MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 березня 2022

369 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 березня.

Канадський парламент підтримав безвізовий режим з Україною 

Більшість членів федерального парламенту Канади підтримали негайне скасування візового режиму з Україною.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, інформує UAINFO.org.

Депутати голосували за звіт Постійного комітету парламенту Канади, члени якого раніше підтримали запровадження безвізового режиму з Україною.

“Ми закликаємо уряд Канади… запровадити безвізовий режим подорожей з України до Канади, в тому числі швидко видаючи електронний дозвіл на подорожі”, - йдеться в ухваленому звіті.

Депутати також рекомендують урядові “збільшити кількість персоналу, аби затримки у прийомі мігрантів не стали ще довшими через чинну гуманітарну кризу”.

Окрім цього, в ухваленому документі уряд закликають “підтримати українців та інших жителів країни, які постраждали від конфлікту”. “Ми засуджуємо неспровокований напад на Україну, наказ на який віддав президент росії володимир путін, відверто порушуючи міжнародне право”, - наголошується у звіті.

Зазначимо, що рішення про візовий режим належить до компетенції уряду, однак законодавці можуть висловити політичну підтримку та звернутися до виконавчої влади із запитом на розгляд певного питання.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про заборону Московського патріархату на території України" 

Народні обранці зареєстрували у Верховній Раді законопроект "Про заборону Московського патріархату на території України".

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Метою ухвалення законопроекту є захист національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні Верховна Рада України.

Законопроект пропонує заборонити "діяльність Московського патріархату - Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, зокрема Української православної церкви". 

Крім того, законопроектом передбачено, що вся церковна власність впродовж 48 годин з дня ухвалення цього закону інвентаризується і націоналізується, у порядку встановленому Кабінетом Міністрів України

Крилаті й тактичні: якою ракетною зброєю рф обстрілює українські міста 

Ми всі є свідками того, як російська федерація протягом місяця обстрілює українські міста і села крилатими ракетами "Калібр" та оперативно-тактичними ракетами "Іскандер". Сьогодні хочу поговорити про класифікацію цих ракет, щоб усі усвідомлювали, якою зброєю нищать українців і які загрози це несе, пише Дмитро Снєгирьов для UAINFO.org.

Почнемо власне з «Калібрів». 

У чому головна її небезпечність цієї зброї? Перше – це її швидкість. А саме: 180 – 240 м/с.  Друге – те, що вона йде на малих висотах і фактично може лавірувати з урахуванням рельєфу місцевості. Це унеможливлює ефективність роботи не тільки українських систем ППО, а й ППО країн НАТО.

В залежності від класифікації «Калібр» має дальність ураження від декількох сотень до 2,5 тисяч кілометрів. Так, дальність стрільби ракетами Калібр по морських цілях досягає 375 км, а по наземних – 2 600 км. В експортній модифікації дальність польоту обмежується 300 км.

Уперше рф застосувала крилаті ракети «Калібр» в 2015 році, коли з катерів у Каспійському морі були нанесені декілька ракетних ударів по базах збройної опозиції в Сирії.

Відтоді російська федерація використовує ракети «Калібр» не тільки як військову зброю, але й передусім для військово-дипломатичного тиску на інші країни. В тому числі й на Україну. Якщо уважно подивимося, то риторика рф, починаючи з 2015 року і до активізації війни у 2022 році постійно педалювала тему можливого бомбардування чи то нанесення ракетних ударів «Калібрами» по українських містах та об’єктах критичної і військової інфраструктури.

Ракети «Калібр» можуть мати декілька модифікацій. Перша – власне корабельна. Друга – з підводних човнів. Третя – наземні пускові установки. І четверта – з літаків («Калібр-А»).

Підготовка почалася. У ЗСУ з'явився легіон "Свобода Росії" з колишніх російських військових  

У Збройних силах України з'явився легіон "Свобода Росії". До нього приймають добровольців з числа колишніх російських військових.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram легіону "Свобода Росії", інформує UAINFO.org

Повідомляється, що перші добровольці легіону "Свобода Росії" з числа колишніх російських військовослужбовців вже почали індивідуальну додаткову підготовку. Зокрема, під керівництвом інструкторів зі Збройних сил України почалося вивчення гранатомета NLAW. 

"Крім того, командири підрозділів легіону ознайомилися з оперативною обстановкою на фронтах і висловили спільне побажання від усіх добровольців провести перший бій проти ланцюгових собак режиму Путіна - кадирівців", - йдеться в повідомленні.

Командувач сил НАТО в Європі: Росія неодноразово застосовувала гіперзвукові ракети в Україні 

Командувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Тод Волтерс заявив, що Росія неодноразово обстрілювала гіперзвуковими ракетами територію України.

Під час слухань у Сенаті він сказав, що більшість цих ударів було завдано по конкретних військових об'єктах, повідомляє Голос Америки, інформує UAINFO.org.

19 березня телеканал CNN із посиланням на джерела серед американських чиновників підтвердив, що РФ запустила по Україні гіперзвукові ракети. Це стало першим відомим випадком використання таких ракет у бою.

Арестович розповів, скільки ще можуть тривати активні бойові дії

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович прогнозує, що активна фаза бойових дій в Україні триватиме "ще тиждень, може, і більше".

Про це він сказав в ефірі телемарафону UA Разом, пише УНІАН, інформує UAINFO.org. 

Арестович також повідомив, що під Києвом противник залишить частину контингенту, завданням якого буде "утримувати наші війська, не давати перекидати їх на складні напрямки". З-під Чернігова поки війська не відводять.

Війська, які раніше розташовувалися поблизу столиці, перекидають на Донбас для потенційного оточення українських сил. Що стосується півдня країни, зокрема Херсона, то там росіяни стають в оборону, а ЗСУ "ведуть акуратні тактичні дії".

У розпал війни в Україні Трамп просить в Путіна компромат на Байдена  

На тлі кривавої війни експрезидент США Дональд Трамп звертається до російського диктатора Владіміра Путіна з проханням …ні, не війну зупинити і руйнацію України – оприлюднити компромат на чинного президента Джо Байдена і його родину, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

І це нещастя, як показали вчорашні опитування, американці знову хочуть привести до президентства?

Опитування Harvard CAPS-Harris, результати якого оприлюднило авторитетне американське видання The Hill, свідчать, що у протистоянні Трампа та Байдена перший міг би отримати 47% голосів, підтримати чинного президента США готові 41% американців.

В інтерв'ю JustTheNews Трамп висунув бездоказове твердження про ділові зв'язки Гантера Байдена в Росії та попросив Путіна опублікувати будь-яку наявну в нього інформацію щодо цього.

Кадиров про переговори: "Треба знищити бандерівців, нациків та шайтанів"  

Глава Чечні Рамзан Кадиров закликає владу РФ "повністю завершити почате", відмовившись від переговорів.

Відповідне аудіоповідомлення він опублікував у телеграмі, повідомляє Цензор.НЕТ, інформує UAINFO.org

"Думаю про переговори, які відбуваються в Туреччині. Моя думка – від цих переговорів жодного толку не буде", – сказав Кадиров. 

За його словами, російська влада має "цілком закінчити розпочате".

"Треба знищити бендерівців, нациків та шайтанів. Тільки тоді можна приймати рішення, що робити далі", – заявив голова Чечні. 

Солдатам ЗС РФ довелося пішки наздоганяти по снігу вантажівку, що їх кинула. ВІДЕО  

Російські окупанти, які зазнають величезних втрат в результаті ударів ЗСУ, в такому поспіху змінюють свої позиції, що часом забувають власних солдатів.

Про це свідчить одне з відео української розвідки, зняте за допомогою дрона, який відстежує переміщення супротивника, пише НВ, інформує UAINFO.org.

На ньому видно, як росіяни, що ховалися у лісі, зриваються з позицій, кидаючи двох своїх військових, які марно намагаються наздогнати вантажівку, спотикаючись і падаючи у сніг.

Колишній однокурсник Путіна дав прогноз, що чекає на РФ у разі застосування ядерної зброї

У разі застосування Росією ядерної зброї Сполучені Штати Америки завдадуть Кремлю авіаудару. Крім того, США розглядатимуть як напад на НАТО застосування хімічної зброї проти України.

При цьому, якби адміністрація президента США Джо Байдена свого часу зробила таку ж однозначну заяву щодо нападу на Україну, ситуація була б менш трагічною. Про це в інтерв'ю Олесі Бацман розповів ексрозвідник КДБ, колишній однокурсник президента Путіна Юрій Швець, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За словами Швеця, якщо Путін віддасть наказ про застосування ядерної зброї, це можна буде розглядати як наказ на його ж особисту ліквідацію. Також він наголосив, що у США готові рішуче відповісти на застосування Росією ядерної зброї. 

"На рахунок хімічної зброї меседж був абсолютно ясний: якщо ви застосовуєте його проти України, ми вважаємо, що ви застосували його проти НАТО, і тоді – все. Я розмовляю з людьми, які стосуються військових та інших політичних справ. Я у них питаю: як ви вважаєте, якщо він застосує, скажімо, в Україні тактичну ядерну зброю, що буде? Вони кажуть: ми його розбомбимо, просто закидаємо бомбами. Ось така була однозначна відповідь", – розповів Швець.

У мережі продають ляльки вуду "Путін" 

Майстер з Ужгорода Марина Федчик шиє ляльки вуду "Путін", а потім продає їх. Виручені гроші вона спрямовує Збройним силам України.

Цікаво, що дівчина шиє ляльки вуду без обличчя президента РФ Володимира Путіна, оскільки вважає, що це було б занадто багато честі для нього, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Я побачила в Інтернеті в однієї з моїх подружок-лялькарні, яка зробила це в один з перших днів, але у неї він був з вишитим обличчям, схожий на Путіна. А мені здалося, що це дуже багато для нього честі. Тому я використовую тільки основні пункти для ляльки вуду, це образ і послання світобудови", – сказала жінка в коментарі "Суспільному".

Крім того, жінка шиє ляльки вуду "Путін", підвішуючи його на український прапор.

Ектор Хіменес-Браво назвав найстрашнішу зброю України: "Фашистам піз*єц"  

Ектор Хіменес-Браво, який переїхав в Україну з Колумбії понад 12 років тому, розповів про найстрашнішу зброю українців на війні з Росією. 

Про це він зробив окремий пост у своєму Instagram-блозі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Найстрашніша зброя України. Зі слів українського молодого воїна ЗСУ. Відразу спойлер: не біологічна (яку вигадало російське ТБ). Так що ж це? Зазвичай в армії служать молоді хлопці. Вони воюють з драйвом, адреналіном, частково артистично. Для них це емоції на все життя. Вони горять і рвуть. Але найстрашніша зброя України, це "український дядько". Йому від 45 років. Він воює без азарту. Спокійно. Холоднокровно. Він просто робить свою роботу. Вона повинна бути зроблена добре. Це той самий господар і глава сім'ї, який вчора рубав дрова, був за кермом фури, стояв біля верстата, керував бригадою, був лісником, мав бізнес, був поліцейським.. і тд", - написав іменитий шеф-кухар.  

Ектор Хіменес-Браво уточнив, що саме такий психологічний портрет українського військового повинен лякати окупантів найбільше, адже такі люди холоднокровно виконують свої завдання і йдуть до мети. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини