MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 лютого 2022

212 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 лютого.

Бутусов: Великие Байден и Джонсон 16 февраля одержат победу над Путиным 

"Эта цитата объясняет все: "Cерией практически бескровных маневров, выполненных при помощи "мирных маршей" под прикрытием дымовой завесы более или менее правдоподобной пропаганды, Гитлер... коренным образом изменил обстановку в Европе в свою пользу. Прямо это выражалось в стремительном развитии вооружения, а непрямо – в уменьшении мощи возможных главных противников путем отрыва от них союзников и подрыва корней их стратегии.

Гитлер всегда планировал внезапные удары против слабых или изолированных стран, в то же время перекладывая основную тяжесть ведения наступательных действий на плечи своих противников. Союзники могли бы выпутаться из этого затруднительного положения и лишить Гитлера полной свободы действий только путем проведения политики санкций, т. е. мерами экономического и дипломатического бойкота Германии, а также снабжения потенциальных жертв агрессии со стороны Германии вооружением. Такая политика санкций оказала бы Польше не меньше помощи и принесла бы значительно меньший ущерб престижу Англии и Франции и их перспективам на будущее, чем объявление ими войны Германии при таких неблагоприятных условиях. Бэзил Лиддел-Гарт, один из самых значимых военных теоретиков 20-го века, цитата из книги "Стратегия непрямых действий", 1954 год", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

"Действия президента США Джозефа Байдена и премьер-министра Бориса Джонсона войдет в учебники истории как образцовая стратегия "мягкой силы". Обидно, что ряд украинских руководителей, которые вместо книг читают только инстраграм, создали абсурдную волну критики против массированной военной, политической и информационной кампании, которую проводит США, Великобритания и другие страны НАТО в защиту Украины. Эта невежественная критика обманывает украинцев, которые начинают думать, что США и Великобритания действуют неправильно, что не надо поднимать шум и нагнетать обстановку. Однако с точки зрения большой стратегии, Байден и Джонсон действуют просто идеально, точно по канонам, описанным Лиддел-Гартом.

"Я в цей сценарій не вірю". Резніков виключив напад на Київ з Білорусі 

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає малоймовірним вторгнення Росії і захоплення Києва з території Білорусі. Він підкреслив, що рельєф місцевості і вибудувана на цьому напрямку оборона ускладнять завдання наступаючим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Резнікова в ефірі програми "Свобода слова", інформує UAINFO.org

"Я в цей сценарій не вірю, тому що атака на Київ можлива тільки з півночі з території Республіки Білорусь. Не забувайте, що у нас тисяча кілометрів з Білоруссю, з яких близько 750 кілометрів - це болота, зарості, дуже складний рельєф", - сказав Резніков. 

За його словами, не в будь-якому місці можна перетнути кордон з Білоруссю. Він додав, що там є всього 250 кілометрів, які можна легко подолати. Однак, уточнив Резніков, в цьому випадку ворожі війська опиняться не під Києвом, а на кордоні з Польщею.

Глава Кремля в панике. Шольц после прибытия в Москву отказался от российского ПЦР-теста  

Президент России Владимир Путин настолько боится коронавируса, что потребовал от немецкой делегации, включая канцлера Германии Олафа Шольца, сдать три анализа ПЦР за четыре дня до визита в РФ. Еще один россияне хотели провести тест дипломату уже по прибытию, но он отказался.

Как пишет Bild, согласно требованиям кремлевского правителя, его должен был сделать российский медицинский персонал сразу после приземления немецких гостей, сообщает Обозреватель, информирует UAINFO.org

Однако Шольц согласился сдать немецкий тест врачу посольства Германии в Москве.

Немцы пошли на единственную уступку России в этом вопросе – они могли послать кого-нибудь на правительственном аэробусе, чтобы наблюдать за правильностью выполнения теста ПЦР.

Лукашенко в інтерв'ю екс-спікеру Морозу поскаржився на "безмозких" Литву і Україну  

Лукашенко в інтерв'ю екс-спікеру Морозу поскаржився на "безмозких" Литву і Україну

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко обурився відмовою України від експорту білоруського калійного добрива, заодно пригадавши закриття повітряного простору для білоруських літаків. Він пригрозив домовитися з Росією, щоб закрити небо та заборонити вильоти також для України.

Про це невизнаний лідер Білорусі несподівано вирішив поскаржитися колишному українському політику-соціалісту Олександру Морозу. Відповідне відео опубліковано на Youtube-каналі "БелТА".

Диктатор емоційно, навіть зриваючись на крик, поскаржився, що Україна намагається "душити" калійну компанію Білорусі, звернувшись щодо відповідних постачань до США.

"Водночас, коли вони до мене звертаються – кризова ситуація була кілька тижнів тому – я ж так не повівся. Ми ж поставили електроенергію", – заявив Лукашенко.

Він обурився, що Україна "попереду усієї планети" закрила небо для білоруських літаків, образивши заодно владу Литви. 

"Ну гаразд, там литовці, у них давно мозку немає, у влади Литви. Але Україна навіщо це робить? Навіщо це все було руйнувати?" – вигукував Лукашенко.

"Ну облетимо ми. А якщо ми з Росією домовимося? І Росія закриє виліт літаків з України – й українських, й інших? І поставить точки входу в Росію через Білорусь? Що робитимуть?" – заявив Лукашенко.

Євген Дикий: Перші 48 годин війни будуть вирішальними. Вони визначать переможця

Я не знаю, почнеться велика війна завтра, в ніч на середу чи ще на тиждень пізніше. Також не знаю, чи взагалі вона почнеться цього року, чи зусиллями союзників відтермінується на довше. Цього наразі не знає ніхто у світі.

Натомість я досить добре уявляю, хто визначить перебіг цієї війни та переможця у ній. Ці хто – ми з вами, ми усі, а не лише хлопці й дівчата із передових частин ЗСУ. Визначальною буде наша поведінка у перші 48 годин навали, далі все піде за інерцією і з практично неминучим результатом – в той або інший бік, – пише біолог, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий для "Обозреватель", інформує UAINFO.org.

Якщо ми всі разом гідно протримаємось ці перші дві доби – далі зможемо відмобілізовувати всі ресурси немаленької 40-мільйонної країни, а союзники надаватимуть таку допомогу, порівняно з якою нинішня видаватиметься демо-версією. І якими б значними не були наші втрати, скільки б часу не зайняла "реконкіста", підсумок війни буде однозначним: наша перемога, повернення і окупованих зараз земель, і тих, які встигнуть окупувати на початку нової інвазії. Будуть і репарації, якщо на карті світу залишиться Росія, з якої можна буде їх запитати. Що, до речі, не факт.

Якщо ж наш опір буде таким, як свого часу у Криму, або як опір афганської армії талібам, тоді росіяни переможно пройдуть до наших західних кордонів, а союзники будуть зайняті виключно евакуацією своїх громадян.

Вчені випробували на вівцях біонічні очі: люди будуть наступними  

Дослідники заявили, що експеримент на тваринах увінчався успіхом, тому подали документи на проведення випробувань на людях.

Австралійські вчені випробували на вівцях технологію біонічних очей, які імплантували хірургічним шляхом за сітківку тварин. Про це повідомляє Futurism, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Під час проведеного експерименту дослідники хотіли переконатися, що імпланти не спричинять небажані побічні ефекти. Команда вчених із Сіднейського університету та Університету Нового Південного Уельсу вже подала документи, щоб отримати дозвіл для початку випробування своєї технології на людях.

"Не зафіксовано несподіваних реакцій з боку тканин ока навколо вживленого пристрою. Ми вважаємо, що пристрій може залишатися в оці протягом багатьох років без особливих проблем", — каже інженер-біомедик із Сіднейського університету Семюел Еггенбергер.

Принц Чарльз може "помститися" Меган Маркл і принцу Гаррі за скандали з королівською сім'єю  

У день 70-річчя правління Єлизавети II палац офіційно заявив, що принц Чарльз і його дружина Камілла Паркер-Боулз — наступні в черзі на королівський престол. Ходять чутки, що майбутній король планує внести зміни до правил престолонаслідування. Під приціл може потрапити син Меган Маркл і принца Гаррі – 2-річний Арчі.

Джерела The Mirror повідомляють, що після того, як принц Чарльз стане королем, він може змінити правила престолонаслідування. Кажуть, він ображається на герцогів Сассекських – Меган Маркл і принца Гаррі – через їхні численні скандали з королівською сім'єю, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

За законом онуки принца Чарльза в майбутньому, коли той стане королем, можуть здобути титул принца та принцеси. Але, судячи з інформації інсайдерів, на сьогодні спадкоємець престолу не готовий надати їм таку можливість. 

Як писав раніше Фокус, у 2020 році американська актриса Меган Маркл і її чоловік, принц Гаррі, переїхали жити до Лос-Анджелеса. З того моменту принц Чарльз не бачився з онуком Арчі, якому вже два роки, а з семимісячною крихіткою Лілібет Діаною, яка народилася минулого літа, і зовсім не знайомий наживо. Джерела, близькі до палацу, повідомляли журналістам, що ця ситуація дуже засмучує принца Вельського, через що на початку 2022 року він намагався налагодити стосунки зі своїм бунтівним сином і запрошував його до Великобританії. Намагання королівської сім'ї піти на мирову з герцогами Сассекськими не мали успіху.

Alina Pash запропонувала Kalush Orchestra разом представляти Україну на Євробаченні-2022

 

Українська співачка Alina Pash не проти, щоб гурт Kalush Orchestra поїхав на Євробачення-2022 від України разом з нею. Зазначимо, що знаменитість перемогла на нацвідборі (після чого стала героїнею гучного скандалу), а репер та його команда посіли друге місце.

Відповідну ідею Alina Pash висловила в соціальних мережах на фоні шквалу критики на її адресу. У своєму Instagram-акаунті в форматі сторіз артистка написала, що не є ворогом фанатів Kalush Orchestra, інформує UAINFO.org.

"Нам, українцям, потрібно об'єднатися у такий важливий для країни час", – заявила виконавиця й поділилася скриншотом свого листування.  

На пропозицію щодо того, щоб разом із репером представляти країну на міжнародному пісенному конкурсі в Італії, співачка відповіла: "Я готова, якщо це примирить країну та змусить задуматися про важливіші проблеми, які відбуваються зараз".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини