MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 грудня 2021

348 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 грудня. 

Муждабаєв: Допомогу армії – в "Дію"! Треба дати можливість кожному українцю пожертвувати свою "ковідну" тисячу ЗСУ

Якщо швидко внести нескладні зміни – зробити на "ДІЇ" опцію переказу #1000гривеньЗСУ, а не лише на квитки, кіно та інші розваги, – то патріотичні громадяни, які зробили щеплення від ковіду і які спроможні сходити в кіно за власний кошт, зможуть швидко зібрати, як мінімум, додатковий #мільярддляармії – а що може бути важливішим за підтримку ЗСУ на тлі російської загрози?

З такою ініціативою до усіх небайдужих громадян України на власній сторінці у Facebbok звернувся Айдер Муждабаєв, інформує UAINFO.org.

Починаючи з минулої п'ятниці, на різних платформах, у різних суспільних колах ДУЖЕ багато людей, серед яких відомі й поважні в країні діячи, представники різних професій, військові, ветерани, волонтери... загалом – Громадяні України, яким не байдуже, деякі патріотичні громадські організації, навіть партії тощо висловилися на підтримку ідеї #1000гривеньЗСУ.

Шановні громадяни, шановні представники влади!

Не залишимо це лише правильними словами, не перетворимо це на черговий привід для гайпу, взаємних підозр на кшталт "усе не так однозначно" чи дрібних політичних розбірок, як буває останнім часом занадто часто. Тут – усе однозначно.

Хто ще не бачив / не чув про це – долучайтеся

Гогілашвілі звільнений з посади заступника очільника МВС

Олександр Гогілашвілі звільнений з посади заступника глави Міністерства внутрішніх справ після інциденту на блокпосту в Донецькій області.

Гогілашвілі звільнив Кабмін, пише РБК-Україна, посилаючись на джерело в уряді, інформує UAINFO.org.

Нардеп Олексій Гончаренко у своєму каналі в Telegram підтвердив, що Кабмін звільнив Гогілашвілі.

"Кабмін звільнив заступника міністра... Олександра Гогілашвілі після скандалу на блокпосту… Хвилина слави іноді вартує кар'єри. Тут навіть вийшло двічі", – поділився народний обранець.

Згодом на "Урядовому порталі" з'явилося розпорядження уряду, в якому  вказано наступне: звільнити Гогілашвілі Олександра Генріховича з посади заступника міністра внутрішніх справ України за власним бажанням.

Нагадаємо, 12 грудня президент Володимир Зеленський попросив, щоб Кабмін звільнив Олександра Гогілашвілі з посади заступника голови МВС через інцидент на блокпосту.

"Прошу міністра внутрішніх справ та Кабінет міністрів розглянути питання про звільнення заступника очільника МВС. Упевнений, що відповідна заява вже написана самим заступником", – заявив президент.

Financial Times: Політика Байдена щодо Китаю і Росії розчарувала деяких союзників США

Президент США Джо Байден прийшов на посаду, проголосивши, що визначальним питанням нинішньої ери є те, чи будуть демократичні країни сильнішими, ніж автократії. Водночас загрози для демократії у всьому світі лише посилилися, пише Financial Times, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Китай розширює тиск проти Тайваню. Байден провів відеозустріч із президентом РФ Владіміром Путіним після того, як Росія почала стягувати військових до кордонів України.

Проте поведінка президента США в змаганні демократії проти автократії — зокрема з його непродуманим онлайн «Самітом за демократію», виглядає менш впевненою, ніж сподівалися багато американських союзників.

З одного боку Байден відносно вдало впорався з елементами зустрічі з Путіним. Активний обмін розвідувальними даними з членами НАТО та ЄС допоміг залучити підтримку для стримувальних заходів проти російської агресії.

Загроза санкцій, зокрема блокування конвертації рубля в долари, повинна поставити Кремль «на паузу».

Західні союзники також натякнули, що новозбудований газопровід «Північний потік-2» може бути заблокований у разі вторгнення Росії. Хоча такий відкритий геополітичний проект слід було зупинити ще задовго до цього.

Байден також запропонував Путіну переговори, пов’язані зі «стурбованістю Москви потенційним розширенням НАТО». Проте президент США міг допустити помилку. Незрозуміло, що він зробив передумовою для відходу російських військ.

Південна Корея погодила закінчення війни з КНДР: що відомо

Північна Корея, США та Китай узгодили основні моменти припинення корейської війни.

Про це повідомляє ВВС, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив, що сторони дійшли розуміння основних моментів припинення корейської війни. Незабаром розпочнуться переговори про угоду. Поки що вони відкладені на вимогу КНДР.

Секретарка Зеленського Марія Левченко ніяк не оформлена в Офісі президента та отримує зарплату в студії "Квартал 95". ДОКУМЕНТ

"ТААААК! Мені здається, що звільненням Гогілашвілі скандал навколо цієї родини і Зеленського не завершиться, бо бикуватість цього мужлана це ще квіточки. Але маємо ще одне питання. Мені так здається, що Левченко Марія Валентинівна ніяк не оформлена в Офісі президента", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише журналіст Тетяна Ніколаєнко, інформує UAINFO.org.

"У воюючій країні особа, яка найбільше часу проводить біля президента, точно може навіть не значитись у штаті Офісу президента? Як вона взагалі на режимний об'єкт щодня заходить?

Чому я роблю такий висновок. Я просто не знайшла декларацій Левченко, тільки її чоловіка Гогілашвілі, який в МВС за останній рік заробив 800 тисяч, в жовтні щось продав автомобільній компанії за пів мільйона, а потім у тої ж компанії купив автівку за ціною нижче ринкової

Але ця оборудка в декларації заступника мінстра внутрішніх справ не головне.

Головне там те, що його дружина отримала зарплату не лише у 2018, а й за 2020 рік (тадададам!!!!) у студії "Квартал 95"", - завершує журналістка.

Російський пропагандист похвалився, що потрапив до України: у ДПСУ викрили його в брехні

Військовий кореспондент пропагандистського проєкту WarGonzo Семен Пегов заявив, що зміг маршруткою з Одеси потрапити через Україну в Молдову. Допомогла йому в цьому нібито "корумпованістю" українських прикордонників.

Помічник голови Державної прикордонної служби, прессекретар Андрій Демченко в коментарі OBOZREVATEL запевнив, що заяви росіянина – неправда. У брехні пропагандиста також викрили в соцмережах, де той виклав фотоінформує UAINFO.org

Що відбулося

Росіянин Семен Пегов заявив, що потрапив до Придністров'я через Україну. У Telegram-каналі WarGonzo 12 грудня він опублікував знімки нібито з міста Тирасполь й на тлі маршрутки "Одеса. Привоз". У самому пості стверджував, що саме на ній приїхав у так звану ПМР, "скориставшись корумпованістю українських прикордонників".

Національний тиждень читання: перша леді України розказала про книжку, яку читає зараз. ФОТО

Дружина президента України Олена Зеленська закликала українців долучитися до тижня читання в Україні

На своїй офіційній сторінці в Instagram перша леді розказала, що сама читає зараз, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Що ви зараз читаєте? Мова не про соцмережі, а про справжнє читання – книги. Сьогодні в Україні стартує (і триватиме до 19 грудня) Національний тиждень читання. Це загальнонаціональне свято, яке об'єднує читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні, започаткував Український інститут книги", - зазначила Зеленська.

Дружина президента розповіла, що сама нині читає книгу британської письменниці Джоан Гарріс "П'ять четвертинок апельсина" українською мовою. 

"Хотіла чогось атмосферного, у що можна загорнутися грудневого вечора, як у м'який плед, теплої сімейної саги на тлі історичних подій – на кшталт "Хорошого року" або "Смажених зелених помідорів…". Отримала більше: разом зі зворушливими дитячими спогадами та сімейними історіями – це книга про війну. Про її страшні наслідки навіть через покоління. Про передчасне дорослішання дітей і незрілість дорослих. Про ненависть, яку може зупинити тільки любов", - поділилася Зеленська.

Вона також навела дані світових досліджень, згідно з якими оптимально за рік читати 12-20 книжок, та додала, що така кількість книг є справжнім тренажером для нашого мозку та цілеспрямованості.

"Звісно, рік закінчується, та ще можна встигнути додати до свого переліку хоча б одну книгу й поділитися враженнями з хештегом #тижденьчитання", - підкреслила перша леді.

Кличко розкритикував Ломаченка за вихід на ринг без прапора України

Ексчемпіон світу з боксу в надважкій вазі Володимир Кличко розкритикував українського боксера Василя Ломаченка за вихід на церемонію оголошення переможця без українського прапора після поєдинку з ганцем Річардом Коммі.

Повідомлення Кличка з'явилося в його Twitter, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Як відомо, на церемонію оголошення переможця Ломаченко вийшов не з національним прапором, а з прапором рідного міста Білгород-Дністровського. Саме з цього приводу й висловився ексчемпіон.

Названа победительница конкурса "Мисс Вселенная-2021"

Сегодня, 13 декабря, стало известно имя победительницы в самом масштабном конкурсе красоты и таланта "Мисс Вселенная-2021". Из 80 девушек из 80 стран желанную корону получила 21-летняя Харнааз Сандху из Индии, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.

Об этом OBOZREVATEL стало известно во время просмотра шоу на YouTube-канале конкурса. Финал транслировался в прямом эфире в более чем 170 странах мира. Проходил он в Израиле на побережье Красного моря, в городе Эйлат.

Молодая модель из Индии стала уже третей представительницей этой страны, которая забрала корону победительницы. На 70-м юбилейном конкурсе в тройку финалисток также вошли Лалела Мсване из ЮАР и Надиа Ферейра из Парагваи. 

В десятке лидеров Анны Неплях из Украины также, увы, не оказалось. Приблизиться к титулу "Мисс Вселенная" удалось представительницам Арубы, Колумбии, Франции, Индии, Парагвая, Филиппин, Пуэрто-Рико, ЮАР, Багамских островов и США.

VIP-номер, алкоголь и 100 евро на еду: райдер Насти Каменских попал в СМИ

В райдере украинской певицы Насти Каменских (NK) прописано довольно много требований, среди которых перелеты бизнес-классом либо перемещения в комфортабельных автобусах и авто представительского класса. Певица оценивает свои суточные в 100 евро (более 3 тыс. гривен), а в гримерке у нее должны быть алкоголь, энергетики, свежие овощи и фрукты.

Фотографии райдера знаменитости оказались в распоряжении издания "Телеграф", информирует UAINFO.org

Оказалось, что певицу на ее выступления сопровождает как минимум 14 человек: шесть музыкантов, четыре танцовщицы балета, тур-менеджер, ассистент, звукорежиссер и художник по свету.

Всем им необходимо предоставить надлежащие условия, хотя и более скромные, чем самой Каменских.

На чем ездит Каменских и ее команда

Артистка при возможности добирается до ближайшего населенного пункта, где запланирован концерт, самолетом. Она должна лететь бизнесом-классом, а ее подчиненные – эконом. В аэропорту Каменских пользуется исключительно VIP-залами.

Если ехать придется автобусом, то он должен быть классом не ниже Mercedes-Benz Sprinter и оборудован кондиционером, баром, TV и DVD.

Автобус класса типа Neoplan и выше требуется при поездках от 200 километров. В таком транспорте обязательно должен быть, кроме предыдущих требований, еще и туалет. Также для отдыха коллективу понадобятся матрасы, подушки, одеяла, постельное белье, напитки и продукты, в том числе – фрукты.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини