MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 листопада 2021

261 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 листопада. 

Україна отримала другий транш від МВФ за програмою stand-by

Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США).

Про це повідомив у Фейсбуці голова НБУ Кирило Шевченко, передає UAINFO.org.

"Сьогодні Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США). Ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку України й збільшать міжнародні резерви", – зазначив він.

Кабмін затвердив план боротьби з олігархами. ДОКУМЕНТ

Кабінет міністрів України затвердив план заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами). Документ підготовлений Міністерством юстиції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання уряду 24 листопада, яке транслювалося на Youtube, інформує UAINFO.org. 

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, план передбачає здійснення правових та організаційних заходів, що сприятимуть імплементації закону олігархів, реалізації Стратегії розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства, створять запобіжники надмірного впливу осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), в енергетичному секторі економіки та інших сферах суспільного життя.

Адаптивний карантин в Україні змінено. Кабмін оновив правила для "жовтої" зони

В Україні змінили правила адаптивного карантину. Тепер в "жовтому" рівні епідемічної небезпеки для роботи в карантинних обмеженнях необхідно буде мати або одну дозу вакцинації, або негативний ПЛР-тест.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на засідання уряду, інформує UAINFO.org.

Тепер у цій зоні бізнеси та громадські заклади зможуть працювати лише за умови вакцинації однією дозою всього персоналу (або за наявності сертифікату чи сертифікату одужання). Теж саме стосується відвідувачів.

Разом з тим, "жовтий" сертифікат чинний тепер 30 днів замість 120 днів. Сертифікати тепер необхідно зчитувати через додаток "Дія", а не лише перевіряти візуальну наявність. 

Штраф за неналежну перевірку - від 34 до 170 тисяч гривень.

Reuters: Вторгнення Росії в Україну навряд чи є "неминучим"

Повномасштабний наступ Російської Федерації на українські території навряд чи є неминучим, а концентрація російських військ на кордонах, скоріше за все, є черговою демонстрацією готовності Росії захищати свої "червоні лінії" щодо України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в редакційній статті агентства Reuters, інформує UAINFO.org.

"Reuters поговорило з більш ніж десятком джерел, включаючи представників західної розвідки та російськими експертами з політики Кремля, та майже всі погодилися, що вторгнення малоймовірно є неминучим", – зазначається у статті.

На думку експертів, президент РФ Володимир Путін, швидше за все, демонструє реальну загрозу військової моці задля демонстрації серйозних намірів Росії «захищати свої «червоні лінії» щодо України». 

Джерела зазначили, що глава Кремля "вміє" загострювати та послаблювати кризи, як він робив це весною, коли спочатку зібрав на українському кордоні більше сотні тисяч російських військ, а потім відвів їх назад.

На думку експертів, таким чином Путін нагадує Заходу, що з Росією «слід рахуватися».

Вакцинуватися від грипу та COVID-19 можна в один день – імунолог

Вакцинуватися від грипу та COVID-19 можна в один день.

Про це розповів голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій під час онлайн-інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Одночасно можна вакцинувати проти грипу і проти COVID-19 як в один день, так і з будь-яким інтервалом", - зазначив він.

За словами імунолога, за винятком екстрених випадків, вакцинація проти інших інфекційних хвороб наразі має проводитися з інтервалом у 14 днів до чи після щеплення проти COVID-19.

"Скоріш за все, це буде переглянуто найближчим часом. Не завтра, не післязавтра, але я думаю, що з часом ми ці інтервали зовсім приберемо", - наголосив Лапій.

Учасниця програми "Супермама" на каналі СТБ назвала Росію "своєю державою"

Блогерка-мільйонник з Харкова, учасниця шоу "Супермама" на СТБ Діана Бакід рекламувала у мережі проект російського бізнесмена Дмитра Давидова, назвавши Росію "нашою країною".

Про це пише Детектор медіа, інформує UAINFO.org.

Жінка активно веде свій блог в Instagram, проте з-поміж брендів, які харків’янка просуває серед підписників, користувачі помітили рекламу "20 ідей з розвитку Росії".

"Пишатися нашою країною можна тільки тому, що в ній є все ще сильні голови, що скеровують свій енергетичний потік в ім’я спільного майбутнього – так, наприклад, Підприємець Дмитро Давидов запропонував свій план з розвитку країни на 20idei.ru. вважаю, що такий проект – великий подарунок для нашої держави, і вона має його підтримати!", – написала Бакід.

Малюнок 8-річної дівчинки з Житомира нанесуть на космічну ракету Arian-5. ФОТО

Дівчинка з Житомира перемогла у міжнародному конкурсі "Juice up your rocket! Art competition", тепер її малюнок нанесуть на космічну ракету Arian-5. 8-річна Ярина Закалюжна зобразила, як наша планета передає Юпітеру корабель, який буде його досліджувати.

Як передає "Суспільне", житомирянка перемогла у конкурсі, де брали участь 2 тисячі 600 дітей, інформує UAINFO.org.

Міжнародний конкурс організувало Європейське космічне агентство. Малюнок 8-річної українки тепер нанесуть на космічну ракету, запуск якої запланований на 2023 рік. Ця ракета буде вивчати Юпітер.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини