MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 грудня 2021

128 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 грудня.

Російська дезінформація: МЗС відповів РФ на заяви про хімічну зброю на Донбасі

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України розповіли, що має зробити Російська Федерація для гарантування безпеки у Європі.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу про те, що нібито у Донецькій області діють представники "американських приватних військових кампаній", інформує UAINFO.org.

"Категорично відкидаємо інсинуації в бік України, які пролунали під час засідання колегії міністерства оборони Російської Федерації", - наголосив Ніколенко.

"Заяви міністра оборони про нібито хімічні речовини, інструкторів американських приватних військових компаній, обстріли житлових кварталів на Донбасі - чергові приклади масованої російської дезінформації. Росія продовжує створювати інформаційне прикриття для можливих подальших провокацій її військ на українській території", - зазначив речник.

У зв'язку з цим у МЗС України закликали російське керівництво припинити ворожу риторику і мову ультиматумів.

"Ты что больной на голову? Это автомобиль народного депутата, как ты можешь его осматривать?": "слуга народа" обматерил полицейских

Народный депутат от "Слуги народа" Николай Галушко нецензурно общался с полицейскими, которые остановили его водителя за нарушение ПДД.

Об этом пишет Украинская правда, информирует UAINFO.org 

По данным источников УП, инцидент произошел 18 декабря 2020 года. Полицейские остановили авто в центре Киева за нарушение правил дорожного движения – пересечение двойной полосы – примерно в 4 утра.

Нардеп Галушко приехал "выручать" своего водителя и долго, нецензурно говоря, объяснял, правоохранителям, что это автомобиль народного депутата и они, мол, не имели права его останавливать. Полицейские отметили, что на автомобиле не написано, что оно принадлежит нардепу, а также, что к тому же нардепы не имеют дипломатического иммунитета.

На видео Галушко обвиняет правоохранителей в провокации, жалуется, что его "выдернули из-за стола" и обзывает полицейских "дебилами".

З 1 січня 2022 року у медустановах України почнуть контролювати призначення і застосування антибіотиків, – ЦГЗ

З 1 січня 2022 року заклади охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу, розпочнуть ведення обліку загального споживання антимікробних препаратів із груп спостереження та резерву протягом року.

Про це повідомляє пресслужба Центру громадського здоров'я, інформує UAINFO.org.

Так, моніторингу підлягають такі препарати:

Антибіотики групи спостереження — це лікарські засоби, які широко використовуються для лікування бактеріальних інфекцій у якості першої та другої лінії терапії.

"Надмірне та нераціональне використання цих препаратів призводить до розвитку антибіотикорезистентності та змушує лікарів призначати антибіотики з групи резерву", - зазначили у ЦГЗ.

Антибіотики групи резерву — це лікарські засоби "останньої надії", які використовують для лікування вкрай тяжких бактеріальних інфекцій, коли інші антибіотики зазнали невдачі.

Зазначається, що досить часто ці препарати є більш вартісними та більш токсичними, ніж засоби першої лінії терапії. Антибіотики групи резерву варто обирати лише в останню чергу.

Федоров розповів, як вакциновані за кордоном українці зможуть отримати "тисячу Зеленського"

Українці, які вакцинувалися від коронавірусу за кордоном, вже можуть отримати 1 тисячу гривень в рамках програми "єПідтримка".

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує UAINFO.org.

"Це системно запрацювало по всій країні – можливість внести сімейними лікарями інформацію про те, що ви отримали щеплення за кордоном, в електронну медичну систему. Після цього людина зможе згенерувати ковідний сертифікат в "Дії" і отримати послугу. Сьогодні є такий чіткий алгоритм", - сказав він.

Із 16 січня 2022 року друковані ЗМІ в Україні повинні видаватися державною мовою, – Держкомтелерадіо 

Держкомтелерадіо нагадує видавцям, що з 16 січня 2022 року відповідно до чинного законодавства загальноукраїнські та регіональні друковані ЗМІ в Україні повинні видаватися державною мовою.

Для друкованих засобів масової інформації, в яких у свідоцтві про реєстрацію записано місцеву сферу розповсюдження, вимога про мову видання починає діяти із 16 липня 2024 року, розповіли в Держкомтелерадіо, передає UAINFO.org.

"Відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" друковані засоби масової інформації можуть видаватись іншими, ніж державна, мовами (зокрема, російською) за умови, що одночасно з відповідним накладом видання іноземною мовою видається тираж цього видання державною. Наклад українською мовою має бути виготовлений, і обов'язкові примірники мають бути надіслані відповідно до законодавства, навіть якщо, окрім обов'язкових примірників, більше жоден екземпляр українською не вдасться розповсюдити", – додали у відомстві. 

"Розповсюдження за передплатою друкованих видань російською допускається за умови забезпечення з боку їхніх засновників (співзасновників) можливості передплати в Україні такого самого видання державною мовою. У місці розповсюдження друкованого видання російською мовою розповсюджується такий засіб масової інформації державною, незалежно від того, чи відбувається розповсюдження на оплатній основі, чи на безоплатній, включно з безоплатним роздаванням", - зазначили в Держкомтелерадіо .

В России коммунальщики вышли косить траву в 50 градусов мороза

В Якутии, что в Российской Федерации, сотрудники жилищно-коммунальных служб вышли косить траву. Все бы ничего, но на улице в этот момент было 50 градусов мороза.

Непривычное для зимнего сезона действо запечатлел житель города Покровск Иван Руфов. Он поделился снимком в городской группе в запрещенной в Украине соцсети "Вконтакте", пишет местное издание "Сибдепо", пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.

На фото видно, что коммунальщики с косами косят траву, которая торчит из сугробов. В комментарии изданию автор фото уточнил, что мужчины убирали с улиц города привычный сорняк камыш. 

Хотя у многих такая картинка вызвала когнитивный диссонанс, местные жители встали на сторону коммунальщиков. Они отметили, что во время уборки травы зимой не мешают комары и мошки. Кроме того, это оправданная мера, поскольку до конца года нужно освоить остатки средств на благоустройство, чтоб на будущий год не урезали бюджет.

Меган Маркл та принц Гаррі планують третю дитину

Напередодні стало відомо, що 40-річна американська акторка та дружина 37-річного принца Гаррі, онука королеви Великобританії, планують третю дитину.

Інсайдер, близький до пари, повідомив про це ЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Вони багато думали про це. Меган та Гаррі вважають, що таким чином зроблять позитивний внесок у світ, виховуючи розумних дітей", — повідомило джерело. Крім того, стало відомо, що після народження в червні 2021 року доньки Лілібет Діани син принца Гаррі та Меган Маркл Арчі почав просити в батьків ще братика.

Топ-7 рождественских десертов в Европе: история и интересные факты

В отличие от Украины, где традиционный рождественский стол не балует сладостями, в Европе зачастую именно сладкое определяет все настроение Рождества. У каждой страны есть свой неповторимый праздничный десерт, пишет Вокруг света, информирует UAINFO.org.

Имбирные пряники

Разрисованные яркой глазурью пряничные человечки, сердечки и домики — это культовая сладость во всей Европе. Можно обойтись без застолья, индейки и свечей, но без имбирных пряников — никак. В предрождественской Европе они продаются буквально на каждом углу: на ярмарках, в больших супермаркетах и маленьких семейных пекарнях. Имбирные пряники подают к столу, дарят гостям и вешают на елку. В общем, незаменимая вещь. Осталось только понять, каким образом имбирный пряник приобрел такой высокий статус в той части света, где имбирь никогда не рос.

Азиатский пряный корень попал в Европу еще в античные времена, но был на вес золота, потому что считался мощным средством против чумы. После падения Римской империи о волшебной восточной пряности забыли на столетия, пока в конце Х века имбирь снова не завоевал Европу, и уже сразу в составе пряников. По легенде, рецепт необычной выпечки привез во Францию монах Григорий Макар, который до этого жил и служил богу в Никополе Помпеях (древнеримский город на территории современной Турции). Имбирные пряники считались не едой, а сильным лекарством от множества недугов. Григорий Макар несколько лет до своей смерти учил французскою братию правильно его готовить. Поскольку имбирь был по-прежнему крайне дорог, то получить полезную выпечку монахи могли лишь по самым большим праздникам. Именно так появилась традиция отмечать Рождество имбирными пряниками.

С какими цветами сочетается Very Peri – цвет 2022 года. Шпаргалка от стилиста

Сиреневый, оттенок которого Very Peri стал главным в 2022 году по версии Pantone, удачно сочетается с яркими цветами: насыщенным желтым, оранжевым, алым, зеленым и другими. Стильно будут смотреться и монохромные сиреневые образы.

Об этом рассказала украинская стилист Зоя Панина. Она опубликовала подборку луков в Instagram, чтобы показать, как носить главный цвет наступающего года, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org

Как отметила эксперт по стилю, в 2022-м многие модницы будут выбирать насыщенный сиреневый с красным подтоном. 

Интересно, что в природе такого глубокого оттенка, как Very Peri, не существует. "Цвет родился под влиянием пандемии и нашего стремительного погружения в онлайн. Виртуальная и осязаемая реальность слились в одно целое – и мы уже не представляем одно без другого", – написала Панина.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини