MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 грудня 2021

258 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 грудня. 

Зеленський назвав основні теми розмови з Байденом

Президенти України та США обговорили результати розмови Джо Байдена з  Володимиром Путіним, формати врегулювання конфлікту на сході України та українські реформи.

Про це Володимир Зеленський написав у Твіттері, повідомляє UAINFO.org.

"Завершив півторагодинну розмову з Президентом США Джо Байденом. Президент США ознайомив мене зі змістом його перемовин із Володимиром Путіним. Також обговорили можливі формати врегулювання конфлікту на Донбасі. Торкнулися перебігу внутрішніх реформ в Україні", – зазначив глава держави.

Байден вызвал гнев в НАТО из-за планов пригласить Путина на заседание Альянса – Bloomberg

В Североатлантическом Альянсе (НАТО) раскритиковали намерения президента США Джо Байдена пригласить главу Российской Федерации Владимира Путина на "спецзаседание" членов организации. В частности, одна из стран "разгневана" и требует немедленных разъяснений планов лидера США.

Об этом на условиях анонимности рассказал ее дипломат изданию Bloomberg, информирует UAINFO.org.

Представитель другой страны более конкретно указал, что восточный фланг НАТО обеспокоен последствиями, к которым могут привести такие переговоры, подразумевая политические гарантии и сдерживание НАТО.

Небоженко: Новогодний "подарок" президенту Украины Зеленскому – сочный пример американского политического юмора

Перед нами сочный пример американского политического юмора. Так, вместо столь ожидаемого телефонного звонка президента США Байдена президенту Украины Зеленскому о результатах переговоров Байдена и Путина американцы неожиданно сделали Зеленскому неприятный подарок. Они анонсировали список крутых коррупционеров Украины, которым надежно облепили нашего президента. Это резко снижает новогоднее, радостное настроение президента Зеленского и его свиты. Теперь Зеленский не знает, кого можно приглашать к себе на празднование Нового Года, а кого нельзя, но очень хочется.

Об этом в Facebook пишет политолог Виктор Небоженко, информирует UAINFO.org.

Можно представить себе настроение потенциальных фигурантов этого американского списка, которые собираются "щиро" отдохнуть на Новый Год от политики и криминального обогащения вне Украины.

То, что должен был сделать сам Зеленский еще два года назад, теперь, не смотря на обиды и протесты украинского президента, за него бесцеремонно делают американцы. Иными словами, американцы, вероятно, не согласовывали список "обиженных" и санкционированных с Офисом президента, что делает тандем Зеленского-Ермака уязвимым и малопригодными для политико-юридической защиты наших коррупционеров. 

Росія де-факто визнала, що в ОРДЛО керують її окупаційні адміністрації – Україна в ОБСЄ

Прийнявши ватажків збройних формувань в ОРДЛО до кремлівської партії "Єдина Росія", Москва фактично визнала, що окремими районами Донецької та Луганської областей керують її окупаційні адміністрації.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, інформує UAINFO.org.   

“Москва продовжує інкорпорувати окуповані території в російський політичний простір. Кілька днів тому партія "Єдина Росія" прийняла 100 нових членів з Донбасу, включаючи керівництво її окупаційної адміністрації",  заявив Цимбалюк. 

Він наголосив, що це не лише черговий акт, спрямований проти суверенітету України та Мінських домовленостей. "Це також яскрава демонстрація, кого представляють окупаційні адміністрації – не населення окупованих територій, а владну російську політичну партію", - додав український дипломат.

"Брат іде на брата": ветерани Полтави вимагають відставки мера Мамая після його слів про війну на Донбасі. ФОТО, ВІДЕО

У Полтаві голови громадських організацій учасників бойових дій та члени родин загиблих вимагають від депутатів міськради скликати сесію, щоб висловили недовіру міському голові Олександру Мамаю.

Як повідомляє UAINFO.org з посиланням на "Суспільне", причиною стали слова Мамая в ефірі одного з українських телеканалів про війну на Донбасі: "Мені здається, що у нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави – це Сполучені штати Америки і Росія. Дуже прикро, що іде брат на брата".

За ці слова Мамай уже потрапив у базу "Миротворця".

Відео з вимогами оприлюднили на Facebook-сторінці "ГС "Координаційна рада громадських організацій учасників АТО".

У відеозверненні учасників бойових дій йдеться, що таке висловлення є неприпустиме під час війни.

Фагот назвав фанатів Басти в Україні "п'ятою колоною": У нас війна, а він лиже дупу Путіну!

Український співак, вокаліст гурту ТНМК Олег Михайлюта, більш відомий як Фагот, емоційно висловився про виступи російського репера Басти у Києві та Одесі. Він назвав шанувальників Василя Вакуленка (справжнє ім'я музиканта) "п'ятою колоною" та потенційними власниками паспортів РФ.

В інтерв'ю для YouTube-каналу DOROTYE Михайлюта зізнався, що не поділяє культуру та політику, тому війна на території Батьківщини та концерти російських артистів в Україні – для нього речі несумісні. "Баста лиже дупу Путіну", – висловився Фагот, інформує UAINFO.org. 

Під час діалогу ведуча торкнулася теми заборони концертної діяльності артистів із країни-агресора. Відповідну петицію подав український продюсер та шоумен Ігор Кондратюк. Він запропонував скасувати всі виступи росіян до повернення Криму до складу України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами.

Офіс генпрокурора замовив організацію антикорупційного форуму декоратору "Кварталу 95", обійшовши конкурс

Офіс генерального прокурора України взяв до організаторів міжнародного антикорупційного форуму декоратора "Кварталу 95". Йдеться про Віталія Олійника.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на ProZorro. Наголошується, що це було зроблено без конкурсу, інформує UAINFO.org 

В ОГП пояснили виданню, що рішення було ухвалено через стислі терміни підготовки заходу.

Уточнюється, що заступник генпрокурора Роман Говда 30 листопада підписав два договори із підприємцем Олійником Віталієм Петровичем. Загальна вартість його послуг становила 399,9 тисячі гривень. Та відкритий тендер не проводився.

Як пише УП, Олійник був зареєстрований як фізична особа підприємець у вересні 2021 року. До цього він жодних держтендерів не вигравав.

У грудні кияни отримають платіжки із новими сумами від "Київтеплоенерго"

Клієнти "Київтеплоенерго" у грудні отримають платіжки, у яких з’являться нові рядки з платою за абонентське обслуговування та функціонування систем опалення і гарячого водопостачання.

Про це повідомляє прес-служба компанії, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що нововведення про плату за абонентське обслуговування передбачено Законом "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

"Якщо раніше за обслуговування та заміну будинкових лічильників тепла і гарячої води мешканці сплачували у вигляді внесків, то відтепер – це включено до плати за абонентське обслуговування", – повідомили у компанії. 

Абонплата за тепло і гарячу воду буде зазначатися у платіжці окремими рядками та відображатиметься щомісяця. Вона включає витрати на обслуговування будинкових лічильників тепла, витрати, пов’язані із розподілом та адмініструванням послуг. Максимальний розмір абонплати для однієї столичної квартири — 30,95 грн за послугу з постачання теплової енергії та 33,74 грн за послугу з постачання гарячої води.

У МОЗ розказали, як вакцинуватись, якщо купили підробний COVID-сертифікат

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що у МОЗ розробляють механізм, як звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які купили підроблений COVID-документ та надати їм можливість вакцинуватися.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу, інформує UAINFO.org.

"Люди, які піддалися ковідному шахрайству та купили підроблені документи, на сьогодні потрапили у складну ситуацію. З одного боку - невакциновані особи перебувають в зоні підвищеного ризику, з іншого - вони не можуть себе захистити, бо, придбавши підроблений документ, позбавили себе права на щеплення від COVID-19. Адже в електронній системі охорони здоров’я вже є відмітка про імунізацію, але неправдиву. Ми маємо вже не один випадок, коли особа зверталася до медичного закладу з бажанням вакцинуватися, маючи підроблений сертифікат, але медичні працівники в таких випадках змушені відмовляти людям у вакцинації. Ми хочемо врегулювати цю ситуацію та звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які купили підроблений COVID-документ. Щоправда, для уникнення покарання, до цих людей висувається принципова умова - вони повинні добровільно зізнатися у скоєному та активно сприяти у розкритті правопорушення", - сказав міністр. 

Ляшко озвучив алгоритм дій, якщо людина, яка має підроблений документ про вакцинацію, хоче отримати щеплення від COVID-19:

• звернутись до свого сімейного лікаря чи медпрацівника в пункті вакцинації,

• лікар викликає правоохоронців і вони фіксують наявність у особи фейкового документа,

• працівники Національної поліції відкривають кримінальне провадження, в якому людина, яка купила підроблений СOVID-документ, стає його учасником.

Руслана зізналася, чи вагітна

Відома українська співачка Руслана поміркувала про бажане батьківство, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Так, у жовтні у програмі "Маскарад" знаменитість заінтригувала, що мріє стати мамою й натякнула на цікавий стан. У програмі "Бацман" на YouTube артистка заявила, що це найбільша мрія, надія і бажання, над якими вона працює. Як поділилася знаменитість, вона про це усвідомлено публічно заговорила, аби підкреслити собі, розповісти про свої наміри людям та трохи підбадьорити своїх батьків.

"Вони дуже переймалися, що я поставлю свою діяльність вище за сім'ю. Я вийшла і сказала, що для мене родина головне, і я хочу це зробити для Сашка, тому що я знаю, як він про це мріє багато років. Наше бурхливе життя не дозволяло підійти до цього періоду. І зараз, попри все, скільки б не було попереду проєктів чи бурхливих подій, я озвучила, що дійсно хочу мати дитину. Я хочу, щоб дівчата надихнулися зараз моїми словами і подбали про те, щоб народити, – це круто і, напевно, єдиний сенс", – поділилася зірка. 

Світлана Самуляк виграла "бронзу" чемпіонату світу з важкої атлетики у Ташкенті

Українка Світлана Самуляк стала призеркою чемпіонату світу з важкої атлетики, що проходить у Ташкенті (Узбекистан).

У ваговій категорії до 55 кг Самуляк виборола "бронзу", піднявши в сумі 201 кг (91+110), передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

Перемогла Гофране Белкхір із Тунісу – 203 (92+111), залишивши другу нігерійку Адіджат Оларіне – 203 (90+113).

Інша українка у цій вазі Ольга Івженко стала 11-ю за підсумками двоборства: 186 кг (83 - у ривку, 103 - у поштовху).

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини