MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 березня 2022

445 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 березня.

Активна фаза війни закінчиться через 2-3 тижні – Арестович

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович переконує, що активна фаза війни має закінчитися через 2-3 тижні.

Про це Арестович написав у своєму Telegram-каналі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Активна фаза майже завершена під Києвом, Харковом, Сумами та Черніговом. Навіть якщо вони десь нашкребуть якісь резерви, спробують перейти в наступ, то все одно, все закінчиться їхньою поразкою. Ну просто на тиждень це або на 10 днів ще вилучиться. Кінець тут один, вони стратегічно програли, програють та оперативно.Я думаю, що середина квітня, кінець квітня – кияни, що виїхали, зможуть повертатися додому", – зазначив Арестович.

Путін виступив з новим зверненням. Його промову перервали піснею Газманова. Що трапилось?

Президент Росії Володимир Путін сьогодні на стадіоні "Лужники" виступав з промовою з нагоди річниці окупації Криму. На словах про так звану "спецоперацію" в Україні трансляція була перервана піснею Олега Газманова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію виступу Путіна, інформує UAINFO.org.

Зокрема, промова Путіна була перервана на словах про те, що російські військові в Україні прикривають один одного як "рідні брати" і що початок "спецоперації" збігся з днем народження одного з російських воєначальників. Після цих слів його мова різко обірвалася і на екрані з'явився Газманов з піснею "Вперед, Росія". Примітно, що концерт транслювали з плашкою "прямий ефір". Втім так і невідомо, що могло траитись. 

Лавров заявив, що Росія атакуватиме вантажі із західною зброєю для України

Росія знову погрожує нападом на НАТО. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія може атакувати канали постачання в Україну вантажів із західною зброєю для ЗСУ.

Раніше із подібними погрозами виступали представники Міноборони РФ. Заяву Лаврова цитує російське інформагентство ТАСС, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ми дуже чітко дали зрозуміти, що будь-які вантажі, які заїжджатимуть на територію України, які ми вважатимемо, перевозять зброю, стануть законною ціллю. Це абсолютно зрозуміло", - цитують Лаврова пропагандисти.

Особливо дратують Кремль заплановані постачання в Україну зенітно-ракетних комплексів С-300 із західних країн. 

В інтерв'ю пропагандистському телеканалу Лавров висловився і про прохання України до країн Заходу закрити небо над нашою країною, як "бажання Києва втягнути США та НАТО у конфлікт".

Окупанти використали майже весь арсенал крилатих ракет типу "Калібр" та "Іскандер" – Генштаб

За перші 20 днів повномасштабного вторгнення в Україну Росія витратила майже весь свій арсенал крилатих ракет. Йдеться про ракети морського базування "Калібр" та снаряди до комплексів "Іскандер".

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Там зазначили, що противник має значні проблеми з логістикою, окупанти продовжують зазнавати втрат, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Через нестачу крилатих ракет російські загарбники тепер використовують озброєння невибіркової дії. Ворог продовжує завдавати ударів по житлових кварталах українських міст, а також по об’єктах інфраструктури.

Бойовики брешуть про окупацію всієї Луганської області – Гайдай

Міноборони країни-окупанта поширює фейк про те, що Луганська область нібито вже повністю під їхнім контролем. Ця інформація не відповідає дійсності.

Про це заявив очільник Луганської ВЦА Сергій Гайдай, інформує UAINFO.org.

"Я, очільник Луганської обласної військової адміністрації знаходжуся  в Луганській області – це і є відповідь на те, що вони брешуть. Вони частково зайшли в Рубіжне і частково в Попасну. Сподіваюсь, що найближчим часом їх звідти виб'ють", - заявив Гайдай.  

Він додав, що Кремінну, частину Рубіжного, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, частина Попасної, Гірське та Золоте контролює Україна.

У РФ звинуватили Грузію у створенні вірусу африканської чуми свиней та пообіцяли ракетний удар по Тбілісі

Російське Міністерство оборони поширило заяву про те, що вірус африканської чуми свиней був виведений у лабораторії в Грузії, а російські експерти на цій підставі закликали завдати ракетного удару по Тбілісі, де розміщено лабораторію імені Річарда Лугара. Про це повідомляє азербайджанське видання "Дзеркало" з посиланням на публікації у російських ЗМІ, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

"Грузію треба прямо попередити: ми вимагаємо допуску наших інспекторів на ці об'єкти, і якщо вони відмовляться, то треба сказати, що ми просто знищимо ці лабораторії, завдамо по них удару. В умовах, коли ми проводимо операцію в Україні, пара крилатих ракет по Грузії - це буде така дрібниця, що ніхто у світі, власне кажучи, цього і не помітить. Захід, звичайно, як завжди, кричатиме. Ну, а чого він кричатиме?Навіщо створювати біолабораторії, спрямовані проти Росії? Нема чого їх створювати!" – цитує видання заяву агентству Regnum провідного експерта Центру військово-політичних досліджень МДІМВ Михайла Александрова.

Депутат Держдуми Толстой сказав, що Росія націоналізує завод Volkswagen та переназве автомобіль на "Буратіно"

Віце-спікер Держдуми Петро Толстой в ефірі програми видання «Комсомольская правда» запропонував низку змін щодо націоналізації.

Фрагмент відео розмови виклав в Twitter активіст Олександр Аронець, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Так, Толстой сказав, що росія націоналізує завод Volkswagen, переназве автомобіль на «Буратіно» та «поїде»...

"Мовчання – це найстрашніше зараз": Ступка присоромив дочку Сумської, яка живе в РФ

Український актор Дмитро Ступка на YouTube-каналі блогера Ростислава Калацінського "проїхався" по Антоніні Паперній, яка живе в Росії і ніяк не коментує війну в рідній Україні, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, династія Сумських має вагоме значення в Україні і для нього дивно, що дочка Ольги Сумської мовчить з приводу війни в нашій країні. Хоча сама Ольга активно підтримує ЗСУ.

 "Якщо чесно, звичайно я здивований. Її мама, і, до речі, моя кіномама, ми багато знімалися з Ольгою, дуже її поважаємо і любимо, вона друг нашої сім'ї. З Антоніною Паперною я також знайомий. Трохи дивно, тому що мама висловлює свою позицію і підтримувала мого однокласника, який, на жаль, загинув – Пашу Лі. Вона активно підтримує ЗСУ і українців, а дочка ніяк не висловилася, це дійсно шкода і дивно", – сказав Ступка.

Він додав, що зараз мовчання - це найстрашніше, що може бути.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини