MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 січня 2022

224 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 січня.

Харків може бути окупований. Зеленський назвав можливий сценарій вторгнення Росії

Президент України Володимир Зеленський назвав можливий сценарій подальшої військової російської ескалації. Він припускає, що РФ може окупувати Харків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву в інтерв'ю The Washington Post, інформує UAINFO.org.

"Я скажу реально, якщо Росія вирішить посилити їхню ескалацію, звичайно, вона це зробить на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з РФ. Харків, який знаходиться під контролем уряду України, може бути окупований", - зазначив президент. 

За його словами, Росії для нападу лише потрібен привід. "Скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації Криму ми розуміємо, що це можливо і може статися. Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це є великі міста. У Харкові проживає понад 1 млн жителів", - підкреслив Зеленський.

Росія висунула нові вимоги щодо "гарантій безпеки"

Росія висунула вимоги до НАТО з приводу невступу України і Грузії в Альянс. Однак, сьогодні в МЗС РФ заявили, що російські пропозиції щодо "гарантій безпеки" мають на увазі також виведення сил НАТО з Болгарії та Румунії.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "РИА Новости", інформує UAINFO.org

У міністерстві відповіли на питання, що означає для Болгарії і Румунії вимога Росії, що НАТО повинно повернутися до конфігурації 1997 року. 

"Мова йде про виведення іноземних сил, техніки і озброєнь та інші кроки з метою повернення до конфігурації станом на 1997 року на території країн, які не були членами НАТО на зазначену дату. До таких належать і Болгарія, і Румунія", - йдеться в письмових відповідях Міністерства закордонних справ на питання, що надійшли до щорічної прес-конференції Сергія Лаврова.

Хворобливі мрії. Путін має намір відсвяткувати 100-річчя від дня заснування СРСР створенням нової Російської імперії – Волкер

Зовнішньополітичні кроки президента РФ Володимира Путіна вказують на те, що він сповнений рішучості відсвяткувати у грудні 2022 року 100-річчя від дня заснування СРСР створенням нової Російської імперії, вважає колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер.

Подібною думкою він поділився у колонці, опублікованій на сайті НВ, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Примирення з цією новою реальністю стане складним завданням для керівників НАТО протягом наступних місяців і років. Аби забезпечити свободу і безпеку в Європі – і зберегти надію на те, що країни, які нині входять до НАТО, також можуть користуватися свободою та безпекою, – у НАТО мають бути готові повернутися до рівня військової присутності та пильності, небачених десятиліттями", – попереджає дипломат.

За словами Волкера, тексти проєктів договорів, представлені Росією Сполученим Штатам та НАТО в грудні 2021 року, показують, що РФ прагне зруйнувати архітектуру європейської безпеки, що існувала після Гельсінських угод 1975 року, і натомість повернутися до схожого з ялтинським поділом Європи на західну та російську сфери впливу.

«Деякі елементи гельсінкського „декалогу“ прямо заперечують російські тексти: наприклад, право держав обирати свої власні безпекові союзи, невтручання у внутрішні справи інших держав, зобов’язання утримуватися від погроз або застосування сили; та визнання того, що міжнародні кордони не можуть бути змінені силою», — наголосив Волкер.

"Путин принимает решение о войне с узким кругом": Каспаров сказал, кто влияет на президента РФ

Известный шахматист, российский оппозиционер Гарри Каспаров заявил, что президент РФ Владимир Путин принимает решение о войне в узком кругу. По его словам, желание взять реванш за поражение в "холодной войне" может стать решающим фактором для главы Кремля.

Также Каспаров уверен, что российские олигархи не влияют на Путина, несмотря на то, что большинство их состояния сосредоточено на Западе. Об этом он рассказал в интервью "24 каналу", информирует UAINFO.org.  

Российский оппозиционер подчеркнул, что многие олигархи в России понимают, что из-за западных санкций они могут потерять существенную часть своего капитала.

"Боюсь, что никакие олигархи на Путина не влияют. Многие из них, конечно, обеспокоены, потому что состояние расположено на Западе, и для них это может быть серьезной проблемой. Они понимают, что в какой-то момент Запад может начать действовать, и тогда возникнут проблемы с их капиталами и общей безопасностью роскошной жизни, к которой они привыкли", – сказал Каспаров.

Куса: Бодание между США и Россией – это не только лишь про Украину, а гораздо более глобальный процесс

"Есть один момент, который у нас очень сильно недооценивают в ситуации с РФ. Бодание между США и Россией - это не только лишь про Украину, а гораздо более глобальный процесс, чем это кажется в нашем украиноцентричном пространстве", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет аналитик Илия Куса, информирует UAINFO.org

"Владимиру Путину глубоко плевать на Украину и происходящее здесь. Для него все танцы вокруг Штатов и женевских "диалогов о безопасности" имеет глобальное, принципиальное значение, в котором "украинский вопрос" - лишь один из элементов игры.

Для российского политического руководства переговоры с США - это их шанс заставить Запад пересмотреть итоги "холодной войны", внести изменения в европейский порядок, в котором в 1980-1990-х была закреплена главенствующая роль западных структур. В Кремле считают, что сейчас наступил уникальный момент бросить вызов этой системе и форсировать её трансформацию, включив туда РФ - то, что Путину не удалось сделать за 20 лет его правления. 

Украина здесь выступает в качестве формального повода и, в случае чего, пространства для проецирования силы. Донбасс и Минск-2 на самом деле не так волнуют Путина, как желание продавить для РФ более приемлемую роль в новом балансе сил, который сейчас будет складываться между Западом и Востоком по мере всё большего перехода к многополюсной системе международных отношений.

Это значит, что даже договорённости по Минску-2 не гарантируют того, что мы вдруг исчезнем с радаров России, или что нами не будут больше помыкать в своих интересах внешние игроки. Потому что борьба идет не за Украину, а за будущее европейского и мирового порядка с учетом последних сдвигов в международной политике.

Українка передчасно народила під час туру Європою й "влетіла" на космічну суму. ВІДЕО

Жителька Херсона Альона Шевченко народила дитину, будучи на сьомому місяці вагітності, під час екскурсійного туру Європою. 

Та це не стало єдиним шоком для родини. Клініка німецького міста Амберг виставила їй шалені суми, йдеться в сюжеті ТСН, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Подружжя купило екскурсійний тур за 700 євро, а "влетіти" могли на 90 тисяч – медичний гелікоптер, пологи та 10 днів реанімації. На щастя, пологи приймала лікарка з України. Акушерка зрозуміла, що молоду родину треба рятувати ще й від боргу, що зростає з кожним днем. Тож було організовано збір коштів. 

А ще назустріч пішла влада Амберга. Рахунки оплатять з бюджету міста. Але це – виняток, кажуть фахівці з туристичного бізнесу.

Експерти зі страхування вказали на помилки подружжя: вони врахували, що їхня туристична страховка покриває ризики для вагітних лише до 28-го тижня. Саме, ризики, а не самі пологи.

"Тож, аби не сталося несподіванок у подорожі, українцям слід уважно вивчати документи, а особливо - звертати увагу на страховку", – наголошують журналісти.

Звезда "Аббатства Даунтон", у которой 6 лет назад умер жених, выйдет замуж

40-летняя британская актриса и певица, получившая известность после выхода сериала "Аббатство Даунтон", Мишель Докери стала невестой 34-летнего креативного директора Джаспера Уоллер-Бриджа, брата популярной актрисы Фиби Уоллер-Бридж. Ранее исполнительница роли леди Мэри Кроули уже была помолвлена, однако ее возлюбленный скончался после продолжительной борьбы с онкологией.

О том, что Докери снова выйдет замуж стало известно сегодня, 20 января. Радостную новость сообщило издание The Times, информирует UAINFO.org.  

Пара познакомилась в 2019 году через общих знакомых из киноиндустрии. Роман у них завязался довольно быстро, но спокойно. Свои отношения они долгое время скрывали, а подробности личной жизни не выносили на всеобщее обозрение. 

Впервые о чувствах между Мишель и Джаспером стало известно, когда они вместе посетили Римский кинофестиваль.

Аліна Паш отримала європейську музичну премію MME Awards 2022

Українська співачка Аліна Паш отримала музичну премію ЄС Music Moves Europe Awards 2022.

Про це повідомляє Національного бюро програми ЄС "Креативна Європа" в Україні, інформує UAINFO.org.

"Церемонія нагородження відбулася сьогодні ввечері, 20 січня, під час однієї з ключових подій музичної індустрії – фестивалю-шоукейсу ESNS (Eurosonic Noorderslag) у Гронінгені, Нідерланди", - йдеться у повідомленні.

Іншими переможцями Music Moves Europe Awards 2022 стали Denise Chaila (Ірландія), Дeva (Угорщина), Meskerem Mees (Бельгія), Mezerk (Франція) і Blanks (Нідерланди).

Кожен із п’яти переможців отримав по 10 000 євро.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини