MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 вересня 2021

154 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 вересня.

Бутусов: Вслед за увольнением Разумкова Офис президента хочет сменить генпрокурора Ирину Венедиктову и главу Нацбанка Кирилла Шевченко

"По данным источников Цензор.Нет, Офис президента вслед за увольнением Разумкова собирается организовать сбор голосов для замены генерального прокурора Ирины Венедиктовой. Наиболее вероятным кандидатом для замены является прокурор Киева Олег Кипер. Также ожидается замена главы Нацбанка Кирилла Шевченко", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

"Слуги народа собираются провести сбор подписей за отставку спикера Дмитрия Разумкова на выездном заседании в Трускавце, где запланирована торжественная вечеринка и дискотека (это не шутка). Видимо, входным билетом на тусовку будет подпись в подписном листе.

Интрига проста: глава ОП Андрей Ермак сбивает и дискредитирует Разумкова, который был первым номером партийного списка Слуг народа на выборах, чтобы в преддверии выборов полный контроль над партией и фракцией захватил именно офис.

Трепак: "Обшуки у столиці мають всі ознаки організованої на найвищому рівні та чітко координованої з єдиного центру цілеспрямованої діяльності"

Колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак повідомив про те, що мер Віталій Кличко звернувся до нього з проханням проаналізувати у правовому аспекті ситуацію з активізацією правоохоронців щодо столичної влади. Зокрема, у Києві досить тривалий час відбуваються обшуки на комунальних підприємствах (КП) та в Київській міській держадміністрації, інфориує UAINFO.org.

"Як зазначив очільник Києва, йому потрібна компетентна неупереджена оцінка цієї ситуації. Я погодився це зробити, виходячи з того, що: по-перше, останнім часом правоохоронні органи дійсно є надактивними стосовно столичної влади; по-друге, до цієї активності є багато питань щодо її юридичної обґрунтованості та об’єктивності; по-третє, мої колеги з юридичної компанії Ad Rem Lex, співзасновником якої я є, виявили зацікавленість у здійсненні такого дещо специфічного правового аналізу", - пояснив Трепак у Facebook.

За його словами, аналіз публічно доступних матеріалів кримінальних справ щодо представників виконавчої влади та столичних КП, які правоохоронці розслідували у серпні-вересні 2021 року, дав «низку не зовсім тривіальних висновків». Зокрема, проаналізована лише через правову призму ситуація вказує на її неоднозначність та суспільну значимість.

Клімкін: Безвіз у нас не заберуть. Але диму без вогню не буває

Безвіз в нас не заберуть – тут можна заспокоїтись. Коли надавався безвіз, ми прописали чітку процедуру на випадок, якщо загроза стане реальною. "З нічого" такі рішення не прийматимуться.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник програм UIF, ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує UAINFO.org.

Але диму без вогню не буває. Спекуляції не пусті. Деякі країни Євросоюзу, включаючи, до речі, Німеччину та Францію, хочуть натиснути на балканські країни. Там зовсім в глухому куті погодження спільної заяви саміту Євро Союзу – деякі країни ЄС взагалі не хочуть згадувати Західні Балкани як перспективу членства. Це зрозуміло - після виборів у Німеччині та перед виборами у Франції це "особливо не на часі".

Забужко: Українці – найкращі воїни. Світ помітив нас в Афганістані, але забув про Боснію

New York Times вибухнув істинним панегіриком на адресу українського спецназу в Афганістані: де західні вояки не змогли, прийшли наші козаченьки і всіх порятували! Бо українці, мовляв (пише кореспондент), уже сім літ знають, що таке війна, і почім справжня небезпека. Авжеж, дякуємо, що помітили, пише у своєму блозі письменниця Оксана Забужко, інформує UAINFO.org.

Приємно, коли твою країну хвалять, але подумалося про інше. Якраз напередодні знайома, що жила в Боснії, згадувала, як їй тамтешні мешканці, зачувши, що вона з України, ледь не руки цілували, дякуючи за наших миротворців 1995-го - наші тоді врятували в Боснії 10 тис. душ, ціле мусульманське селище (Жепу), не допустивши другої Сребреніци (докладніше про цю історію див. за лінком у коменті), тоді як голландці просто здали мирне населення генералові Младічу на заріз і перепуджено вшилися (прекрасно про це пише Славенка Дракуліч у "Вони б і мухи не скривдили", прекрасний фільм-звинувачення "Quo Vadis, Aida?" - про Сребреніцу, в т.ч. й про ганебне поводження голландських миротворців - зняла торік Ясміла Жбанич, це взагалі один з обов'язкових до перегляду фільмів цього століття!), - і як же воно так цікаво виходить, що наших козаченьків тільки оце тепер помічено - які вони круті: тільки після того, як об них російська армія обламала зуби?..

Нацрада утретє проситиме суд анулювати ліцензію "НАШ" за мову ворожнечі в ефірі

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела перевірку телеканалу «Наш» (юридична особа «Наш 365») щодо порушень, за які каналу вже були винесені штрафи та попередження. І виявили, що вони не були усунені. Саме тому регулятор на своєму засіданні 30 вересня вирішив утретє звернутись до суду щодо скасування ліцензії мовника.

Нацрада звернула увагу на те, що "телеканал не лише не усунув порушень законодавства і не виконав вимог цих двох рішень та не сплатив двох штрафів загальною сумою понад 228 тис. грн, а й припустився нових порушень законодавчих норм, повідомляє Детектор медіа, інформує UAINFO.org.

Також на цьому ж засіданні Нацрада розглянула результати перевірки каналу через ознаки мови ворожнечі у висловлюваннях лідера політичної партії «Наші» Євгенія Мураєва. Інтерв'ю з ним вийшло в ефірі програми «Важливе», присвяченій 80-й річниці нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз, 22 червня. А потім ще повторювалась упродовж п’яти днів.

У Дніпрі COVID-реанімація лікарні Мечникова заповнена: всі хворі не вакциновані, – Риженко

COVID-реанімація Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова на сьогоднішній день заповнена хворими.

Про це повідомив головний лікар медустанови Сергій Риженко, інформує UAINFO.org.

"Найстрашніше те, що всі хворі - це люди, які не отримали вакцинацію", - зазначив лікар. 

За словами Риженка, старий хірургічний корпус та інші відділення лікарні віддають під лікування тяжких хворих на COVID-19. Наразі ця хвиля епідемії набирає обертів.

"Інкубаційний період захворювання скоротився до 4-5 днів (раніше становив 8-10 днів). Клінічна картина сильно не змінилася: багато пневмоній та ускладнень", - зазначив Риженко.

За словами медика, усіх 15 важкохворих лікарям вдалося врятувати. Тільки за останню годину прибуло 5 нових пацієнтів.

Бывший друг Путина рассказал, насколько богат президент РФ, и как он подкупает иностранных политиков

Бывший владелец Межпромбанка Сергей Пугачев, который сейчас находится в розыске в России и судится с ней в Гааге за активы стоимостью $15 млрд, а с середины 1990-х до 2010 года близко общался с Владимиром Путиным, заявил, что президент РФ сейчас "владеет всем", пишет НВ, информирует UAINFO.org

«Сейчас он владеет всем, ему тратить их (деньги — ред.) негде. Он их тратит на подкуп зарубежных политиков, президентов разных стран», — заявил Пугачев в интервью Дмитрию Гордону.

На уточняющий вопрос, действительно ли Путин подкупает президентов, Пугачев ответил «Конечно».

При этом он уточнил, что это делает не лично президент РФ, но это «идея Путина, мы это обсуждали».

«У Путина и у России путинской есть инструмент, против которого Евросоюз, Америка просто бессильны. Это просто реальные деньги. Вот вы видите бывший премьер-министр Фийон, французский, — он где? Зарубежнефть (бывший премьер-министр Франции Франсуа Фийон с 28 июня 2021 года является членом правления нефтяной компании Зарубежнефть, которая контролируется российскими властями — ред.). Шредер вообще, еще будучи канцлером, просто не вылезал оттуда. … Понимаете, таких вот полезных идиотов, готовы их коррумпировать. Их во Франции полно. Они в Париже, у них влияние. Есть богатые, есть бедные, какие-то бывшие третьего поколения мигранты», — рассказал Пугачев.

"Відписка. Загублено останню повагу". Ектора Хіменеса-Браво розкритикували у Мережі за неповагу до кухні

Суддя шоу МастерШеф Ектор Хіменес-Браво поділився новою публікацією, в якій розповів про те, на що він готовий заради кар'єри і чому людям буває дуже складно з ним працювати.

У своєму Instagram кулінар опублікував  фото, на якому позує повністю оголеним, прикрившись половиною розрізаного кавуна, інформує UAINFO.org.

"ЗАРАДИ РОБОТИ Я ГОТОВИЙ НА БАГАТО ЩО. Як виявилося. Я ось згадував історії, які підтвердять цей заголовок, і був вражений, коли згадав пару-трійку вагомих історій. Коли я жив у Канаді, і був у стосунках з дівчиною, і мені запропонували роботу на Мальдівах. Я бачив, що для неї робота буде важливішою у будь-якому випадку, ніж я. Тому, захотів відкрити світ для себе, і цю можливість, яку я отримав — залишив все, закінчивши стосунки і виїхав на маленький острівець на Мальдівах, відкривати W Resort. Багато моїх друзів мене не зрозуміли, але мені хотілося зміни обстановки і терміново. 

Звільнення. Звичайно, я не раз звільняв людей. Завжди через цінності або їх недбалість. Ви спостерігати за цим також на МастерШеф, з цим у мене немає жартів. Але також були випадки, коли я відмовляв у співпраці і реакція іноді виходила за рамки адекватної...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини