает невозможным проведение встречи. 

"Естественно, обсуждение Крыма не представляется возможным. Поэтому такая формулировка фактически ставит под вопрос вообще гипотетическую возможность проведения такой встречи", - отметил он.

Не можна недооцінювати роль Меркель у виборчих перегонах в Німеччині – Financial Times

Минулого тижня лідер німецьких християнських демократів Армін Лашет був на сцені в Берліні, не для того, щоб розповідати про свій політичний досвід перед виборами в країні або пояснювати, як він міг би змінити політику на краще. Кандидат на посаду канцлера від ХДС (Християнсько-демократичний союз) просто провів розмову з автором нової біографії канцлера Ангели Меркель, пише Financial Times.

Оскільки його партія ризикує отримати поразку на федеральних виборах 26 вересня, це здавалося нераціональним використанням часу. Лашету досить важко переконати виборців ХДС, чому саме він правильний кандидат, який повинен очолити країну, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Після завершення заходу Лашет витратив 90 хвилин, відповідаючи на запитання не про себе, а про жінку, яка покидає посаду канцлера.

Меркель – фактично перший канцлер, який не претендує на переобрання протягом 75 років. Донедавна вона в основному залишалася осторонь передвиборчої кампанії. Проте навіть попри це, вона мала величезний вплив.

Прихильники Меркель лояльні до неї, але не до її партії, і саме цей чинник може суттєво вплинути на результат виборів.  Меркель залишається набагато популярнішою за кандидатів, які сподіваються замінити її на посаді канцлера. Виборці в Німеччині досі цінують її стабільне керівництво, особливо в часи кризи.

Выяснились новые детали странной смерти судьи Перчерского суда 

Судья Печерского райсуда Киева Виталий Писанец умер более чем через полчаса после конфликта с правоохранителем в доме экс-таможенника 11 сентября. После рукоприкладства товарищи продолжили распивать спиртное, как вдруг у чиновника из носа пошла кровь, он стал терять равновесие и упал. Такое падение, по словам участников события, якобы и стало роковым для мужчины.

Об этом OBOZREVATEL узнал из собственных источников в полиции, информирует UAINFO.org. Напомним, что дело о смерти судьи в селе Погребы на Киевщине квалифицировали по статье об умышленном убийстве. Фигурантов, которые могли быть к этому причастны, продолжают опрашивать.

Мертвым Писанца правоохранители обнаружили на полу гостиной дома Петра Онопенко – бывшего замглавы Государственной таможенной службы. На одежде погибшего были пятна, вероятно, крови. В то же время визуальных следов насилия на нем не заметили, нос и череп не были повреждении.

Тело мужчины направили на экспертизу для установления причины смерти. Известно, что во время осмотра места происшествия специалисты обнаружили следы похожего на кровь вещества бурого цвета. В частности, на полу рядом с трупом, выключателе света и в кухне.

Названа найефективніша вакцина проти штаму "Дельта"

Вакцина проти коронавірусу від виробника Moderna показала найвищий ступінь захисту від штаму «Дельта» у дослідженні, проведеному в США Інститутом Регенштрайфа.

Високу ефективність у запобіганні госпіталізації та тяжкому перебігу хвороби також показали вакцини Pfizer та Johnson & Johnson, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Дослідження включає дані 32 тисяч пацієнтів, які зверталися в лікарню з коронавірусом протягом літа.

У Львові після тяжкої хвороби вродила груша, яку садив ще Іван Франко: лікування коштувало сотні тисяч

У Львові вродила груша, яку 120 років тому посадив видатний український поет, науковець та громадсько-політичний діяч Іван Франко.

Про це розповів директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Богдан Тихолоз, пише видання "Вголос", інформує UAINFO.org

За словами Тихолоза, грушка - єдине вціліле дерево в саду, який свого часу посадив письменник: Франко придбав віллу та прищепив до дички сортове дерево. Зрештою вона пережила своїх господарів та дві війни.

Дерево приносило плоди щороку, однак з часом дедалі дрібніші, а кілька років тому працівники музею помітили, що дерево захворіло.

За словами фахівця з догляду за деревами, грушка зовні була зелена, але всередині - трухлява. Її дупло почистили від сміття - будівельних залишків, гнізд птахів, мурашок, жуків - та законсервували.

У мережі розгорівся скандал через бирки для новонароджених у лікарні Нововолинська. ФОТО

В акушерсько-гінекологічному відділенні Нововолинської центральної міськлікарні новонародженим почали давати бирки з незвичайним дизайном.

Бирочки стилізовані під етикетку для одягу, повідомляється на сторінці лікарні в Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

На бирках написані стандартні дані - ім'я дитини, зріст, вага, дата й час народження. Але крім цього там додали "склад" дитини - 50% мама, 50% тато. А також спеціальні символи, які використовуються на бирках для одягу - не прасувати, не вижимати, не вибілювати, заборонена хімчистка. Прати "виріб" можна при температурі 30 градусів.

"Як це мило, правда? Зроблено з любов'ю. Ми вдосконалюємося для вас!",- йдеться в повідомленні.

Египет откроет для туристов два новых города – Аль-Галяля и Аль-Аламин

В ближайшее время в Египте откроют два новых туристических города – Аль-Галяля и Аль-Аламин. Аль-Галяля будет на севере примерно в 100 км от Каира ближе к Красному морю.

А Аль-Аламин – на побережье Средиземного моря недалеко от Александрии. Об этом сообщил министр туризма Египта Халед аль-Анани, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org. 

По словам министра, в Аль-Галяле есть оборудованная гавань для различных яхт. Города планируют открыть в течение ближайших нескольких месяцев.

Отмечается, что власти Египта работают над тем, чтобы связать все туристические зоны и города: дешевыми авиалиниями, летными программами, скоростными дорогами, железными дорогами.

Брітні Спірс виходить заміж: співачка показала каблучку з величезним діамантом. ФОТО, ВІДЕО

Американська співачка Брітні Спірс перейшла на наступний логічний етап відносин зі своїм хлопцем Семом Асгарі, з яким вона разом п'ять років – пара оголосила про заручини.

Про це вони повідомили в соцмережах, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Не можу в це повірити", - підписала Спірс відео в Instagram з нареченим і кільцем з величезним діамантом.

Під публікацією артистку привітали й інші селебріті, зокрема - світська левиця Періс Хілтон і акторка Октавія Спенсер.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини