MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 березня 2022

290 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 березня.

Охорона відстрілювалася. З'явилися нові подробиці затримання Шуфрича

Охорона народного депутата Шуфрича чинила збройний опір при затриманні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Spravdi., інформує UAINFO.org.

Народний депутат від Партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич затриманий при спробі сфотографувати позиції ЗСУ. За словами Юрія Бірюкова, його затримав 206-й батальйон територіальної оборони. 

При затриманні Шуфрича його охорона намагалася відстрілюватися. В ході зіткнення їх затримали та вилучили зброю. При цьому на одному з вилучених автоматів був затертий серійний номер. Сам Шуфрич пояснив, що вирішив «сфотографуватися на тлі місцевого пам'ятника». Тепер правоохоронці та СБУ з'ясовуватимуть, чи були в його діях ознаки диверсії.

На подвір’я президентської дачі впав уламок ракети. Зеленський віджартувався 

На подвір’я дачі президента Володимира Зеленского у Конча-Заспі під Києвом впав, імовірно, уламок ракети.

Про це повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров у Facebook, пише Українська правда, інформує UAINFO.org. 

"На подвір’я президентської дачі у Конча-Заспі впав, ймовірно, уламок ракети", зазначив пресс-секретар Зеленського.

"Мимо", - прокоментував це Зеленський.

Столтенберг пояснив, чому НАТО не закриватиме небо над Україною

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг сказав на прес-конференції після надзвичайного засідання міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу у Брюсселі, інформує UAINFO.org.

Генеральний секретар Альянсу сказав, що країни-члени мають відповідальність, аби унеможливити загострення війни Росії за межами України.

"Оскільки це буде навіть ще небезпечніше, спустошливіше, і спричинить ще більші людські страждання. Тож, ми чітко дали зрозуміти, що ми не збираємося заходити в Україну, ні по суходолу, ні через український повітряний простір. І звичайно, єдиний спосіб, щоби впровадити безпольотну зону, це відправити бойові літаки НАТО у повітряний простір України і тоді запровадити цю безпольотну зону шляхом збиття російських літаків", - наголосив Столтенберг.

Эйдман: Безумная путинская авантюра обречена, как и сам режим

Обречённая авантюра. Чеченцы долго били российскую армию, но в конце концов Россия после двух продолжительных войн с огромным трудом смогла оккупировать маленькую Чечню, только потому что:

1. Чечня была была изолирована, никто ей не помогал оружием и т.д.;

2. Не было санкций и разорительного давления на Россию со стороны Запада;

3. С помощью огромных вливаний удалось создать марионеточный режим, на поддержку которого до сих пор уходят бешенные деньги.

Об этом на своей странице в  Facebook пишет российский социолог Игорь Эйдман, информирует UAINFO.org 

Путин начал свою карьеру с захвата Чечни и, видимо, мечтает повторить этот "успех" в Украине. 

Однако в Украине абсолютно другая ситуация. Украина огромная по сравнению с Чечней страна, которой сейчас помогает весь мир. Если на то, чтобы держать в повиновении Чечню до сих пор уходит 400 миллиардов рублей в год, на "покорение" Украины потребовалось бы больше денег пропорционально числу населения и размеру страны, то есть многие триллионы. Таких средств не было у России изначально, а теперь не будет от слова "вообще".

Комаровський розповів, що робити у разі аварії на АЕС. ВІДЕО  

Популярний український лікар Євген Комаровський у перший день війни записав відео, де докладно розповів, як захистити себе та своїх дітей у разі аварії на АЕС. Профілактику потрібно робити у перші години після події.

Нагадаємо, у перший день нападу Росії на Україну стало відомо, що окупанти зайняли Чорнобильську АЕС, а вчора російські війська вторглися в Енергодар, де розташована найбільша в Європі АЕС, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Тож рекомендації Комаровського стають ще актуальнішими. За словами лікаря, якщо існує загроза поширення радіації з АЕС, потрібно негайно робити йодну профілактику, що убереже щитовидну залозу від руйнування.

"Прийом йоду в перші хвилини після аварії на АЕС з викидом радіації, дозволяє уберегти щитовидну залозу від ураження радіоактивним йодом", - зазначив Комаровський.

Пропутінську оперну співачку Нетребко офіційно звільнили з Метрополітен-опера

Відоме російське сопрано Анна Нетребко, яка відмовилася публічно відмежуватися від президента РФ Владіміра Путіна,більше не виступатиме в Метрополітен-опера в Нью-Йорку.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN, про це говориться в заяві оперного театру, пише Європейська правда, інформує UAINFO.org 

"Це велика художня втрата для Met і для опери. Анна — одна з найвидатніших співачок в історії Met, але з Путіним, який вбивав невинних жертв в Україні, шляху вперед не було", - стверджує генеральний менеджер театру Пітер Гелб. "".

Навесні Нетребко мала виступити в "Турандот" Пуччіні, а наступного сезону – у "Дон Карлос" Верді. 

Тепер у "Турандот" її замінить українська співачка Людмила Монастирська. Про  а про заміну в "Доні Карлосі" буде оголошено пізніше.

Нетребко, хоча й виступила з критикою війни, але публічно не коментувала дії Путіна.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини