MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 вересня 2021

121 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 вересня.

"Ми Європа, а не клуб для обраних", – президент Польщі Дуда підтримує вступ України в ЄС

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Євросоюз має продемонструвати, що не є клубом для обраних.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу президента Польщі, інформує UAINFO.org.

"Ми Європа, континент, а не клуб для обраних. Тому ми повинні бути відкриті для інших європейських країн, для тих, які вже проводять реформи в плані вступу в Союз", – підкреслив Дуда. 

Президент Польщі підкреслив, що є європейські країни, які повинні бути частиною спільноти ЄС.

За словами Дуди, на сьогодні "залізна завіса" зроблена не з заліза, а з митних бар'єрів, візових обмежень і відсутності перспектив членства.

Навряд чи ми колись дізнаємось правду про смерть Чорновола. Принаймні доки живий Кучма, і доки президенти України будуть ходити до його зятя на "Ялтинську стратегію" – журналіст 

"Вдруге за останні 6 років колишній перший заступник Генпрокурора Микола Голомша публічно заявляє, що В'ячеслав Чорновіл був добитий кастетом під час ДТП 25 березня 1999 року. І Офіс Гепрокуратури мав би вже звернути на це прискіпливу увагу. Особливо - щодо того, чому Голомша 15 років про кастет мовчав", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише журналіст Сергій Руденко, інформує UAINFO.org

"Більшість українців, певен, дотепер не вірять у те, що Чорновіл загинув випадково. Утім, навряд чи ми колись дізнаємось правду. Принаймні, її не буде доти, доки живий Леонід Кучма. І доти, доки президенти України будуть ходити до його зятя на "Ялтинську стратегію". 

В цьому відео я згадав про політичні події і те, що передувало загибелі Чорновола. І про те, як його вбивали ще до ДТП його однопартійці. І про те, як роком раніше був застрелений Вадим Гетьман. І про те, що саме в той час на президентство Ющенка хотіла висувати партія "Реформи і порядок", - завершує журналіст.

Ян Валетов: Беспринципному и хорошо вооруженному дикарю дали достругать новую газовую дубину. Кто-то сомневался, что он пустит ее в ход?

Те, кто сомневался, что монополия – это оружие, которое используется для получения политического и экономического преимущества, милости просим сегодня на европейский газовый хаб. Наглядный пример того, что Россия прекрасно умеет в нужный момент протянуть руку... нет, не помощи! Просто протянуть руку и взять возомнившую о себе Европу за колокольчики. А потом меееееедленно эти колокольчики сжать. До хруста и нужного результата.

Об этом на своей странице в Facebook пишет Ян Валетов, информирует UAINFO.org.

"Северный поток-2" – это не только бизнес-проект. Это мощнейшее оружие, применение которого не только приносит прибыли в долговременной перспективе, но и в такой же перспективе оказывает влияние на европейскую и мировую политику. И экономику, кстати.

Беспринципному, агрессивному, и без того хорошо вооруженному дикарю дали достругать новую газовую дубину. И что? Кто-то сомневался, что он пустит ее в ход? Правда сомневались? Примите мои соболезнования. Если после всего, что произошло в мире после 1999 года, вы еще думаете, что в России победила демократия, вам уже ничего не поможет.

Путин заявил о десятках больных коронавирусом в своем окружении

Президент России Владимир Путин заявил, что в его окружении заболели коронавирусом "не один, не два", а несколько десятков человек. Об этом сообщает пресс-служба Кремля, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org.  

"Вы знаете, что, к сожалению, вынужден был в последний момент отменить свой визит в Душанбе, мне очень жаль. Но это связано с тем, что в ближайшем окружении, как вы знаете, выявлены случаи заболевания коронавирусом, это не один, не два, несколько десятков человек. И теперь приходится в течение нескольких дней соблюдать режим самоизоляции", – сказал Путин, выступая посредством видеоконференции в саммите ОДКБ, который проходит в Душанбе. 

Он добавил: "К сожалению, не могу каждому из вас руку пожать, обнять вас, но конечно, мы заинтересованы в участии, пусть дистанционно, в обсуждении ключевых задач, стоящих перед нашей организацией".

Кухта: Для забезпечення макроекономічної стабільності важливо прийняти Бюджет-2022 приблизно в такому вигляді, як він був поданий

Уряд схвалив проєкт Бюджету-2022 та подав його до Верховної ради. Проект було подано вчасно – в останній день, передбачений законом. Це добре для бюджетного процесу, в активну фазу якого ми зараз зайшли. Тож, Бюджет-2022, який він?

Про це на своїй сторінці у Facebook пише колишній в.о. міністра економіки, керівник з політичних питань Київської школи економіки Павло Кухта, інформує UAINFO.org.

По-перше, плановий дефіцит становить 3,5% ВВП. Різке скорочення (з 5,5% у 2021), безперечно, є правильним рішенням. Нарешті ми повертаємось до динаміки, в якій жили до ковідного 20-го року, а саме – починаємо менше брати в борг. Згідно проекту бюджету, ми платимо за відсотками більше ніж беремо у борг. Це називається «первинний профіцит» і означає, що ми поступово скорочуємо свої борги та боргове навантаження.

По-друге, проектом передбачається продовження тенденції до незначного, але все ж зниження частки доходів бюджету у ВВП (з 24,6% у 2021 до 23,6%). Принаймні, за прогнозом, на якому базується бюджет. Це теж добре, оскільки означає, хай і маленьке, але зниження навантаження держави на економіку. Держава менш ефективна, ніж приватний сектор, і в наших умовах вже й так перерозподіляє занадто велику частину національного багатства...

Платні дороги: навіщо вони потрібні, коли з'являться в Україні та скільки доведеться платити за проїзд

Нарікання на владу й дороги – обов’язкова складова ДНК українців. Але якщо владу вдається періодично змінювати, то з дорогами ситуація гірша. І на відміну від більшості європейських країн, українці не звикли прямо платити за проїзд, адже в країні жодної платної дороги поки що немає, пише hromadske, інформує UAINFO.org

Навіщо взагалі потрібні платні дороги, чому побудувати їх не так уже й просто і за які українські автошляхи доведеться платити вже незабаром? 

Навіщо потрібні платні дороги

Будівництво доріг — задоволення не з дешевих: один кілометр коштує від 11 до 170 мільйонів гривень.

І хоча нинішнє керівництво держави розгорнуло масштабне будівництво, на створення якісних доріг по всій країні грошей у бюджеті явно не вистачить. Тут і виникає потреба у платних дорогах. Будувати їх можна або коштом приватного інвестора, або навіть і державним, сподіваючись потім «відбити» вартість проєкту.

Розмови про те, що в Україні з’являться платні дороги, точаться вже не один десяток років, але поки що їх немає. У 2018 році Рада ухвалила закон, який дозволив будувати платні автошляхи на умовах концесії: приватний інвестор будує дорогу власним коштом, потім отримує її в управління на термін до 50 років і плату за проїзд збирає для себе, повертаючи вкладені гроші.

Древніші за піраміди і Стоунхендж. У Саудівській Аравії знайшли гігантські статуї тварин – ВВС

Гігантські зображення верблюдів, висічені з цілих скель, відкрили ще в 2018 році. Але тоді археологи вважали, що їх створили на початку нашої ери, пише ВВС, інформує UAINFO.org

За даними ж останнього дослідження, ці статуї з'явилися 7-8 тисяч років тому.

Це робить їх найдавнішими скульптурами тварин серед всіх відомих науці.

І вони набагато старші за Стоунхендж (вік 4,5-5 тис. років) і пірамід Гізи (4,5 тис. років).

В основі колишньої оцінки була схожість статуй верблюдів з подібними зображеннями у знаменитому місті Петра в Йорданії.

Датування кам'яних статуй - дуже складне завдання.

На відміну від наскельного живопису, вони не містять органічних залишків, вік яких досить просто визначити.

National Geographic: Шум транспорта может спровоцировать деменцию

Исследование с участием двух миллионов человек показало, что звуки автомобилей и поездов влияют на умственное здоровье человека.

Об этом пишет National Geographic, информирует UAINFO.org. 

Ученые из нескольких датских университетов изучали связь между транспортным шумом и развитием деменции. В рамках новой научной работы было рассмотрено здоровье двух миллионов взрослых на протяжении 13 лет. Это первое исследование такого рода и такого масштаба: ранее или участников было меньше, или рассматривалось влияние шума на другие отклонения здоровья, в частности — диабет и сердечные заболевания.

Все жители Дании занесены в национальные медицинские и административные регистры. Сначала при помощи государственной системы регистрации актов гражданского состояния были выявлены взрослые старше 60 лет, проживавшие в стране в период с 1 января 2004 года по 31 декабря 2017 года.

"Тінь Меган з Музею мадам Тюссо": фотосесію принца Гаррі та Меган Маркл для журналу Time висміяли у мережі

Фотосесію, яку принц Гаррі та Меган Маркл зробили для американського журналу Time, що помістив їхній спільний знімок на обкладинку номера, нещадно висміяли у мережі.

Так, британський політичний оглядач і активіст Даррен Граймс відзначив, що Гаррі нагадує тінь своєї дружини — на знімку, де він, одягнений в чорне, стоїть за Меган, яка вся в білому, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти

"Схоже, він як би … ховається? І що йому нібито сказали: "Гаррі, ти можеш просто визирнути з-за її відмінно покладеної феном пишної зачіски?", — заявила в телеефірі австралійська телеведуча Наталі Барр про фото з обкладинки.

Американська активістка, політичний коментатор і ведуча власного ток-шоу Кендіс Оуенс сказала, що Гаррі виглядає "жалюгідним" і "позбавленим чоловічого начала підкаблучником".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини