MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 жовтня 2021

259 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 жовтня.

Скандального Киву виключили з ОПЗЖ

Народний депутат Ілля Кива більше не є представником політичної партії ОПЗЖ, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Інформацію підтвердив сам парламентар, спілкуючись із журналістами у стінах Верховної Ради. Кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов опублікував у Facebook його коментар.

"Це мене точно не лякає. Я не знаю нічого про виключення з фракції, знаю точно, що пройшов шабаш окремих людей, які заявили, що мене виключили з партії. Це люди Льовочкіна і Бойка, яких я викрив у злочинах щодо партії і українського законодавства. Все нормально", – запевнив Кива.

The Times: Україна веде переговори з Британією про купівлю ракет для кораблів і літаків

Україна веде переговори з Британією про купівлю ракет для кораблів і літаків. Планується, що для українських патрульних катерів буде надано ракети класу "земля-земля".

Про це повідомляє The Times, інформує UAINFO.org.

Дві країни також обговорюють ракети класу "повітря-земля" Brimstone для українських літаків.

Вважається, що вони коштуватимуть по 100 тисяч фунтів стерлінгів за кожну. Ці ракети можуть вражати невеликі швидкого руху цілі та застосовувалися на британських винищувачах RAF проти терористичної організації "Ісламська держава". 

Видання пише, що переговори ведуться на тлі побоювань України, що РФ може посилити агресію і захопити нові території після запуску російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2".

Лукашенко заявив, що коронавірус може лікувати онкологію. ВІДЕО

Олександр Лукашенко заявив, що коронавірус може бути "ліками" від онкологічних захворювань.

Фрагмент його виступу опублікував Telegram-канал "Пул першого", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

20 жовтня він відвідав Республіканський Науково-практичний центр онкології та медичної радіології імені М.М. Александрова.

"Я радий, що сьогодні поїхав в онкологічний центр, у вашу лікарню. Для себе почерпнув щось хороше. Найкраще, що не заперечує мій помічник, COVID не тільки на даному етапі "придавив" грип, тобто не хворіють люди грипом практично. Але онкологи підозрюють, що й онкологія значно впала не тому, що люди не звертаються. Вони це вже помітили, щось ось відбувається таке. Я буду радий, якщо як з грипом. Тому що все-таки хворих на COVID нам легше лікувати, ніж онкологічних. Тому дай бог, щоб COVID був ліками проти онкологічних захворювань", - сказав Лукашенко. 

Бутусов: Рейтинг Зеленского за половину срока полномочий упал на 48%, рейтинг Порошенко за такой же период – на 42%

"Уважаемый Слуга народа Александр Мариковский очень мудро опубликовал инфографику издания Слово и дело, которое показывает, как КМИС измерял рейтинг президента Петра Порошенко. И обратите внимание, как точно КМИС предсказал результат президентских выборов-2014. И спустя половину срока Порошенко в 2016-м, КМИС показал данные, которые совпадали с данными других социологов. К слову, и на президентских выборах-2019 данные КМИС были точными", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

"И падение рейтинга по данным КМИС у Зеленского и Порошенко очень близкое, Зеленский потерял даже больше.

Посмотрите, получив рейтинг КМИС в мае 2014-го 54,7% Порошенко спустя два с половиной года потерял по опросу в декабре 2016-го 42,2% поддержки. 

А Зеленский получил рейтинг КМИС 73% в сентябре 2019-го. Я посмотрел данные КМИС в октябре 2020-го - тогда у Зеленского осталось уже 33%. А сейчас спустя два с половиной года при власти, в октябре 2021-го, у Зеленского 25% поддержки. Это значит, что за половину своего срока Зеленский потерял 48% поддержки.

Жарт на мільйон: бойкот бренду Yaro через "анекдот" – це прецедент. Чим завершились інші скандали?

Жарт Юлії Прівалової про "бандерівців" може коштувати їй мільйони. Мережі масово знімають бренд з продажу

Українські рітейлери масово знімають з продажу товари бренду Yaro. Все через сумнівний жарт та фото з Москви його власниці Юлії Прівалової. 

Yaro – це бренд натуральних солодощів та комплексів корисного харчування. Власниця бренду – Юлія Прівалова. Вона – дружина Данила Прівалова, сина покійного мера Харкова Геннадія Кернеса та сестра депутата від Слуги народу Володимира Козака, свідчать дані PEP.

Згідно з даними держреєстру Мін'юсту, вона володіє компаніями Фул лайф і Слоу Фудс. За 2020 рік остання отримала 21,4 млн грн доходу і 122 000 грн прибутку.

Через скандал від продажу товарів Yaro вже відмовилися деякі з партнерів. Розповідаємо про "жарт" Прівалової та його наслідки, а також згадуємо інші скандали, коли представники бізнесу дозволяли собі нешанобливе ставлення до українців.

Частина українців залишаться без субсидії: кого це стосуватиметься

Громадяни, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, можуть отримати субсидію за певних умов.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Згідно із законодавством, житлова субсидія не призначається при наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, термін позовної давності якої не закінчився, і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн)", - йдеться в повідомленні. 

Водночас житлова субсидія призначається у разі наявності заборгованості, якщо укладено договір про реструктуризацію цієї заборгованості. З питання укладення зазначеного договору споживачам необхідно звертатися до постачальників відповідних комунальних послуг.

Одразу 7 вакцинованих пацієнтів опинилися в реанімації. Як таке могло статися? Лікар включив "режим лікаря Хауса" і все з'ясував

Абсолютно реальна історія. Без прізвищ, але реальна. Пару днів тому, в одній лікарні у реанімацію завезли одразу 7 людей із ковід сертифікатом. 2 прививки, повна вакцінація. Зав відділення, м‘ягко кажучи був здивований важкістю симптомів вакцинованих. Так бути не мало.

Про це на власній сторінці у Facebook повідомив Леонід Ємець, інформує UAINFO.org

За всіма стандартами і практикою, як його особистою так і світовою — ковід у паціентів мав проходити набагато легше.

Бувають, звичайно, індивідуальні виключення, але тут 7 паціентів одразу! 

Коротше, заввідділення включив "режим лікаря Хауса" і провів з кожним індивідуальну бесіду.

В США спортсменка умерла после соревнований по поеданию хот-догов

В американском Бостоне умерла студентка, поперхнувшаяся во время конкурса по поеданию хот-догов на скорость.

Об этом сообщает News Journal, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org. 

Трагедия случилась еще 17 октября, однако местные СМИ обратили на это внимание только недавно.

За день до этого 20-летняя Мэделин Никпон потеряла сознание на соревнованиях в рамках благотворительного сбора средств на помощь в борьбе с раком груди, проходившего возле кампуса Университета Тафтса. 

Девушке оказывали первую помощь до приезда врачей, которые увезли ее в больницу, где она и умерла, не приходя в сознание. Предполагается, что  Мэделин подавилась хот-догом и умерла от асфиксии.

Як правильно заварювати шипшину, щоб не втратити її користь?

Багато хто полюбляє пити чай із цією ягодою, але дієтологиня Світлана Фус розповіла, як правильно її заварювати і чи дійсно у шипшині стільки користі, як нам розповідали, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Всі знають - шипшина корисна. Про те, що вона чемпіон з вітаміну С, має загальнозміцнювальну дію і навіть говорять допомагає у разі застудах та інфекційних захворювань.

Дійсно, в шипшині міститься дуже багато аскорбінової кислоти. Так воно є, але саме в сухому, засушеному або замороженому вигляді. А її таку ніхто ж не їсть. Можна, звичайно, з неї приготувати компот або зробити відвар. Тільки врахуйте, що шипшина в такому вигляді принесе вже набагато менше користі. Адже під час термічної обробки концентрація вітаміну С зменшується у багато разів. З цієї причини шипшину не треба заварювати окропом і довго настоювати в термосі. Так у вас буде більшою мірою жовчо- і сечогінний засіб – адже плоди мають помірну спазмолітичну, жовчогінну дію.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини