MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 березня 2022

249 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 березня.

ЗСУ скоротили шлях України до ЄС на 20 років, компромісів із Росією не буде, – Арестович  

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Збройні сили України, які понад місяць дають відсіч російським окупантам, кров'ю вибороли для нашої країни ідеальні умови. Шлях України до вступу до Євросоюзу скоротився щонайменше на 20 років.

Так, наша країна отримала велику кількість бонусів, а на останніх переговорах із РФ покращила свою позицію по всіх лініях. Про це Арестович розповів у своєму новому відео, опублікованому на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Усі країни-гаранти зобов'язуються сприяти та допомагати вступу України до ЄС, Росія зокрема. Вона з цим погодилася", – сказав радник голови ВП.

Він наголосив, що з боку України жодних компромісів немає і не буде. 

За словами Арестовича, раніше Україна не мала жодних гарантій безпеки, вони почали з'являтися тільки зараз. Їх готові надати багато країн: США, Великобританія, Польща, всі постійні члени Радбезу ООН, включно з Росією, Китаєм, Туреччиною.

Росія відправила психологів ФСБ зомбувати жителів Херсонщини  

У Херсонській області до створення псевдореспубліки Росія залучила працівників 652-ї групи інформаційно-психологічних операцій.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Для реалізації сценарію щодо створення на території Херсонської області чергової псевдореспубліки відзначається робота співробітників федеральної служби безпеки російської федерації, 652-ї групи інформаційно-психологічних операцій та офіцерів 12-го головного управління генерального штабу російської федерації. Основним напрямком діяльності зазначених підрозділів є проведення так званої "роз'яснювальної роботи" з місцевими органами влади та населенням. Інформаційний супровід здійснюється шляхом демонстрації відеосюжетів з підставними особами", - йдеться в повідомленні. 

Окрім того, за даними українського Генштабу, російська влада розглядає питання формування на тимчасово зайнятих територіях окупаційних органів влади.

Сенченко: Санаторії Криму забиті пораненими військовими РФ, на сімферопольських кладовищах їх щодня "відспівують" КАМАЗами 

Практично всі санаторії півострова Крим вщент забиті російськими військовими, які отримали легкі та середньої тяжкості поранення. На їхнє харчування виділяються всі прострочені продукти, які можуть знайти.

Про це у Facebook пише голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко, інформує UAINFO.org.

Командування агресора намагається після мінімального лікування повернути своїх солдатів на фронт, а ті масово намагаються комісуватись.

Також Сенченко розповів, що у Сімферополі місцеві,  які приїхали навідатися до могил батьків, мимоволі стали свідками розвантаження КАМАЗа з трупами російських солдатів. Уточнили, що таке відспівування КАМАЗами відбувається щодня.

Путін заявив прем’єру Італії, що ще не час для припинення вогню в Україні 

Президент Росії Владімір Путін сказав прем'єр-міністру Італії Маріо Драгі, що умови для припинення вогню в Україні поки не створені.

Про це Драгі сказав на пресконференції в четвер, коли його запитали про телефонну розмову з Путіним напередодні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, пише Європейська правда, інформує UAINFO.org.

Драгі також зазначив, що Путін сказав йому, що поточні газові контракти залишаються в силі і що європейські фірми продовжуватимуть платити в євро та доларах, а не в рублях.

"Я зрозумів, але, можливо, помиляюся, що конвертація платежу.... є внутрішньою справою Російської Федерації", – сказав Драгі. 

"Чи Путін змінив своє ставлення від початку війни? Відповідь складна. Я думаю, що я помітив зміни, але я обережно інтерпретую ці знаки, тому що ситуація розвивається. Я вважаю, що помітив зміни в тоні, але я не можу казати про це з упевненістю на основі 40-хвилинної розмови", - сказав Драгі, якого цитують італійські ЗМІ.

Японія називатиме південні Курили своєю споконвічною територією, – Kyodo 

Японія вирішила змінити назву південних Курильських островів у своїх документах. Тепер вони будуть називатися "споконвічною територією Японії, яка знаходиться під незаконною окупацією".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Kyodo, інформує UAINFO.org.

Повідомляється, що нове формулювання міститься в чернетці нового випуску урядового довідника про зовнішню політику країни. 

Зазначимо, до 2003 року Японія офіційно називала південні острови Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї, які за підсумками Другої світової війни були приєднані до СРСР, "незаконно окупованими", а до 2012 року - "споконвічними землями". З 2012 року Токіо уникав різких формулювань, сподіваючись досягти компромісу з Росією.

Розвідка Британії прогнозує запеклі бої на околицях Києва  

Найближчими днями на околицях Києва, швидше за все, розгорнуться запеклі бої.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в останньому розвідувальному огляді Міноборони Британії, інформує UAINFO.org. 

"Російські сили продовжують утримувати позиції на схід та захід від Києва, незважаючи на виведення обмеженої кількості підрозділів. Найближчими днями на околицях міста, швидше за все, розгорнуться запеклі бої", - йдеться у повідомленні.

Росія виведе війська звідусіль, але претендуватиме на весь Донбас. Учений-конфліктолог про те, чим може закінчитися війна 

Скоріше за все, Росія виведе свої війська звідусіль, крім Донбасу. При цьому РФ претендуватиме навіть на ті території, які захопити не зуміла, тобто на весь Донбас.

Про це Forbes заявив експерт з переговорів та безпеки Микола Капітоненко щодо прогнозу ходу мирних переговорів, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Швидше за все, буде так: Росія виведе свої війська звідусіль, крім Донбасу. При цьому РФ претендуватиме навіть на ті території, які захопити не зуміла, тобто на весь Донбас", - заявив експерт.  

Він зауважив, що це найскладніший момент переговорів. Обсяг знятих чи ослаблених санкцій залежатиме від цього в тому числі.

"Одна ситуація, якщо Росія виводить свої війська за станом не на 23, але на 21 лютого – до визнання ними незалежності "республік". Інша – якщо вони наполягають, що "ЛНР" та "ДНР" – незалежні держави у межах Донецької та Луганської областей. Це перетворить повномасштабну війну на регіональну, але вона залишиться війною. Путін зможе це продати росіянам як перемогу", - заявив Капітоненко. 

Золоте оздоблення, хутро замість килимів та автомат з "газіровкою" за 3 копійки: журналісти показали палац Медведчука. ВIДЕО 

Журналісти змогли зазирнути до розташованого в Карпатах палацу кума Путіна Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту з початком війни.

Відео з палацу публікує "Слідство.Info", повідомляє Цензор.НЕТ, інформує UAINFO.org

Резиденція Медведчука розташована на величезній території. За високим парканом - кілька великих будинків, гірська річка, ставок.

Головний будинок – це кількаповерховий палац із дерева і мармуру. В палаці є басейн та джакузі, спортзал з видом на ліс і гори, масажний кабінет і окрема сауна.

Будинок прикрашений картинами, кількаметровими люстрами, а камін оздоблено позолотою. Настільний годинник від іспанського бренду розкоші Soher зроблено на замовлення. Ціна на такого типу моделі стартує від 300 тисяч гривень. В будинку дуже багато хутра: на хутряному килимі з лисиці стоїть буквально кожен диван, крісло або стільчик. 

На першому поверсі біля сходів стоїть радянський автомат "Газированная вода". Сітро і лимонад "Буратіно" - по три копійки, звичайна вода – за одну копійку.

Мер звільненого Тростянця про життя міста в окупації: Люди доїдали останнє, дехто сидів просто на воді  

Мер звільненого міста Тростянець Юрій Бова розповів про життя міста у російській окупації. 

В інтерв'ю LB.ua він повідомив, що після звільнення до міста прибуває гуманітарна допомога, інформує UAINFO.org.

"Усе – а це десятки тонн вантажу – ми роздаємо. В умовах тих руйнувань, усього, що пережили ці люди, коли 30 днів доїдали останнє, нам потрібна їжа. Деякі родини залишалися на одній воді. Бо в міста немає запасів картоплі чи, як у селі, консервації. Люди реально залишалися на самій воді! Тому зараз треба максимально забезпечити їх якісним харчуванням, щоб вони повернулися до свого нормального стану", – сказав Бова.

Він закликав продовжувати надавати допомогу місту.

"Далі ми потребуємо плівки, скла, будівельних матеріалів, щоб відновити об’єкти інфраструктури, школи. Комп’ютерної техніки в нас узагалі немає. Як я вже казав, росіяни вивезли її. Усюди, де вони заходили, вони повивозили всю техніку. У нас немає наразі нічого, щоб просто роздрукувати документ. Якийсь аркуш паперу - ми пишемо від руки", - зазначив мер.

Кияни прикладають усіх зусиль, щоб уберегти вітражі столичного фунікулера  

Жителі столиці намагаються всіма силами вберегти барвисті вітражі, якими прикрашена станція київського фунікулера. Їх закривають спеціальними щитами.

Про спроби киян зберегти в цілісності вітражі розповідається у свіжому сюжеті ТСН, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Всередину станції кореспондента не пустили, проте вона детально розповіла про старання киян. Вітражі спочатку обтягуються спеціальною плівкою, щоб в разі вибухової хвилі скло не розсипалося. Із зовнішнього боку для них будуються спеціальні щити з дощок товщиною близько п'яти сантиметрів. 

Такі оборонні споруди повинні врятувати як мінімум від уламків, якщо раптом неподалік вибухне снаряд. Для більшої надійності, судячи з ролика, щити покривають брезентом. Це гарантує додатковий шар захисту від дрібних частинок, які могли б летіти у вікна.

Нагадаємо, сьогодні британська розвідка попередила, що найближчими днями у передмісті Києва можуть відбутися запеклі бої. Якщо прогноз виправдається, то інтенсивність обстрілів столиці теж ризикує вирости.

Оперна співачка з РФ і довірена особа Путіна "раптово" засудила війну в Україні

Російська оперна співачка Анна Нетребко, яка відома підтримкою терористів на Донбасі і тим, що в 2012 році була довіреною особою Путіна на виборах, засудила війну в Україні.

Про це вона написала в Facebook, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Я категорично засуджую війну в Україні, і мої думки з жертвами цієї війни та їхніми сім'ями. Моя позиція зрозуміла... я визнаю і шкодую, що мої минулі дії або заяви могли бути неправильно витлумачені. Насправді, я зустрічалася з президентом Путіним всього кілька разів за все своє життя... в іншому я ніколи не отримувала ніякої фінансової підтримки від уряду Росії, живу в Австрії і є її податковим резидентом", - зазначила вона.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини