MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 вересня 2021

242 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 вересня.

Є довідка про ознаки вбивства Чорновола. Треба піднімати матеріали справи – Сергій Горбатюк

У матеріалах справи про смерть В'ячеслава Чорновола цілком можуть знайтися моменти, які дадуть підстави для подальшого розслідування причин загибелі політика.

Як передає Цензор.НЕТ, про це в коментарі Радіо Свобода заявив колишній заступник генерального прокурора Сергій Горбатюк, інформує UAINFO.orgНа його думку, в цій справі ставити крапку зарано. 

"Голомша мав би добитися розслідування, коли був на посаді заступника генпрокурора. Є питання: наскільки, дійсно, це відповідає істині. Є довідка про ознаки вбивства Чорновола, я її колись знайшов у кабінеті заступника генпрокурора, де працював. Треба піднімати матеріали справи, бо наприклад, судмедексперт не писав, що безпосередньо від кастету (був убитий Чорновіл. - Ред). Він міг бачити якісь ознаки травмування, нехарактерні для тієї травми, що дозволяло би висувати таку версію. Гадаю, що на пустому місці Голомша цього би не казав. Але якщо він сказав "А", то має сказати і "Б", тобто пояснити, на чому ґрунтуються такі заяви. Як би матеріали справи відповідали такій заяві, то могло би бути і подальше розслідування. Остаточні відповіді не отримані і треба розслідувати, тут усі нюанси важливі", – сказав Горбатюк. 

Береза: За отставку Разумкова и назначение на должность спикера Стефанчука будут голосовать зашкваренные депутаты, которых держат на "крючке" в Офисе президента 

"За Майбутнє" даст 12 голосов за снятие Разумкова. Не зря же Арахамия смотрел футбол с Коломойским. "Довіра" даст 10, но если условия улучшат, то может и больше. "По Батьківщині" пока не понятно. "ЕС" и "Голос" не дадут ни одного голоса. Вопрос в том сколько голосов даст сам #моносброд и придёт ли на помощь Зеленскому ОПЗЖ?" -  об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Борислав Береза, информирует  UAINFO.org.

"И конечно же важно, что получат все те, кто решил подыграть Банковой. В альтруизм я не верю. Насильник Иванисов и Юрченко будут голосовать за снятие. Их конечно же поддержат совершивший ДТП в состоянии алкогольного опьянения Трухин, анал-табу Яременко и Андрей Клочко, чья мама резко начала скупать квартиры и землю после начала депутатства её сына. Так же за отставку Разумкова и назначение на должность спикера ВР Стефанчука будут голосовать остальные депутаты, которые зашкварены и которых держат на "крючке" в ОП.

"Можна не декларуватися": Арахамія розповів, про що говорив із Коломойським на матчі. ВІДЕО

Лідер фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія прокоментував перед журналістами свій діалог із Ігорем Коломойським під час футбольного матчу в Києві. За словами депутата, вони обмінялися жартами на тему закону про олігархів.

Як повідомляє Фокус, .відео оприлюднено на YouTube телеканалі "Прямого"

Арахамія прийшов разом зі своєю сім'єю на футбольний матч Ліги чемпіонів між "Динамо" і "Бенфікою". За словами депутата, він ніколи не ходить у VIP ложу для почесних гостей, хоча в нього був туди квиток, а вважає за краще перебувати, де й звичайні люди. Тому він не знав, що на матчі буде Ігор Коломойський. Однак вчора Арахамія все ж був помічений у віп-ложі разом із Коломойським, Віктором Ляшком, Олегом Немчіновим та іншими почесними гостями.

"Він сказав: "Зараз я до тебе підійду — і тобі потрібно буде декларуватися", а я йому кажу: "Не поспішайте, ще пара тижнів є — можна не декларуватися". Обмінялися жартами про закон про олігархів", — сказав Арахамія.

The Economist: Путин все еще боится Навального

Президент России Владимир Путин имеет все основания для беспокойства. Он пытался подавить оппозиционного лидера Алексея Навального, отправив его в тюрьму. Кремль заблокировал организацию Навального, а также запретил союзникам оппозиционера участвовать в выборах. И даже несмотря на это, Навальный и его движение все еще являются важной частью выборов в российскую Госдуму, пишет The Economist.

На первый взгляд, политическое поле в России полностью принадлежит Путину. Единые оппозиционные партии, которым разрешили участвовать, включая коммунистов и «Яблоко», имеют «безвредную либеральную форму», поэтому были «одобрены» Кремлем, информирует UAINFO.org со ссылкой на ZN.UA.

Поскольку СМИ распространяют пропаганду, а репрессии и цензура являются основными инструментами предвыборной кампании, победа «Единой России» выглядит уверенной. Однако в действительности разворачивается драма, поскольку Кремль неистово борется с усилиями Навального разбудить и координировать избирателей.

Бустерне щеплення вакциною Sinopharm запобігає зниженню рівня антитіл, – дослідження

Третє щеплення вакцини від COVID-19 компанії Sinopharm призводить до відновлення рівня антитіл, який падає через кілька місяців після введення другої дози. Ревакцинація препаратом також підсилює реакцію клітин на коронавірус.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org.  

Результати дослідження Університету Сунь Ятсена, ще не пройшли експертну оцінку, з'явилися в той момент, коли в Китаї почалася вакцинація третьою дозою вакцини жителів з підвищеним ризиком, оскільки зростає стурбованість тим, що зниження рівня антитіл з часом може послабити захист від коронавірусу.

Вакцина Sinopharm входить до числа основних щеплень Китаю і також використовується в таких країнах, як Об'єднані Арабські Емірати і Камбоджа.

Заповіт принца Філіпа засекретили на 90 років, аби захистити "гідність і репутацію" королеви Єлизавети II

Лондонський суд за британською традицією відклав оголошення заповіту принца Філіпа, щоб захистити "гідність і репутацію" його вдови, королеви Великобританії Єлизавети II, передав з посиланням на рішення голови підрозділу суду у сімейних справах Ендрю Мафарлейна, пише Бі-бі-сі, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

За підсумками закритого засідання Мафарлейн прийняв рішення не порушувати багаторічну традицію і дозволив не розкривати заповіт члена королівської сім'ї. Традиція передбачає, що королівський заповіт може залишатися запечатаним протягом багатьох десятків років, на відміну від заповіту звичайної людини, що може стати предметом громадського розгляду.

«Необхідно посилити захист, що надається дійсно особистим аспектам життя цієї обмеженої групи осіб, щоб зберегти гідність Суверена королеви Єлизавети II і близьких членів її сім'ї», - заявив суддя.

Самое большое дерево в мире укутали специальным одеялом из-за пожаров в Калифорнии

В Национальном парке «Секвойя» спасают от огня самые большие деревья в мире, укутывая их огнестойкими алюминиевыми одеялами, пишет ВВС, информирует UAINFO.org

Лесные пожары в штате бушуют несколько недель. Власти опасаются, что огонь достигнет крупнейших деревьев планеты. В том числе 83-метровой секвойи Генерал Шерман. Возраст этого самого большого дерева в мире – от 2300 до 2700 лет. 

В национальном парке растет около 2000 секвой. На их спасение брошено 350 пожарных, а также вертолеты и водометные самолеты.

Шевченко отримав пропозицію очолити збірну Туреччини

Ексголовний тренер збірної України Андрій Шевченко отримав нову пропозицію роботи, повідомляє німецький Kicker.

За інформацією видання, українець отримав пропозицію очолити збірну Туреччини. Ще одним кандидатом на посаду є головний тренер молодіжної збірної Німеччини Штефан Кунц, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Поки невідомо, чи прийняв Шевченко пропозицію з Туреччини і чи веде з ними переговори.

Зараз Шевченко перебуває в пошуках нового місця роботи і розглядає різні варіанти продовження тренерської кар'єри.

Раніше повідомлялося, що Шевченко отримав три пропозиції від клубів з вищої американської ліги і почав із ними перший етап переговорів.

"Йому пропонували хабар". Онук Богдана Ступки розповів, що діда хотіли підкупити на посаді міністра

Онук Богдана Ступки Дмитро в ексклюзивному інтерв'ю Фокусу  зізнався, що, коли його дід був міністром культури (1999-2001), його навіть намагалися підкупити, інформує UAINFO.org.

Дмитро поділився, що незважаючи на високий пост, легендарний актор нічого не приватизував і не отримав від цього вигоди.

"Богдан Сильвестрович нічого не брав, крім зарплати. Бабуся зараз живе на одну пенсію. Він, навпаки, багатьом допомагав, хто до нього звертався за допомогою, – розповів онук. – Серйозна стаття доходу в нього була – гонорари від кіно. Але все пішло на ремонти квартир, на речі, навчання дітей. Ніякого капіталу він не залишив".

Крім того, Богдану Ступці на посаді міністра культури пропонували отримати неправомірну вигоду.

"Він ніколи з таким не стикався і не знав, як поводитися. А йому: "Богдане Сильвестровичу, це від чистого серця". Він розповідав про це з іронією", – розповів Дмитро Ступка.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини