MENU

Сегодня художники проведут выставку-протест против застройки Подола

721 0

 

Керівництво Національноїспілки художників України планує звестижитловий  комплекс з шести 25-поверховихбудинків та двох будівель (9- і 5- поверхів)на Подолі. Проти зведення нових будинківвиступають самі ж художники-члени Спілкихудожників, аспіранти Національноїакадемії образотворчого мистецтва іархітектури.


 Художники намагаються не допустити забудови цінної землі. ісьогодні о 15.00 вони проводять виставкупротест на зазначеній території. 

Миповинні воювати проти забудовників,незалежно від їхнього статусу, на кожнійп’яді дорогоцінної київської землі.Закликаю всіх небайдужих взяти участьу акції і особисто докласти зусиль длязбереження традиційного київськогодуху...


Не має значення, хтовирішив забудувати історичну територію,якщо будівництво шкодить місту, виннімають відповідати за свої вчинки. Вданому випадку забудовником сталаСпілка художників, яка отримала земельнуділянку для своїх майстерень, алевсупереч заборонам та цільовомупризначенню землі вирішила побудуватина цій території руками інвесторіввисотки.


Відповідно до чинногоГенерального плану Києва до 2020 р. ділянказа адресою вул. Сошенка, 33 призначаєтьсяпід "вибіркову індивідуальну забудову"(тобто, малоповерхову). Саме тому, будь-яківисотні забудови на цій території єнезаконними.

Крім того, зведеннявисоток на цій території загрожуєзсувами ґрунту, оскільки вона знаходитьсяна високому пагорбі (під яким є масштабніплавуни) і прилягає до лісопарку (наділянці та навколо неї багато дубів ісосен, яким понад сто років). Я вже некажу про те, що це Поділ і ця територіяє історичним ареалом Києва. 

 

Олександр БРИГІНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини