MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 березня 2022

566 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 березня.

Путін у розмові з Макроном заявив, що не відмовиться від своєї мети в Україні, і пригрозив підвищити ставки  

У четвер, 3 березня відбулась чергова телефонна розмова президента Франції Еммануеля Макрона з російським президентом Володимиром Путіним щодо війни, яку Кремль розв'язав з Україною. Агресор заявив президенту Франції, що має намір досягнути своїх цілей у будь-якому випадку і без жодних компромісів.

Про це повідомило французьке видання Ouest France, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

Зазначається, що це вже третя така розмова між Макроном і Путіним з початку вторгнення російської армії в Україну 24 лютого.

Видання зазначає, що Еммануель Макрон порозмовляв з російським президентом наступного дня після свого виступу перед французами, в якому він беззастережно назвав Путіна агресором. Але попри все своє небажання діалогу з російським "колегою", він і далі намагається схилити Путіна до мирного врегулювання і результативних переговорів.

Однак, Путін, вочевидь не збирається відмовиться від своєї мети знищити Україну. Про це свідчать його заяви, зроблені у розмові з Макроном, яка тривала понад півтори години.

У владі РФ паніка, еліта вивозить рідних з країни – розвідка 

За даними української розвідки, більшість представників російської еліти наразі займаються евакуацією своїх рідних та близьких з Москви до Грузії, Ізраїлю, ОАЕ.

Про це свідчать  дані розвідки, надані "Українській правді", інформує UAINFO.org.

"У середовищі вищого політичного керівництва РФ продовжуються панічні настрої та підвищується рівень недовіри до президента РФ. Більшість представників еліти РФ вирішує питання евакуації своїх рідних та близьких з Москви до Грузії, Ізраїлю та Арабських Еміратів, а також, уточняються місця переховування на випадок ядерної війни. 

Зокрема, з розмови радника-посланника посольства РФ у США Люкманова Артура Рушановича з невстановленою особою на ім’я Владислав Луценко, вірогідність ядерного конфлікту (не війни) присутня, однак невелика.

Мы можем увидеть в ближайшее время, как свихнувшийся диктатор скоропостижно умрёт. От инфаркта, "новичка" или табакерки, – Береза 

"Хочу поделиться с вами своими размышлениями. Сразу скажу, что они базируются на анализt той информации, которая у меня есть, а её немного, на общении с экспертами и на догадках. Так что это не моя классическая аналитика, которая базируется исключительно на точных данных, а именно размышления", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Борислав Береза, информирует UAINFO.org.

"Начнём с того, что такие операции, как вторжение в Украину, готовятся очень долго и основательно. Значит подготовка шла минимум год. Теперь добавьте к этому, что работала огромная команда аналитиков, экспертов, военных и спецслужб. Надо не забывать и о том, что огромное количество шпионов интегрированы в разные эшелоны власти и снабжали все это время врага информацией. А кроме того, через них шёл саботаж тех военных направлений, которые особенно болезненны для Кремля. И все равно Путин проигрывает эту войну. Не какой-то один бой. А именно войну. Притом, как на полях сражений, так и в информационном поле. Оцените!

Вчера вечером под Баштанкой ЗСУ разгромили колонну более чем из 200 автомобилей. Оставшиеся оккупанты заняли круговую оборону. После чего их накрыли. Выживших нет. Я общался с непосредственным участником событий и он сказал, что это было, как в тире. Более того, колонну вывели на пристрелянную заранее позицию. А это о многом говорит. Это значит, что наши не просто ждали оккупантов и обладали информацией о них, а тех вели, как стадо на убой.

Окупанти пояснили значення літер V і Z на російській військовій техніці  

Міноборони РФ пояснило значення літер V і Z на російській військовій техніці, що здійснила вторгнення в Україну, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

На офіційній сторінці в Instagram відомства країни-агресора з'явилося розшифрування літер у фотографіях:

Z - "За перемогу"

V - "Сила V правді" і "Завдання буде виконано".

У Франції конфіскована яхта російського олігарха Сєчіна

Французькі митники затримали яхту Amore Vero на верфі La Ciotat, яка готувалася до термінового відплиття. Яхта належить російському олігарху Ігорю Сєчіну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg, інформує UAINFO.org. 

Франція конфіскувала розкішну яхту, що належить главі "Роснефти" Ігорю Сєчіну в рамках санкцій Європейського Союзу проти Росії. Amore Vero затримали в середземноморському порту Ла-Сьота, недалеко від Марселя, на Лазурному березі Франції. 

За даними французького уряду, яхта належить компанії, основним акціонером якої є глава "Роснефти". Всупереч того, що судну не дозволили покинути порт, воно не було конфісковано державою. Яхта Amore Vero прибула в Ла-Сьота 3 січня і повинна була залишатися в порту до 1 квітня на ремонті.

Журнал Time вперше вийде з обкладинкою українською мовою 

Одне з найстаріших видань у США та світі – авторитетний американський щотижневий журнал Time – вперше вийде у друк із обкладинкою українською мовою. Водночас його головною темою стане стаття про президента України Володимира Зеленського і те, як він захищав свою країну та об’єднав увесь світ.

Звісно ж, не без окремої згадки про відважних героїв-українців, які борються з окупантами. Вихід номера очікується 14 березня, проте в мережі вже показали, як він виглядатиме – у згаданому матеріалі, який теж доступний на сайті видання, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Так, у звичній червоній рамці на чорному тлі обкладинки Time розмістили синьо-жовту картинку – прапор України. І напис українською: "Життя переможе смерть, а світ – темряву". Внизу додано: "Володимир Зеленський і герої України".

Статтею випуску буде матеріал How Volodymyr Zelensky Defended Ukraine and United the World ("Як Володимир Зеленський захищав Україну та об’єднав світ").

У ній журналіст Саймон Шустер описує трансформацію українського лідера як президента, а також аналізує його дії після нападу Росії.

Більшість лікарень готові до тривалого військового стану та прийому поранених, — Борис Тодуров 

На восьму добу гарячої фази війни, 3 березня, у столиці України ситуація відносно спокійна, життя триває, звісно, люди не перестали хворіти, маючи обмежений доступ до лікарень та клінік. Як запевняє відомий кардіохірург, генеральний директор Інституту серця Борис Тодуров усі хворі, які потрапляють до лікарні по швидкій, отримують медичну допомогу.

Лише протягом першої половини дня 3 березня в Інституті серця вже було прооперовано двоє людей. Волонтери дуже допомагають лікарні з продуктами, медикаментами, витратними матеріалами, пишуть Факти, інформує UAINFO.org.

«Зараз нелегко лікарям отримувати медикаменти від дистриб'юторів, але рятують благодійні організації та деякі фармацевтичні компанії. Зокрема „Дарниця“ виділила нам машину медикаментів, які не встигли закупити. Зроблено це абсолютно безплатно», — заявив Борис Тодуров.

До речі, сьогодні більшість ліків поставляється до лікарень безплатно, на гуманітарній основі. Також він сказав, що інститут вже приготувався до прийому поранених, у випадку виникнення такої потреби. Є необхідні інструменти, лікарі-анестезіологи. Майже всі співробітники на місці.

«Думаю, що більшість лікарень готові до тривалого військового стану та прийому поранених, обслуговування цивільного населення. Сьогодні за кількістю ліжок, реанімацій та операційних лише наш інститут зможе прийняти до 200 поранених одночасно, за потреби», — поінформував Борис Тодуров.

"Прошу ніколи не казати, що я був громадянином Росії": Олексій Суханов різко висловився про напад на Україну

Ведучий каналу "Україна" Олексій Суханов, який одержав громадянство України, в напружений момент залишається у Києві і продовжує з колегами виконувати свою роботу на інформаційному фронті.

Під час прямого включення з "Говорить Молдова2 розповів про своє нинішнє життя у столиці під час війни, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

«Усі моменти нападу Росії переживаю тут, адже це мій дім. У нас комендантська година, звучать сирени, літають над нами літаки, звучить повітряна тривога. Люди проводять ночі у під'їздах чи підвалах своїх будинків. Але оскільки я не маю підвалу, я виходжу в під'їзд. Україна на боці добра і нікому нічого поганого не зробила, нічиї території не захоплювала. Наші доблесні воїни захищають свою країну. Багато добровольців та волонтерів, кожен із них демонструє не лише свою мужність та позицію, а й безмірну любов до своєї країни», — сказав Олексій. 

За його словами, колеги з ток-шоу «Говорити Україна» також стоїчно переживають війну, тримають інформаційну оборону, стали волонтерами та допомагають армії. Згадувати про те, що раніше у Суханова був паспорт Росії, він не хоче. Каже, що тепер немає нічого спільного з варварами.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини