MENU

Олесь Доний раскрыл планы «ПротиВсіхів»

2486 1

 

Змушенийвиставити відкритий лист до одного згромадських діячів: Олеже, мені дужеприкро, що Ви потрапили під впливдезінформації, і викладаєте якразвикривлену картину. «Остання Барикада»не міняла ведучого. Я - голова МО «ОстанняБарикада», і зі мною ЖОДНОГО разу ЖОДНАлюдина не говорила з приводу ведучого.«Остання Барикада» з самого початкупланувала і власних ведучих, і власнихзапрошених для виступів.


Напередодніакції зі мною за їхньою ініціативоюзустрічалися двоє представниківгромадських організацій. Але і вонимене не питали щодо наших планів щодоведучого(хоча могли б і запитати).Натомість вони наполегливо вмовлялипроводити акцію на вулиці Шовковичній.Я попереджав, що це - контрпродуктивнаідея. Бо, по-перше ,там мало місця (а потімвиявилося,що там ще й зранку булозаблоковано міліцейськими щитами), а,по-друге, там не вдасться з’єднатися зпартійними колонами. У відповідь булипогрози бійкою з «партійними».


Явважав і вважаю, це глибоко помилковоюпозицією (про що й сказав). Бо не можнавладі показувувати роздрай у лавахзахисників мови. Навпаки - слід максимальноєднатися. І попереджав, що я за те, щобнадавати слово всім політикам, якіприйдуть на акцію. Тож я свого словадотримав.


Іакцію ОБ проводила на тому місці, прояке я попередив, і ОБ спеціально поєдналовсіх, хто прийшов (тільки ВО «Свобода»продемонструвала окремішність і провеланечисельну акцію десь в іншому куткуМаріїнського парку), і ведучий з усіхможливих варіантів був оптимальний(боне сварливий щодо учасників, зокрема,не називав партійні прапори «партійнимиганчірками», знаєособисто переважну кількість промовців,та користується їхньою довірою. Та маєвеликий досвід як мітингів, так і вуличноїборотьби).


ТожЖОДНОЇ домовленості ОБ не порушувовало.Може хтось з ГО і намислив собі, що ОБбула задіяна як технічна служба длязапрошення людей на мітинг та озвучки,але, нагадаю, що саме ОБ і першою вінтернеті створила групу, і почалазапрошувати людей на мітинг (до того,як прокинулися інші ГО), і саме ОБнайбільше рекламувала суспільство(одні 60 роликів для ТБ та інтернету чоговарті, некажучи вже про прес-конференцію в прямомуефірі по ТБ та інш).


Об'єктивно,більша частина людей на акцію прийшлипо інформації ОБ (при всій повазі додіяльності інших ГО. Але слід же бутиоб'єктивними). І переважне число промовцівтеж було запрошено ОБ.


Щодополітиків: як я вже казав, ми і збиралисянадавати слово всім, хто прийшов висловитисвою політичну позицію. Для політиканенормально НЕ висловлювати своюполітичну позицію.Так що ми були радібачити збільшення кола наших однодумців.


Заздалегідь(напередодні)лише від Віталія Кличка попросилиузгодити його виступ. Звісно, я давзгоду. Під час самої акції прийшлиТурчинов і Яценюк. Звісно, і їм я давможливість виступити, і вважаю цеправильним. Бо це був ПОЛІТИЧНИЙ мітингщодо ПОЛІТИЧНОГО питання. При всьомутому, більшість промовців були літератори(бо це стиль «Останньої Барикади» , ібільшість сучасних літераторів імузикантів є нашими друзями та приятелями).


Щодоштовханини-тут нічого позитивного нескажу. Закликів з мікрофону до силовихдій не було (і це теж залежало відведучого). Як людина, яка знає,що такесилові дії, можу сказати,що без наявностіорганізованої та дисциплінованоїструктури це безперспективно. Тожведучий з усіх поглядів впорався зведенням мітингу.


Найприкрішимимоментами акції стали, як на мене, кількамоментів:


  1. особисто я розраховував на більшу кількість учасників. Такої великої агітаційної кампанії, яку ОБ робила перед акцією, ми робили мало перед яким з наших фестивалів. Плюс інші ГО старалися, але до підходу партійних колон перед сценою було менше тисячі осіб… І це з усієї України! Прикро.

     

  2. найбільше вразила заздрісна і наскрізь брехлива деструктиван кампанія дискредитації ОБ після акції. Кілька заздрісних громадських активістів почали обріхувувати ОБ і докоряти «порушенням домовленостей», яких насправді і не було (про якихось міфічних інших ведучих я дізнався вже посередені мітингу. До речі, на 9.00 (а ОБ завжди починає акції вчасно) ніхто і не підіймав цього питання.

 Олесь ДОНИЙ

 

Партиярегионов? Нет, черносотенцы Малороссии


Азаров подтвердил, чтоПартия регионов – это черносотенцы


«Введение двуязычия -это преступление против нации» - ЮлияТимошенко





Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини