MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 березня 2022

444 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 березня.

Російський опозиціонер озвучив подальші плани Путіна щодо України  

Путінська армія в Україні не в силах здолати українських військових, тому знищує мирне населення і міста.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив російський опозиціонер Ігор Яковенко, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Він також нагадав, що в резерві у Путіна - ядерна зброя, яку той може застосувати.

"Іншої опції, окрім як подальшої ескалації, я не бачу. Для нього якась спроба переговорів, якогось іншого виходу з цієї війни просто неможлива. Тільки ескалація. Він буде знищувати мирне населення, українські міста до тих пір, поки не відбудеться якоїсь зупинки", - прогнозує Яковенко. 

Опція переговорів, за його словами, для Путіна неможлива, так само як і для Володимира Зеленського. Все через те, що путінський майданчик пропонує неможливі речі.

"Вони бояться Росії". Зеленський розкритикував Макрона 

Президент Володимир Зеленський розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона за його позицію щодо війни Росії проти України. На його думку, такі дії французької влади обумовлені тим, що вони "бояться Росії".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави держави в інтерв'ю The Economist, інформує UAINFO.org.

Крім того, за словами президента, Німеччина намагається знайти баланс між Росією та Україною.

"У них є давні відносини з Росією, і вони дивляться на ситуацію через призму економіки. Вони можуть допомогти, якщо на них чиниться тиск усередині країни, і вони можуть зупинитись, коли побачать, що того, що вони зробили, достатньо", - пояснив Зеленський. 

На запитання журналіста, чому такі лідери як президент Франції Еммануель Макрон не бажають поставити Україні танки, щоб допомогти країні перемогти агресора він відповів:

"Вони бояться Росії. От і все".

Війська РФ намагаються зробити коридор навколо Києва та блокувати транспортні шляхи, – Міноборони 

Російсько-окупаційні війська не полишають спроб захопити Київ. Ворог намагається зробити коридор для себе навколо столиці та блокувати транспортні шляхи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Ворог намагається зробити коридор для себе навколо Києва та блокувати транспортні шляхи. Для відбиття атак залучені сухопутні, десантні війська, тероборона, ворогові дуже складно - але треба говорити чесно: ворог намагається захопити Київ, бо захопити Київ - це, по суті, захоплена Україна, і це їхня мета", - розповіла Маляр.

За Нємцовим перед смертю шпигували ті ж самі ФСБшники, що отруїли Навального – Bellingcat  

Розслідувачам вдалося встановити, що вбивці з тієї ж групи кілерів ФСБ, яка отруїла Олексія Навального, Дмитра Бикова та Володимира Кара-Мурзу, постійно йшли за Борисом Нємцовим протягом останніх місяців його життя.

Про це свідчить спільне розслідування The Insider, Bellingcat та BBC, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

Судячи з даних з бази бронювання квитків, за Нємцовим слідували як мінімум три співробітники ФСБ — Валерій Сухарєв, Дмитро Сухінін та Олексій Кривощоков (Сухарєв пізніше був у групі ФСБшників, які отруїли Кара-Мурзу, Дмитра Бикова та Олексія Навального, а Кривощеков брав участь як мінімум в отруєнні Навального).

Поїздки тривали у період із травня 2014 року до лютого 2015 року. ФСБшники наслідували ту ж схему, яка потім використовувалася і з іншими жертвами: зазвичай вони прибували за кілька годин або за день до Нємцова і їхали незадовго до нього або відразу після нього, щоб не перетинатися з ним у дорозі.

Всього за цей період журналісти відзначили 13 поїздок, що збігаються, в тому числі в Ярославль, Нижній Новгород і Новосибірськ. Перша подорож відбулася 19–21 травня 2014 року. Саме в цей період Борис Нємцов та Володимир Кара-Мурза молодший вели активну діяльність із лобіювання у США санкцій проти найближчого оточення Путіна.

Он действительно начинает забывать русский язык и я понимаю, почему: Ян Валетов об интервью Зеленского российским СМИ  

Никакой зрады в интервью Зеленского российским оппозиционным СМИ не увидел. Увидел усталого до одури человека, очень повзрослевшего, чтобы не сказать постаревшего, за этот месяц войны.

Не услышал от него ничего, что бы вызвало у меня отторжение.

Об этом на своей странице в Facebook пишет Ян Валетов, информирует UAINFO.org.

Трезвый взгляд на вещи, без шапкозакидательства и переоценки сил. Он хорошо понимает нашу реальную позицию, готов к защите, готов драться до последнего и при этом хочет остановить войну. Не терять больше людей. Речь не идет о прекращении огня и сдаче наших интересов. Речь идет о мире на выгодных нам условиях.

Для понимания. Я не считаю реальным отбить весь Донбасс и освободить Крым. Можете говорить мне, что угодно, но это не возможно ни с военной, ни с политической точки зрения. И те, кто будет призывать Украину штурмовать Перекоп или стирать с лица земли Донецк, мыслят неадекватно и слушать их – это вести страну к катастрофе.

Действительно, возврат к точке 24.02.22. - это лучший результат, которого мы можем добиться на сегодня.

Боюсь, что он маловероятен, у РФ явно не такие травоядные планы, но если бы нам удалось откатить "на ноль", то лично моей радости не было бы предела.

Я думаю, что РФ полностью недоговороспособна, и все так называемые переговоры и консультации в группах ведутся для отвода глаз. Имитация переговорного процесса и переговорный процесс - две большие разницы. России не нужен мир. Никакие потери не изменят желания политического руководства этого злокачественного образования нас уничтожить. Им нужно наше поражение, наша разрушенная страна и оккупация юга страны - прохода на Крым.

Я поддерживаю идеи украинской переговорной группы, но не верю в реальность их воплощения. Нельзя договориться с теми, кто пришел тебя убить, как сказала Голда Мейир, а она знала толк в таких вещах.

Вілла в Італії залишилася у минулому житті: пропагандиста Соловйова помітили на відпочинку у підмосковному пансіонаті

Відомий пропагандист Кремля Володимир Соловйов, який втратив свою розкішну віллу в "загниваючій" Італії, змушений обходитися відпусткою в Підмосков'ї. Днями путініста-горлопана застали в одному зі скромних російських пансіонатів у вельми "пом'ятому" вигляді.

Річ у тому, що одягнувся пропагандист не у свій знаменитий кітель, а в якийсь потертий старий ватник. Автори Telegram-каналу "Двач" припустили, що Євросоюз заарештував не тільки закордонну нерухомість топкорупціонера, а й конфіскував одяг елітних марок, до якого у нього була особлива пристрасть, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Насправді цей кардиган належить до останньої колекції чоловічої колекції Essapmi та обійшлася оспівувачу "російського світу" майже в 1,5 тис. американських доларів. Втім, це останній вихід у світ у "басурманському" вбранні самого Соловйова та його колег із федеральних каналів, оскільки всі європейські бренди одягу залишили російський ринок.

Пожежі у Чорнобильській зоні: який радіаційний фон на Київщині

Радіаційний фон у Київській області в межах норми, у Чорнобильській зоні великих пожеж немає.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що достатньо багато "розганяється інформації" про великі пожежі в Чорнобильській зоні. За словами Денисенка, це дещо застаріла інформація, оскільки насправді великі пожежі там були близько тижня тому, площею близько тисячі гектарів. 

Денисенко зауважив, що окупанти не пропускали туди пожежників, але все-таки вдалося погасити ці пожежі.

"У Київській області радіаційний фон в межах норми. Станом на зараз в Чорнобильській зоні ситуація по пожежах більш-менш стабільна і великих загорянь немає", - наголосив Денисенко.

У Києві змінили час комендантської години 

У Києві змінили час комендантської години, яка була введена через воєнний стан в Україні. Тепер вона буде починатися о 21:00 і закінчуватися о 6:00.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення мера Києва Віталія Кличка в Telegram, інформує UAINFO.org.

"У Києві та області змінюється час комендантської години. Відсьогодні, з 28 березня, комендантська година буде починатися на годину пізніше, а закінчуватися на годину раніше. І триватиме з 21:00 до 6:00", - написав він.

"Ми вже перемогли": український продюсер висловився про війну в Україні  

Український продюсер Денис Путінцев в ексклюзивному інтерв'ю УНІАН заявив, що Україна вже перемогла у війні, яку на нашій території розв'язала Росія, інформує UAINFO.org.

"Ми вже перемогли. На ментальному рівні. І це зафіксував весь світ. Завдяки Україні, нинішній світ зміниться на краще. А фактичної перемоги ми досягнемо завдяки своєму гумору і хазяйновитості. Упевнений, що, крім російського корабля, який йде на ***, символом нашої перемоги стане трактор, що буксирує російський танк на потреби посівної", - сказав Путінцев. 

Також він додав, що Україна обов'язково поверне Крим, який раніше окупувала Росія.

"Згідно з міжнародним правом, Крим і зараз Україна. Як і Донбас. Все інше - кегебістські маніпуляції гнилої русні. Після розпаду СРСР, імперія зла реінкарнувалася на території РФ. Це творіння кремлівського Франкенштейна вже розкладається у нас на очах. Упевнений, прийшов час розібратися з Чечнею, Абхазією, Придністров'ям. Упевнений, природні процеси розкладання Росії стануть стимулом природної сепарації для поневолених народів. І ми вже цього року будемо знову відпочивати в нашому Криму", - додав Путінцев.

Потап у віршах відповів Безрукову, який взявся погрожувати Україні: ви нам не брати, а вороги!  

Український шоумен та продюсер Олексій Потапенко (Потап) в віршованій формі відповів актору та пропагандисту Сергію Безрукову, який абсурдно пригрозив українцям смертю на російських землях. Попри твердження путініста, реп-виконавець наголосив, що росіяни – вороги українського народу.

Як повідомляє UAINFO.org, допис Потапа з'явився на сторінці зірки в Instagram у вілповідь на віршовані рядки Безрукова про "суперечка слов'ян між собою".

У вірші Безруков заявив, що війна Росії в Україні – "суперечка слов'ян між собою", засудив втручання третіх країн, та пригрозив, що "озлоблені сини України поляжуть на російських полях".

На це Олексій Потапенко відповів авторським віршем

Есть место и в полях России

Среди нечуждых вам гробов

Серёжа, за кого всех держишь?

За лохов?

Ведь пачками везут, Безруков

И без ногов и без голов

Твоих же соплеменников, Сережа

Которых все тут держат за лохов

Я понимаю что цитата ,что это класика небось

Серёжа, слушай-ка Потапа, ты это дело, Серый, брось

Из тех племён, что состоит Россия

Ваш Путин бросил к нам орду

И думали, что мы бессильны

Серёжа, все они в Аду

Серёжа, на своей земле сражаться

Не на соседа нападать

Не знаете вы это, братцы

Ой, бл*ть, не братцы, твою мать

Как мог я так оговориться

Вы нам не братья, а враги

И русский воин если возвратиться

То уж без рук, без глаз и без ноги

 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини