MENU

Где в Украине больше всего гибнут в ДТП. КАРТА

1850 1

Найбільший ризик загинути на дорозі мають ті автомобілісти і пішоходи, які часто користується дорогами Київської, Житомирської та Полтавської областей, а також міста Севастополя та Республіки Крим. Такі результати мого власного аналізу ситуації з дорожною смертністю в Україні у 2011 році.

Смертність в областях України внаслідок ДТП, 2011 рік (загиблих осіб на 1 млн населення)

Смертність внаслідок ДТП в областях України, 2011 рік, осіб на 1 млн населення

Примітки:
1.Жовтим кольором показані області з середнім рівнем смертності (в межах +-15% від середнього показника по країні), зеленим показані області з показником, значно нижчим за середній, червоним - області зі смертністю, значно вищою за середню.
2. Середній показник в Україні у 2011 році склав 106 загиблих на 1 млн населення, середній показник країн Євросоюзу - 61.
3. Дякую за мапу Сергію Васильченку

Рейтинг областей за смертністю на дорогах, 2011 (загиблих осіб на 1 млн населення)

 Примітка: Для підрахунку використано дані ДАІ да Держстату за 2011 рік


Отримана таблиця свідчить про різний ступінь гостроти проблеми в різних регіонах, з коливанням від +130% до -40% відносно національного показника 106 загиблих на 1 млн населення. Найгірша ситуація виявилася в Київській і Житомирській областях, які далеко випереджають всі інші регіони. Полтавська, Херсонська, Волинська області, а також Крим та місто Севастополь теж мають значно гіршу ситуацію, ніж в середньому по країні, і вимагають невідкладних дій.

Однак, областям з нижньої частини списку також не варто бути бездіяльними, адже їхні відносно непогані показники, ймовірно, спричинені зовсім не успішністю контраварійних заходів, а сторонніми об'єктивними факторами, такими як менша кількість автомобілів чи нижчий рівень доходів населення. Абсолютно всім областям та містам Києву і Севастополю варто ставити цілі зниження смертності відносно їхнього власного показника, а регіони з найгіршою ситуацією повинні прагнути чим швидше добитися зниження хоча б до середнього рівня по країні.

Віктор ЗАГРЕБА [info]viktoza

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини